Forum.Over.Net

Starševski čvek

Za nedeljsko kosilo povsod strezejo samo meso, meso

Default avatar

Kaj pa brez

Z možem se večkrat odpraviva kam na izlet ob nedeljah, kjer tudi kaj pojeva. Opažam, da za nedeljska kosila povsod nudijo samo meso, gore mesa.
Tudi če je več menijev, je povsod meso v takšni ali drugačni obliki, ocvrto itd. Ni čudno, da je toliko ljudi predebelih, če je to klasično slovensko kosilo, saj po takšni hrani nisi za nikamor drugam kot za na kavč plus tega te vse tišči.

Kosilo naj bo dobro, okusno in lahko. Sploh v teh vročih dneh. In ljudje vedno raje posegamo po brezmesnih jedeh, tudi če nismo vegetarijanci. Ocvrt sir ali sojin polpet sta žal bolj slaba izbira.
Default avatar

malva

Verjetno s ponudbo le sledijo povpraševanju ...
Default avatar

poalrni sij nepr

Pa bi z možem doma ostala in ne bi imela teh težav, ne? Vajinim kapricem, kako se vama sprdne in kako sta občutljiva na vsako stopinjo temperaturne spremembe, da morata temu prilagodit tudi prehrano, se bodo težko prilagajali, kaj misliš?
Default avatar

obožujem meso

Meni je pa meso top in tudi v vročini imam rada meso, odpovem se OH in jem meso z zelenjavo.

Kam vidva hodita jest, ne vem, imajo pa povsod solatne krožnike, razne testenine in rižote z zelo malo mesa, pa sajni treba, da izbirata ravno svinjske pečenke in dunajce.
Sicer pa, če doma jesta normalno in zmerno, vama eno obilnejše nedeljsko kosilo ne bo škodilo. Pa tudi ni potrebno pojest vsega s krožnika.
Default avatar

Kaj pa brez

V mislih imam ponudbo nedeljskih kosil, gostišče ima navadno kake tri ali štiri menije - eni več, drugi manj - očitno ljudje res povprašujejo samo po tem;
da bi jedli kaj bolj lahkega, več zelenjave recimo in manj kalorično hrano, niti ne pomislijo, čeprav bi bilo dobro za njihovo lastno zdravje.
Default avatar

Yo_

Pa naročiš kaj drugega iz menija, ne?
Default avatar

Gunnar

Kaj pa brez je napisal/a:
V mislih imam ponudbo nedeljskih kosil, gostišče ima navadno kake tri ali štiri menije - eni več, drugi manj - očitno ljudje res povprašujejo samo po tem;
da bi jedli kaj bolj lahkega, več zelenjave recimo in manj kalorično hrano, niti ne pomislijo, čeprav bi bilo dobro za njihovo lastno zdravje.
kaj pa ti vidva vesta kaj je dobro za zdravje drugih?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

podobnikar

Kdo te sili da ješ zunaj? In kdo te sili, da naročiš menijsko kosilo? Naroči kaj drugega, a ne? Aja, bo en evro dražje...
Default avatar

Butl TM

važn, da MONa z licenco šinfa in jamra ☺
Default avatar

Poletna noč

Le kdo vas sili jesti meso? Naročite zelenjavni krožnik in pojeste tisto, zraven morda še porcijo sladoleda ali pa kavo.
Ali pa si meso, če ga ne uspete pojesti, zavijete v alu folijo in ga nesete domov, za naslednji dan za kosilo, kajne?
Default avatar

Gost g

Kaj pa brez je napisal/a:
Z možem se večkrat odpraviva kam na izlet ob nedeljah, kjer tudi kaj pojeva. Opažam, da za nedeljska kosila povsod nudijo samo meso, gore mesa.
Tudi če je več menijev, je povsod meso v takšni ali drugačni obliki, ocvrto itd. Ni čudno, da je toliko ljudi predebelih, če je to klasično slovensko kosilo, saj po takšni hrani nisi za nikamor drugam kot za na kavč plus tega te vse tišči.

Kosilo naj bo dobro, okusno in lahko. Sploh v teh vročih dneh. In ljudje vedno raje posegamo po brezmesnih jedeh, tudi če nismo vegetarijanci. Ocvrt sir ali sojin polpet sta žal bolj slaba izbira.
Jamranje ti gre dobro, sama pa verjetno ne znaš skuhati.
https://www.youtube.com/watch?v=eP7fAObp0KM
Default avatar

Teta fani

Ne vem kje sta vidva to hodila, vendar jaz imam dobre izkušnje s pestro izbiro jedi. Lahko maročiš samo juho in mešano solato. Drugače pa sem ena tistih ki misli da čez svinjsko ribico jo ni. Mene meso ne moti in tudi od mesa se ne zradi ponavadi so količine zaužite hrane in pijače.
Default avatar

vegerarjanka

Do sedaj sem v vseh rstavracijah dobila jesti, ne vem kje to živiš?
Default avatar

vegerarjanka

Do sedaj sem v vseh rstavracijah dobila jesti, ne vem kje to živiš?
Default avatar

Mandolina

Kaj pa brez je napisal/a:
Z možem se večkrat odpraviva kam na izlet ob nedeljah, kjer tudi kaj pojeva. Opažam, da za nedeljska kosila povsod nudijo samo meso, gore mesa.
Tudi če je več menijev, je povsod meso v takšni ali drugačni obliki, ocvrto itd. Ni čudno, da je toliko ljudi predebelih, če je to klasično slovensko kosilo, saj po takšni hrani nisi za nikamor drugam kot za na kavč plus tega te vse tišči.

Kosilo naj bo dobro, okusno in lahko. Sploh v teh vročih dneh. In ljudje vedno raje posegamo po brezmesnih jedeh, tudi če nismo vegetarijanci. Ocvrt sir ali sojin polpet sta žal bolj slaba izbira.

Saj lahko naročiš brezmesni krožnik.Z zelenjavo, štruklji, valvicami ...
Default avatar

Se strinjam

Pri nas pogrešam v restavracijah večjo ponudbo brezmesnih jedi, to bi bila supernova na našem tržišču.
Default avatar

peterkk

Ker se večini niti ne sanja o čem avtorica govori, bom probal še jaz razložit: v gostilnah tipa klasično nedeljsko kosilo, imaš na voljo samo meso, edina opcija je ali veliko, ali malo mesa. V teh kmetavzerskih gostilnah je vrhunec nemesnega obroka kuhana zelenjava iz zmrzovalnika in zelena solata. Tukaj se vse začne in konča.
Te gostilne so totalno zastarele, niti slučajno več niso v koraku s časom. Starejši verjamem da se zdaj čudite o čem nakladam, ampak mlajši bodo vedeli.
Okusi se s časom spreminjajo in to da imajo enako ponudbo kot leta 1974 več ne gre skozi. Nove gostilne s sodobno ponudbo rastejo kot gobe po dežju in tam je brezmesnih jedi na takšne in drugačne načine ogromno. Edini problem je, da so te gostilne koncentrirane bolj v mestih. V neki vukojebini si, tako kot avtorica ugotavlja, žal usojen na pečenko, pečeno kuro in dunajski zrezek.

V ameriki npr. imajo resne probleme, ker jim klasične gostilne crkujejo kot gobe po dežju, ker so trendi danes pač drugačni. Eni to prepozno ugotovijo
Default avatar

Ideja

Popečen kruhek s koščki paradižnika, sveža bazilika, olivno olje, mozarella, kuskus s papriko,jogurtom, kumarice,koper, malo česna,....kombinacije zelenjave, riža, krompirja, začimb,...obstajajo dobri recepti brezmesnih jedi, ne samo zelenjavni krožnik z zmetano zelenjavo gor in to je to.
Default avatar

spet in spet

Sej greš lahko v živalski vrt k opicam, pa boš jedla samo banane, korenček in solato. Pa še mi mesojedci bomo veseli!!
Default avatar

ku ku peter ku

peterkk je napisal/a:
Ker se večini niti ne sanja o čem avtorica govori, bom probal še jaz razložit: v gostilnah tipa klasično nedeljsko kosilo, imaš na voljo samo meso, edina opcija je ali veliko, ali malo mesa. V teh kmetavzerskih gostilnah je vrhunec nemesnega obroka kuhana zelenjava iz zmrzovalnika in zelena solata. Tukaj se vse začne in konča.
Te gostilne so totalno zastarele, niti slučajno več niso v koraku s časom. Starejši verjamem da se zdaj čudite o čem nakladam, ampak mlajši bodo vedeli.
Okusi se s časom spreminjajo in to da imajo enako ponudbo kot leta 1974 več ne gre skozi. Nove gostilne s sodobno ponudbo rastejo kot gobe po dežju in tam je brezmesnih jedi na takšne in drugačne načine ogromno. Edini problem je, da so te gostilne koncentrirane bolj v mestih. V neki vukojebini si, tako kot avtorica ugotavlja, žal usojen na pečenko, pečeno kuro in dunajski zrezek.

V ameriki npr. imajo resne probleme, ker jim klasične gostilne crkujejo kot gobe po dežju, ker so trendi danes pač drugačni. Eni to prepozno ugotovijo
na monu ste sami hudi ustvarjalci in biznismeni, zakaj hudiča se ne vržete v gostinstvo in boste v letu dni pometli z zastarelimi gostilnami in mesom, tako kot v Ameriki. Kolikor jaz vidim, še najbolj prosperira v zadnjih časih fast food.