moj primer je napisal/a: ↑
Info af je napisal/a: ↑
Tole je pa meni prav zanimivo in prijetno prebrat.
Zal vnaprej (baje) ne morejo izracunati koliko bos dobil, ker je Meni je na ZPIZu rekla, da bi dobila za 4 ure od 100 do 130 Eur, pa moja placa ni slaba, imam se vec kot uni izobrazbo in 30 let delovne dobe. vse odvisno od procentov, ki jih na odlicbi napise komisija.
Ce bi jaz vedela, da bom dobila skoraj pol place takoj podpisem, ker se res matram, stanje se mi pocasi poslabsuje ampak jaz trmarim in rinem dalje....
In do redne penzije je se tako dalec... ce jo bom sploh docakala....
Z napisanim sem dobila upanje, da le ni tako slabo kot mi je bilo predstavljeno... Res pa je, da se bojim tudi da pristanem na Zavodu...
Sedaj bom imela vec upanja, ce bo do tega moralo priti... Zaenkrat se trudim, da brcam dalje....
Hvala za napisane izkusnje :-)
Mislim, da imaš precej napačne informacije, kar se zneska tiče.
Poleg tega mislim, da ti lahko zračunajo vnaprej , zakaj ne?
Kako to misliš, da je vse odvisno od procentov, ki jih na odločbi napiše komisija?
Komisija s nobenimi procenti nima popolnoma nič. Višino nadomestila ti zračunajo na Spizu in nikjer drugje!
Vse kar sem napisala mi je po telefonu povedala gospa, ki na ZPIZ Ljubljana dela na tem področju. In to pred 4 meseci.
Kljub temu, da nikdar v 30-letni delovni dobi nisem imela prav nizke plače mi je rekla točno ta znesek, ki sem ga navedla.
Povedala je, da invalidska komisija v svoji odločbi, ki jo izda, določi procente in oni potem na podlagi teh procentov izračunajo invalidsko nadomestilo. Zato mi ne more izračunati sedaj dokler nima odločbe.
To so informacije, ki sem jih dobila iz prve roke.
Moram priznati, da sem sedaj zelo presenečena, ker tukaj vidim, da informacije, ki sem jih dobila, ne držijo. Sedaj se sprašujem, če mi je namensko prikazala črn scenarij, da se ja ne bi odločila za to. Mi je pa čudno, ker sva se slišali na podlagi VIP...
Sem pa takrat nujno potrebovala informacije, ker mi je ortoped rekel, da se bova na kontroli pogovorila o delni invalidski upokojitvi. In tako sem se seveda odločila proti.... in se matram dalje...
Čez nekaj mesecev imam spet kontrolo ortopeda.
Če je to tako kot pišete potem tudi jaz sprejmem delno invalidsko upokojitev brez odlašanja. Me je pa seveda strah, ker ko je enkrat odločba izdana, potem vrnitve nazaj ni. Zelo rada bi videla eno takšno odločbo, da vidim, če sem bila z informacijami zavedena. Glede na vaše navedbe, sem bila ...
Je pa že izbrani zdravnik ZZZS pred 3 leti predlagal, da moj zdravnik napiše predlog za invalidsko, pa mi je zdravnik to odsvetoval... In tako se že 3 leta trudim, pa še 10 let se imam namen čeprav sem popolnoma prepričana, da mi ne bo nikdar uspelo.
No, sedaj na podlagi vaših izkušenj bom spet šla v akcijo, kar na ZPIZ, da mi izračunajo... da mi pokažejo eno odločbo (seveda brez osebnih podatkov).
Res sem vam vsem hvaležna, ker delite vaše pozitivne izkušnje.