Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Hrvati imajo najlepše morje na svetu!

Default avatar

resnicajeresnica

Bil že povsod po svetu, pa povsod neki ni štimal. Ko pa pridem na hrvaško me ta vedno očara znova in znova. Jebiga, ljepota njihova je resnična! Pa še blizu je, ni treba prepotovati 5000km da prideš na nekaj takšnega ali slabšega kot na hrvaškem!
Včeraj prispeli prvič na Mljet in vam povem da je noro lušno tu. Zdej pa lepo hladno pivce odpret!
Slika
Default avatar

Ena malo bolj objektivna

Je lepo, sploh ne zanikam. Ampak najlepše morje na svetu?
Potem še marsikje nisi bil.
Default avatar

srce hrepeni

Vedno znova me srce vleče na te prelestne obale, zalive, čisto morje, otoke....
In tam se napolnim z energijo, recimo deset dni, pa sem kot prerojena in že čakam novo možnost.
Hrvaška, lepa Hrvaška.....
Default avatar

nisem še bila

Jaz na Mljetu še nisem bila. Eni ga hvalijo, drugi ne.
Pred par leti je ena gospa prišla iz Mljeta in rekla, da toliko svinjarije kot tam, še ni videla. Da ni pol tako lepo, kot se reklamira. Ne vem, ko se vrnem , bom povedala, kako se je meni zdelo.
Na splošno je hrvaško morje eno med lepšimi.
Default avatar

Ena južna

resnicajeresnica je napisal/a:
Uf, Mljet, ful lepi spomini od tam :)
Se kr strinjam s tvojo objavo. Ful lepo je, ko najdeš kakšne fajn kotičke, zalivčke, kjer ni gruče folka, čeprav mi včasih paše tud to ;)
Uživi ;)
Default avatar

Butl TM

v HR sta običajno juha in pivo enako mlačna ☺
Default avatar

Najbolj v nos

Najbolj mi gredo v nos osebki, ki pravijo, da naj Hrvatom kar polnimo denarnice s tem, da gremo tja na morje. Pa pismo, no?? A zdaj naj se zaradi terana, kranjske klobase in arbitraže odpovem tem naravnim lepotam? Tisti, ki ne gredo na Hrvaško zgolj iz principa, so reveži.
Default avatar

To je 1A

Ena južna je napisal/a:
Vzameš avto in se s svojo drago odpraviš na takšen odročen in neobiskan kotiček. S seboj vzameš steklenico rdečega vina, ki jo daš v hladilno torbo, da se ne segreje in opazuješ sončni zahod. Čisto sam in v objemu svoje drage, nato se na primernem prostoru predaš strastem.
Ni ga lepšega od tega in tako lepi trenutki ostanejo v spominu za vedno, tudi ko pridejo otroci in se ne moreš več tako 'izmuzniti' ter jih brezskrbno pustiti same.

Kje so časi, ko na vročem pesku sva se ljubila, kozarček rdečega sva spila.
Default avatar

Bangladeš

Včeraj sem slučajno na hrvaški televiziji ujel prepir med sindikalistom in predstavnikom delodajalcev v turizmu. Očitno imajo tudi oni že težave z zaposlovanjem natakarjev in drugega kanonfutra. Domačini nočejo za drobiž tega delat, pa so pametnjakoviči prišli na idejo, da bi zaposlovali Romune v gostinstvu. Romunske kelnerje in receptorje. Samo niso povedali, ali bodo oni znali kakšen jezik ali se bodo gosti morali naučiti romunsko.
Default avatar

Ena južna

To je 1A je napisal/a:
Uf, ne me spominjat na to, ker bi šla TAKOJ TA MOMENT ;)
Sam jaz bi imela v hladilni torbi raj kakšno mrzlo pivo ;) vina ne maram kaj dost ;)
Default avatar

sem se navelicalaaaaa

Najbolj v nos je napisal/a:
Njihovih lepot in grem rajsi pogledati po svetu se kaj drugega in lepsega.
Default avatar

pametna si

sem se navelicalaaaaa je napisal/a:
Imaš prav. Hrvaško morje je lepo, ampak marsikje je še lepše, marsikje so ljudje bolj prijazni.
Default avatar

SIovenka

Hrvasko morje je res lepo, ne pa zdaj pretiravat.
Najblizje nam je, tam smo pustili lepe spomine, morda ljubezen, nedolznost, nore zabave, preden smo se vrnili domov.
Ce pa gremo ze samo za ovinek ali dva, vidimo se kaj precej lepsega. In prijaznejsega. Ko z veseljem pustis dobro napitnino. Jaz zadnja leta stavim na korektno storitev v kraju kjer tocno zelim se kaj videti.
Hrvasko sem obrala skoraj po magistrali z otoki vred.
Default avatar

ZA SLOVENCE

je hrvaška obala definitvno najboljša izbira, predvsem zaradi bližine. Da pa imajo hrvati najlepše morje na svetu se pa ne morem strinjat. Takšnih zalivčkov in obal kot je hrvaškem imaš po celem svetu v tem pasu.
Najlepše morje oz obale bodo vedno v Južnem tihem oceanu, Indijskem oceanu, raznorazni samotni otočki sreda ničesar.. tako čistega morja kot sem tam doživel nisem nikjer drugje, kristalno čista voda, tudi globoka vidiš v globino,...
Slika
Default avatar

samo za to pa

ZA SLOVENCE je napisal/a:

Samo za naštete lepote pa rabiš denar :). Bistveno več kot za hravaško.
Pa še kaj iznajdljivosti tudi pa kak tuj jezik tudi prav pride.
Če pa si bolj na psu z denarjem, potovanja so ti recimo španska vas, tujih jezikov ne znaš - potem je idilčno hrvaško morje.
Default avatar

ZA SLOVENCE

samo za to pa je napisal/a:
Saj sem povedal, za Slovence predvsem zaradi bližine in cenovno je to Hrvaška najboljša izbira. Sem pa sam tudi na te oddaljene kraje prišel za tok denarja kot recimo nekdo na Hrvaško, vse se da sam iznajdljiv moraš bit. Ko prideš enkrat tja, ne porabiš nič denarja, pa še sprejmejo te domačini tako kot da si kraljica Elizabeta :)
Default avatar

Pol njihove obale in morja ni njihovega

Slovenci so bili in bodo prodane duše. To Hrvati dobro vedo in zato bodo tudi iz tega mejnega spora odšli kot veliki zmagovalci. Slovenec bi še lastno mater zatajil ali prodal za lastne koristi in ugodje, ker ste narod brez ponosa. To so moje izkušnje z vami. Žal. Solidarnost in medsebojna pomoč sta pri vas že davno izumrli. Ste skrajno podkupljivi in kupi vas pravzaprav očitno lahko prav vsak. Slovenski politiki imajo polne hlače, ko se gredo pogajat s hrvaško stranjo in to predvsem zaradi tega, ker imajo na Hrvaškem vikende in se jim tresejo gate, da se tem njihovim počitniškim hišicam ne bi kaj hudega pripetilo. Sebični so, kot je sebičen tudi slovenski narod. Pa naj še kdo reče, da narodu ne vlada takšna oblast, kot si jo zasluži.

To temo v teku zadnjih dogodkov pa je razumeti kot čisto provokacijo enega hrvatofila. Marsikje še niste bili, da mislite, da je hrvaška obala najlepša. Tudi za ženo lahko trdiš, da je najboljša v postelji, pa si spal mogoče z desetimi ženskami v življenju. To je tvoje subjektivno mnenje glede hrvaške obale. Mogoče je tod okoli najlepša, še zdaleč pa ne najlepša. Pa pol obale in morja itak ni njihovega. Nekoč je bilo skoraj vse italijansko, do Cresa pa tudi slovensko. ;)

Še malo se boste Hrvati in Slovenci prepirali glede meje, pa bodo še Italijani primaknili svoj lonček. Ne bo potrebno prav dolgo čakati.
Default avatar

vem kdo si

Pol njihove obale in morja ni njihovega je napisal/a:
Avtor je mogoče hrvatofil, ti pa si hrvatofob.
Default avatar

nikakor

nam najbližje, prav tako lepo morje, kot ga ima HR je Italjanska jadranska obala v Pugliji, priporočam.
HR ima lepo morje, čisto pač ne.
v GR sem snorklala in pod vodo videla 100 in več m daleč, v HR tega nisem doživela, pa sem prevandrala celotni jadran, vključno s ČG.

če gremo pa na druge kontinente, pa res ne moremo govorit o HR kot najlepšem morju na svetu, to nam je pa seveda vsem jasno.

in še v zvezi z zaposlenimi na HR obali ... že sedaj večino "uvažajo" iz notranjosti in slavonije, ker domačinom se pač ne da za drobiž delat, pa še mentaliteta je čist druga = lako čemo.
izjema so družinski penzijončki in oštarije, kjer si kot turist res lepo sprejet.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net