Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

SORBET - RECEPT

Default avatar

12345676

Ali imate kakšen dober recept za sorbet, ali kako narediti sladoled, ki ni presmetanast, gost težak ampak osvežilen?
Default avatar

arabica_sorbet

Ne vem..meni so ok...limonin, kavni, limetin, after eight,...borovničev, jagodni,...

Odvisno kaj ti ustreza...
Default avatar

Sampajnc

Mi najveckrat srebrno radgonsko in vanili sladoled. Mmmm njam
Default avatar

12345676

Kako ga naredite, ali imate recept, saj se jih v trgovini vsaj pri nas ne dobi.
Default avatar

v strojčku

Sorbet naredim v strojčku za sladoled. Voda, pa katerokoli sadje zmiksam. Sobet takoj pojemo. Nadležno je, ker se prime stene strojčka, tisto pa za noben hu.dič ne gre dol, preden se ne odtaja. V sredini strojčka pa je sladoled bolj mehek. Če ga damo v skrinjo, nastanejo kristali in sladoled trd kot kamen. Najboljše je kar takoj pojest. Ima še kdo take težave s strojčkom? Je pa delimano. Tudi drugi strojčki tako delujejo? Priporočate katerega drugega?
Default avatar

Sabina V

Za sorbet delat je najbolje uporabljat kaj takega:
https://www.lidl.de/de/silvercrest-sorb ... 0wodjOEBxQ
potem potrebujete samo zmrzneno sadje in to je to.
Jaz pa delam velikokrat v blenred zmrzneno sadje in malo jogurta, da lažje miksa in je tudi dobro

Na splošno sladoled delam z jogurtom in ne s smetano, ker mi je Smetana preveč kremasta in mastna.
cron