Politični čvek

Ste slišali kaj se dogaja v Italiji?

Default avatar
Zdaj Italijani želijo afriškim migrantom kar podeliti vizume, da bodo lahko šli po Evropi brez omejitev.
Zdaj jim že v vsako majhno vas dostavljajo po 50 migrantov. Če mene kdo vpraša bo EU razpadla tako hitro kot Jugoslavija, ko se bo začelo bo pokalo po šivih, tekmovalo se bo kdo bo prej veni, ker sistem postaja enak kot v Jugi, sistem represije. Bruselj je zamenjal Beograd. Se strinjate?
Default avatar
Evropa je napisal/a:
Bi ti prebrala za sabo? Po eni strani govoriš o samovolji Italije, po drugi o tiraniji Bruslja. Kako gre to skupaj?
Default avatar
Propad zahodnega rimskega cesarstva zaradi vpada migrantskih ljudstev? Pardon, evropske unije..
Default avatar
etwtr je napisal/a:
Pa ti, si prebrala za sabo?
Če nebi bilo tiranije Bruslja, nebi mogli govorit o samovolji Italije.

Ko smo vstopali v EU so nam zagotavljali, da se bodo vse odločitve v EU sprejemale soglasno. Kaj je sedaj s tem?
Default avatar
Evropa je napisal/a:
Predlagam podoben ukrep s strani Slovenije, samo tako bomo preprečili begunski žep na ozemlju naše države!
Default avatar
Tako kot se zdaj dogaja ne bo šlo več dolgo. Ne pri nas ne v EU.
Default avatar
Ja ja, to vam je zdaj vaša evropska blaginja, evropski pravni red, evropska kultura in ne vem kaj. Ne menjajo se stvari čez noč, ko spustiš jugoslovansko zastavo z droga, postaviš gor neko drugo in si ti zdaj naenkrat drug človek, druga mentaliteta in vse drugo. Bruslju se jebe, če vam Hrvati vsak dan izvajajo incidente v piranskem zalivu po arbitraži, po drugi strani vam bodo pa takoj dali po drugače tako zvestih parkljih , če ne boste sprejeli dovolj muslij iz Nemčije na večno namestitev na lastne stroške. Hvalite se, koliko infrastrukture zgradite na račun "evropskih sredstev," ki so v bistvu vaša sredstva, ker ste vi ta Evropa, v katere sklad vplačujete, potem morate pa po revizijah raznih komisij iz prepametne Evrope ta sredstva nazaj vračat, ker so oni našli neke nepravilnosti pri namenski uporabi. Hahahaha, Slovenci, imeli smo vas včasih za najbolj napredne in pametne, danes ste pa tudi vi izpadli ...
Default avatar
Ko bo v Sloveniji podobna situacija je napisal/a:
Spet bi en debilni slovencelj neke ukrepe delal, ko se itak ve, da migranta pri nas ni in ne bo. Nismo niti zanimivi, niti nimamo dostopa do morja, da se lahko migrant do nas pripeljal. Mi že imamo preizkušen sistem: smo gnila država, iz katere vsak migrant spizdi, kopiranje urejenih držav se nam ne splača, ker je situacija čisto druga.

Isto se Poljaki nekaj duvajo, v resnici pa migrant sam od sebe spizdi od tam čimprej. Kdo bo pa živel v Sloveniji ali na Poljskem, lepo vas prosim?
Default avatar
spet en deb je napisal/a:
Fant ali koji quraz že si, tebi svet ni jasen. Prav zaradi takšnih budal, Evropa funkcionira tako.
Default avatar
spet en deb je napisal/a:

Zakaj še ti ne spizdiš nekam, ko ti je že tako grozno tukaj? Zakaj bi pa ti živel v Sloveniji?
Default avatar
Kar se tice EU imamo EU zakonodajo, ustavo in himno, zakaj pa nimamo vi v EU enake socialne? Mislim enako minimalno plačo, enake socialne prispevke, pravice, pogoje do dela, otroške dodatke itd..... zakaj so tu razlike? EU bo šla v maloro zaradi tega, ne zaradi migarntov. In komaj čakam da gre....
Default avatar
Pa delajte neke plane bedaste, kaj bi vi nardili, če migranti pridejo. A spizdili bodo vsi od tod sami od sebe, tako kot do zdaj.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Katere, ki se tičejo Slovenije, se pa ne? Pri kateri naši politiki niso bili zraven?
Default avatar
ufdwpo je napisal/a:
Pri vseh so napi politiki zraven,ampak to ne pomeni, da se odločitve sprejemajo soglasno. Lahko so preglasovani. Saj skoz poslušamo o direktivah iz Bruslja. Čeprav žal res naši politiki v Bruslju delajo v nasprotju z interesi Slovenije.
Default avatar
*****Spet bi en debilni slovencelj neke ukrepe delal, ko se itak ve, da migranta pri nas ni in ne bo. Nismo niti zanimivi, niti nimamo dostopa do morja, da se lahko migrant do nas pripeljal. *****

Migrantov je pri nas okoli 400.000. Res da jih ni veliko iz Sirije od letos in lani, jih je pa ogromno iz Kosova, Albanije, Bosne......, mnogo jih živitu že desetletja in so zaposleni, veliko - sploh teh iz Kosova, Albanije, Bosne paje prišlo v zadnjem času in so se prisesali na naše socialne transferje.
Sprehodi se po Jesenicah, Kranju... boš videla več muslimansko zadekanih bab, kot v Sarajevu pred 30-timi leti. Ponekod so v šolah že sami albanski razredi, ti pa nakladaš, da ni migrantov LOL
Default avatar
Cifre kljub vsej paniki niso tako visoke, da bi nas morala grabiti panika.
Me pa blazno motijo "človekoljubne organizacije", ki z ladjami pobirajo prebežnike ob obali Libije...ker sem 1000%, da gre samo za zaslužkarje. Grem stavit roko do komolca, da jim krepko pade v žep. da iz tistih plavajočih korit pobirajo ljudi.
Človekoljubi my ass.
To bi pa res morali preprečiti, to je čisto delanje norca iz nas, po drugi strani pa prebežniki zaradi teh
"človekoljubov" še raje tvegajo življenja in se podajajo na pot.
Služiti z življenji (in malo pomislite koliko jih je umrlo) je najnižja stopnja kriminala.
Default avatar
Evropa je napisal/a:

Jah, kaj - Italija ma dost- vsaj 10, 15 let je že tako po Italiji, pa se vrh EU nič ne zgane. Problem je S Afrika ( tudi vojaško propadla Libija ki je bila prej neka bariera), pa je prosta pot. In kaj - naj jih pustijo crkavat v morju? Naj EU naredi akcijo, pa obrača čolne od obal Italije stran, pošilja nazaj, pa bo hitro mir.... Pa tudi tihotapci ne bodo več služili, ti še največ potegnejo iz tega žalostnega posla.

Potem je pa tukaj še Turčija, ki bo lahko z migranti vsak čas začela izsiljevat Evropo...
Default avatar
Ko bo v Sloveniji podobna situacija je napisal/a:

Pa kje maš ti begunski žep v Sloveniji? Tisti odslej tanajbolj entuziastični jo ubirajo drugje po Balkanu. žepi so pa v Srbiji ,Makedoniji in v Turčiji....

So dojeli, da v Nemčiji ne bo tako,kot so jim tudi tihotapci naplozali, da bo. Ker so dobili povpratne informacije od prvih, ko so do gor že prišli. Da bo treba rabotat....Predvsem pa: tihotapci so največ potegnili iz te begunske krize, od teh nekaterih ubogih ljudi. Eno so mladi moški , polni keša in drog, s kriminalnimi nagoni, drugo pa prebežniki iz vojnih območij.
Default avatar
Evropa je napisal/a:
Spet se bo ponovilo kar se že je , pred začetkom migrantske krize ko je Orban začel graditi ograjo je SDS predlagala ograjo proti Hrvaški, oblast oa v luft, češ grdi Janša se spet gre nedemokratične igre, danes je ograja realnost, edino pol miljina tepcev smo spustili v EU in zapravili vsakeršno kredibilnost, danes je predlagal vojsko na meji z Itlalijo , pet oblast NE to pa ne, ko bo Slovenija preplavljena z idijoti vseh vrst bomo pa dali vojsko na mejo ,z golaznijo se bomo pa morali mi ukvarjat, namesto da bi SDS poslušali ko je čas, ker očitno so edino tam še pametni, vse ostalo je mencalasto in zblojeno !
Default avatar
kje maš ti ta tvoj žep je napisal/a:
Ko jih bojo začeli nazaj pošiljat iz Evrope.