Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

SORBET - RECEPT

Nova tema
Default avatar 12345676 8 Jul 2017 21:06

Ali imate kakšen dober recept za sorbet, ali kako narediti sladoled, ki ni presmetanast, gost težak ampak osvežilen?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar arabica_sorbet 8 Jul 2017 21:30

Ne vem..meni so ok...limonin, kavni, limetin, after eight,...borovničev, jagodni,...

Odvisno kaj ti ustreza...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Sampajnc 8 Jul 2017 21:34

Mi najveckrat srebrno radgonsko in vanili sladoled. Mmmm njam

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 12345676 8 Jul 2017 21:40

Kako ga naredite, ali imate recept, saj se jih v trgovini vsaj pri nas ne dobi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar v strojčku 10 Jul 2017 06:04

Sorbet naredim v strojčku za sladoled. Voda, pa katerokoli sadje zmiksam. Sobet takoj pojemo. Nadležno je, ker se prime stene strojčka, tisto pa za noben hu.dič ne gre dol, preden se ne odtaja. V sredini strojčka pa je sladoled bolj mehek. Če ga damo v skrinjo, nastanejo kristali in sladoled trd kot kamen. Najboljše je kar takoj pojest. Ima še kdo take težave s strojčkom? Je pa delimano. Tudi drugi strojčki tako delujejo? Priporočate katerega drugega?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Sabina V 10 Jul 2017 10:11

Za sorbet delat je najbolje uporabljat kaj takega:
https://www.lidl.de/de/silvercrest-sorb ... 0wodjOEBxQ
potem potrebujete samo zmrzneno sadje in to je to.
Jaz pa delam velikokrat v blenred zmrzneno sadje in malo jogurta, da lažje miksa in je tudi dobro

Na splošno sladoled delam z jogurtom in ne s smetano, ker mi je Smetana preveč kremasta in mastna.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh