Starševski čvek

Hrvate skrbi upad nemških turistov

Default avatar
izmečki si ne zaslužijo turistov
Default avatar
Še vedno imajo vsako leto dovolj turistov da je vse polno povsod, tako pravijo, ne bi pa osebno vedel nisem bil dol že 10 let.
Default avatar
Dokler je dovolj tistih slovencev, ki si dopusta ne znajo predstavljati brez hrvaske obale in so pripravljeni placati 5 eur na dan za klimo- ki je drugje del standardne ponudbe, do takrat jim ni treba za nemci jokat.
Default avatar
Na jugu, na otokih jih itak nikoli ni bilo kaj veliko. Tam prevladujejo bogati Poljaki in Čehi. Ostalih, vključno s Slovenci je za vzorec.
Default avatar
Slovenski mediji zadnje čase pospešeno prepisujejo slabe novice iz hrvaških medijev, načrtno pa izpuščajo dobre novice. Res ubogo je videti, kako si prizadevajo za zmanjševanje števila slovenskih turistov v sosednji državi. To je naša turistična strategija.
Default avatar
antilopa je napisal/a:
A ti noska obrišem?
Default avatar
Meni ni jasno, kako je lahko britanska mladina tako preverzna. A ne veljajo oni za bolj miren in spodoben narod? Čudno ...
Default avatar
antilopa je napisal/a:
slovenski mediji niti o lastni državi ne poročajo nič lepega.
to je njihova strategija.
Default avatar
Jaz opažam upad Nemcev že nekaj let. Skoraj 10. Zadnji dve leti jih je mogoče celo malo več, kot prej. Največ Nemcev so HR imeli pred 20, 3o leti.

Kar se cen tiče, niso visoke v primerjavi z ostalim Sredozemljem. Za nas Slovence (povprečne) je letovanje na HR še vedno najceneje.
Prijaznost HR je malo vprašljiva. No Nemcem lezejo v rit že več kot 30 let ;)). Neverjetno, pa tako slabo trošijo!!? 1 flaša vina je na mizi cel teden...
Default avatar
Meni ni jasno je napisal/a:
To o mirnih in spodobnih Angležih je mit. Imajo tistih 5% izobraženih in spodobnih ostalo pa je bolj ali manj pofl. Tudi plemstvo je iste baže in so brez pomisleka hodili po drugih narodih
.. Pa njihovi kriminalci poselili ZDA in Avstralijo... Kamor so prišli je bilo zatiranje.
Default avatar
upad nemcev je napisal/a:
Od nekdaj so k nam hodili Nemci iz 3 . razreda. Taksisti, mehaniki ipd. K nam so hodili, ker je bilo daleč najceneje in še šparat se je dalo. Tudi sedaj so pri nas le bolj ta-šparovni Nemci. Tisti, ki veliko trošijo, gredo drugam. Ne vem, zakaj potem Hrčke tako skrbi, če je upad Nemcev, saj ti ki pridejo, izredno malo trošijo.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Bo kar držalo, nekaj procentov Oxforda in Etona, ostalo je pa raja. Taki so pač idealni za služenje tistim nekaj procentom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Jaz ne prenesem britanske angleščine...
Default avatar
vedno tretja klasa je napisal/a:
Takih Nemcev se spomnim 40 let nazaj. Hrvati pa so jim lezli nekam;).
Default avatar
Tole z angleškimi turisti (mladino) mi je prav hecno. Pred letom 1990 so množično hodili v Poreč (vsi hoteli so jih bili polni), obnašali so se pa točno tako, kot se danes - en teden so ga gonili, pijani so bili non-stop, vmes so se mogoče samo toliko streznili, da so plažo našli, zalegli, da jih je pošteno opeklo, potem pa veselo naprej. Po hotelih so spali kar po hodnikih, da ne govorim, kašni so ti hodniki bili:). Potem so poniknili, sedaj se pa očitno vračajo njihovi otroci - čeprav v Poreču jih ni (na srečo).
Default avatar
takih nemcev se je napisal/a:
Kot otrok in najstnica sem hodila s starši na enega od Kvarnerskih otokov. Vsako leto k isti gazdarici. Še sedaj se spomnim, kako je gazdarica oboževala Nemce, jim stregla itd.itd. Na koncu so ji plačali do pare natančno. Malo je bila razočarana, ker niso pustili napitnine, vsaj take, kot mi Slovenci. Ampak naslednje leto....isto. Še sedaj ne razumem, zakaj?