Starševski čvek

Kaj se dogaja z menoj

Default avatar
Naj mi nekdo pove kaj se še vedno dogaja z menoj, nekaterih stvari preprosto ne razumem več ali pa sem že nora.
Po sedmih letih psihičnega in fizičnega nasilja, alkohola, bila sem pri njemu, zanj sem bila nič vredna, hodila po prstih sem končno izbrala toliko poguma da sem odšla z otrokom.Baje je bilo tako tudi z bivšo.Grozil mi je z vsem možnim kaj si bo sam naredil, vzel otroka ,hodil za menoj po drugi strani kako je sam ostal, da mu je žal. Na začetku je bilo vse vredu, človek čist ok sploh za druge samostojen, potem pa se je vse spremenilo v to nočno moro.To zvezo jaz po enem letu, še vedno prebolevam, nimam neke pretirane volje, sem na antidepresivih, kar pa me najbolj boli, pa je to kako je on sedaj z novo, ki jo je najdel preko spleta tako na hitro, hodi z njo zaljubljeno nosečo, okoli jo kaže pred menoj in otrokom jaz pa mu ne znam razložit zakaj se je vse to dogajalo in se še.No pri stikih sem ga enkrat ujela pijanega ampak sedaj pravi, da je nehal z alkoholom.
Default avatar
Ok neki zastopim velik ne
Kaj te muci se enkrat napis.
Default avatar
Pa zakaj se maltretiraš in ješ antidepresive?? Če je stanje tako kot si napisala, je edino prav da si šla (tudi zaradi otroka) in si ničesar ne očitaj, živi naprej. Prvo leto po razhodu je najtežje, potem se stvari vse bolj sčistijo in je lažje. Verjamem pa (sem izkusila), da je ogromno spraševanj ali si se prav odločila da si šla, itd... Po tem kar si napisala - povsem prav! Živi naprej, trudi se zase, za otroka, kar je bilo je bilo. Menim, da si nimaš česa očitati, zato je škoda sekerancije. Kjer v partnerstvu (ali zakonu) ni spoštovanja, gre prej ali slej odnos po zlu. Kar se tiče alkohola, ne bi izgubljala besed... Nisi edina (čeprav se sprašuješ zakaj se je prav tebi to zgodilo), zato glavo gor in naprej! Vso srečo!
Default avatar
tvoja težava je, da si zasvojena z odnosi ali grše rečeno, da ti ob trdem tiču vsa pamet odpove.
Zato si tudi uletela k enemu nasilnemu pijancu in seveda takoj štepnila otroka, sedaj pa celo žaluješ za njim, ker je on že novo kokoš tvojega kova štepnil.
Vendar, če si se ga losala, imaš vseeno nek potencial v sebi, da zaživiš človeka vredno življenje. Pojdi na terapijo nujno. Zaradi sebe in otroka.
Default avatar
Ker mislis kako je srecen te daje ljubosumje
Ko bos zvedela kaj pocne s to nosecnico in novim otrokom ti bo sinulo hb da sem se ga resila.
Nekak noces zastopit da te se vedno zajebava in namerno psihicno jebe.
Pocak kaj se bo vse to kar si ti pokasirala bo zal tud ona.sam da rodi in se zacne realnost.
Default avatar
Jaz mislim, da ti misliš, da se je on spremenil - s ta novo in da ti je žal, da nisi ostala z njim v zvezi in da nisi nekako uspela "pošlihtati zvezo". Veš kaj ti povem: ni se spremenil, samo na začetku zveze zgleda vse drugače. Svojo pamet in način obnašanja, svoje vzorce in način reagiranja do dogodkov in ljudi, ni spremenil, jih ni mogel in jih je nesel v novo zvezo. Sčasoma bodo prišli na dan.

Nehaj se sekirati, ker ni moglo biti drugače, organiziraj si svoje življenje tako, da bo dobro zate in da bo tvoj otrok zrasel v zdravega, močnega in samostojnega človeka ! Porabi vso energijo za vaju in zavestno se odloči, da boš nehala razmišljat o ex, to je samo zguba časa in energije! Močan objem!
Default avatar
Tu na monu imaš forum Mejna osebnostna motnja - svojci. Tam je cel kup takih zgodb, kot je tvoja.
Default avatar
Sprašuješ se, kako te je lahko, ob vseh teh silnih čustev do tebe, tako hitro zamenjal. Z njo bo isto. Samo, da ona tega še ne ve. Rabil je samo nekoga na hitro, da mu zapolne praznino. Taki ljudje ne zmorejo biti sami s sabo, niti si ne dajo časa, da predelajo, kaj so narobe počeli. Lahko se pretvarjaš krajši čas, da si v redu, a vzorci prej ali slej ponovno butnejo na dan. Morda bo rabil še par propadlih vez, preden bo dojel, kaj narobe počne.
Default avatar
Nočna mora je napisal/a:
žal si se zapletla s kretenom.
Žal.
In boli
Prekleto boli, ker si želela da bi te imel rad. zato si prenašala vse to, kar si.
In ker počne kar počne, te boli. Ker te rad žal ni imel. Verjetno nima nikogar rad. Niti sebe. Ampak to tebi ne pomaga.
Potrebuješ ne samo čas, da preboliš, potrebuješ drugačno ravnanje do sebe, do svojih čustev. Se imeti TI rada. Spremeniti boš morala sebe da ne boš več izbirala kretenov.
Želim ti vse lepo in da bi znala najti pot do sebe, za sebe.
Default avatar
Ma ne, nič posebnega se ne dogaja s teboj, povsem običajne zadeve. Le forum si falila, bi morala iti na kmetijskega pod rubriko domače živali /koza z mladičkom išče novo štalco.
Default avatar
Eertq je napisal/a:
Samo ne vem zakaj si ti z mislimi pekel delas in kljukas tablete ce si pa iz pekla pravzaprav usla. Bodi vesela, ceni zivljenje v miru in poisci ze to ljubezen do same sebe (spostuj se,imej se rada,ne ukkvarjaj se niti v mislih z idioti). Pa sreco jima zazeli. Ti pa pises nov list in se te vse skupaj (na sreco)nic vec ne tice. To kar se je zgodilo nima veze s tabo. Si imela pac slabo opremo in senzorji niso zaznali blata na cesti. Nic hudega. Sedaj imas nadgradnjo. Veselo zivljenju naproti. Srecno!
Default avatar
Nočna mora je napisal/a:
In kaj točno je vprašanje?
Default avatar
Hvala za odgovore, najbrš sem pa res malo čudno napisala kjer ni bilo vprašanja.Hotela sem se izpovedat ker me vse skupaj še vedno zelo boli, kako je lahko sploh človek ki me je imel enkrat rad naredil tako z menoj, po drugi strani pa se že sprehaja zaljubljeno z drugo ki je celo noseča.Hvala.
Default avatar
Po sedmih letih psihičnega in fizičnega nasilja, alkohola, bila sem pri njemu, zanj sem bila nič vredna, hodila po prstih sem končno izbrala toliko poguma da sem odšla z otrokom.Baje je bilo tako tudi z bivšo.Grozil mi je z vsem možnim kaj si bo sam naredil, vzel otroka ,hodil za menoj po drugi strani kako je sam ostal, da mu je žal. Na začetku je bilo vse vredu, človek čist ok sploh za druge samostojen, potem pa se je vse spremenilo v to nočno moro.

tole ti imenuješ ljubezen? Zelo hudo si bolna. Res bogi otrok, ki ima taka starša.
Default avatar
zasvojenka si je napisal/a:

Res je! Avtorica, da te ni sram, da žaluješ za nekim pijancem in si ljubosumna zaradi tega, ker ima tvoj bivši pijani agresivnež novo babo?????!!!!!!!
Default avatar
Nočna mora je napisal/a:
kaj pa pogrešaš? fizično nasilje ali psihično ali pijano zibanje ... kaj?
Default avatar
Spoznala 4 leta nazaj enga ki je mel doma dojenčka meni je rekel da je samski med dobivanjem z mano ki je trajalo 1 leto je zašel v kokain in alkohol na pune.... v tujini dela na terenu, je električar, tudi tam ga čaga, na dopuste hodi sam brez nje s kolegi enako, spet se drogirajo in kurbajo....In men je on bi nekaj zlo sladkega ker sem res bila zaljubljena, po drugi strani pa mi je pokazal vse slabe plati, me uničeval, zajebaval, poniževal, .... in enostavno, odkar je šel sem samska, rabila sem kr nekaj časa da sm se postavla nazaj, ampak zdaj se enostavno umaknem tipom, ki me spominjajo v dejanjih in besedah nanj in sem rajsi srecno sama. Morda more en tak bit v lifu, da spoznas da mas lahko prvo sama s sabo dober in ljubec odnos, potem z otrokom, ker si mati, potem pa pride spostovanje in ljubezen tipa do tebe.... ne pobiraj več drobtinic, izogibaj se propalicam, tudi ce si osamljena. Itak bo tvoj dragi dobo nazaj kar daje ženskam, samo ne živi v čakanju na ta dan. Vsakemu svoje ob pravem času.... Vzem se v roke, imaš otroka, lepo in zdravo skrbi, neguj in hrani otroka in sebe in se zabavaj z njim. Ko bo malo večji pa vrjemi, da pride mimo še kak tip zate, samo ne nasedaj na propalice, poslušaj samo sebe.
Default avatar
Ze s prejsnjo je bil tak, potem s tabo in zdaj ima ze novo??? Pa kaj je z vami zenske, kje jih najdete? A se niste slisale tistega pregovora o volku in dlaki? Lahko ti je edino hudo za tanovo in bitje v njej. Zase pa bodi srecna da si sla. Kar si ti ze dala cez novo se caka.