Starševski čvek

Vztrajati ali ne?

Default avatar
Oba okoli 40 let brez otrok. Po desetih letih se sprašujem ali vztrajati v vezi kjer je načeloma večino časa ok so pa trenutki ki je nevzdržen - vedno najbolj pameten,vsi drugi so krivi in vse je narobe če se ne javljam na tel. Ko sem sama sem veliko bolj na trenutke mirna. A ga pustit in biti skos sama,da nimaš nekoga ob sebi(novega partnerja ne bi iskala). Je pa res da mi je vedno v najtežjih trenutkih stal ob strani. Kaj narediti vztrajati ob tem k je na čase nevzdržen al iti in biti sam?
Default avatar
Koliko casa procentualno gledano ti je z njim fajn in koliko casa je tak?

Si mu to povedala, da te moti?

Na videz nepomembno vprasanje, a vendar je: kako to, da nimata otrok? Je to izpolnitev njegove volje?

Ne pozabi, da postajamo ljudje z leti vedno bolj sitni.
Default avatar
Ne vem...si sposobna živeti sama? Če nimaš otrok, koga sploh imaš na svetu, razen njega? Si finančno neodvisna - kajti samo to ti daje svobodo, kako se počutiš, če si par dni ali en teden sama, kaj ti manjka od njega, ko ga ni? Ko si z njim, oživiš ali te izpije ?
Default avatar
A nismo sami s seboj ponavadi bolj umirjeni? Vsak ima muhe, tudi ti verjetno. Ker se spremenil ne bo v 41. letu, ti veš, ali ti je to premostljivo ali ne. Ker morda to, kar ti pojmuješ za nevzdržno, za koga ne bi bilo, ker bi ob tem sam drugače reagiral oz sprejemal.
Default avatar
...zdaj sem sam ...ze kar nekaj let , bilo je lepo , ampak mislim da bo spet cas da si najdem osebo s katero bom lahko zivel .. cez cas postne dolgcas ,...se posebaj v "dezevnih" dneh
Default avatar
Bil na tvojem mestu ... (je odsekalo)
Default avatar
Najprej odprt in temeljit pogovor, potem pa bos videla na cem si, ali vztrajati ali ne. Zrelo in odgovorno do partnerja, da si odkrita in da zvezo prenovita ali zakljucita skupaj! Srecno.
Default avatar
Sam28 je napisal/a:
Da bos koga za dezevne dno izkoriscal, fo takrat se ti pa jeeee zanjo ne misli si, da ta te kdo hoce za tako izkoriscanje, samo zato ker in ko bo tebi dolgčas
Default avatar
40 let si stara, pa govoriš, kot da bo kmalu konec življenja. Nekateri spoznajo sorodno dušo tudi šele pri 80.

Vztrajat ali ne je seveda tvoja stvar. Samo ti veš kako je v resnici. Vprašanje seveda tudi, če lahko oddideš. Veliko jih namreš vstraja samo zaradi materialnih dobrin ali ker pač nimajo kam it.
Svetujem, da se izkreno pogovoriš še z partnerjem. Že če bo preveč burno odreagiral, zna to biti velik namig, da je bolje da se pobereš, dokler se lahko.
Default avatar
MIHAc je napisal/a:
Za nekatere zelje uresniciti je lahko konec in to lahko tako boli, da nekaterih ljudi raje ne vidis vec v zivljenju, ker ti ze misel nanje povzroci grozno in neozdravljivo bolecino, kaj sele, da bi moral to osebo videti, gledati.
Default avatar
Precej hecna so mi takšna vprašanja in razmišljanja, ker omembe ljubezni ni nikjer. Ko tole berem, se zdi, da si pač v nekem razmerju, zato da nisi sama. če je temu tako, je povsem vseeno, kako se odločiš. Jaz vem, da v razmerju ne bi bila, če ljubezni ne bi bilo, ne glede na to, kako bi moški eventuelno bil popoln v vseh pogledih. Če pa se ljubita (oba), potem pa bi se OBA mora odločit in razmerje začet zdravit.Takoj ko eden ne bi bil zato, naj razmerje razpade.
Default avatar
Mene bi najbolj skrbel,da tezi, ce se ne oglasis takoj.
Pol pa te nadira pa slabo vest vzbuja in psihicno j..be.
No, ce je priblizno tko..pusti norca.
Default avatar
MIHAc je napisal/a:
Se to ce te neki partner izsiljuje z.materialnimi dobrinami,potem jih itak nimas, četudi si z njim, tako da mi nobene razlike v tem ce gres, ker ostanes na istem brez tega, kat vvezitudi nimas. Ppve pa todosti oosebi, ki izvaja tako izsiljevanje z denarjem in greni namenoma zivljenje socloveku s tem. To je ziv hudic v podobi cloveka in od takega je najbolje cimprej stran. Ker tak samo jamlje zase os te e se zadnje dro tinice in te pusti hladnokrvno umretiahko brez vsega. Ce gres stran od takega nic ne izgubis, lahko se samo resos, z njim vztrajati pomeni, da si itak vedno skozi na dnu, da te izsiljuje in se izzi lja nad tabo.to pa.ni zivljenje to je mucenje, ki si ga nihce ne zasluzi
Default avatar
Nmmn je napisal/a:
Točno to! On išče žensko samo za deževne dni;)) HA HA HA

Sploh ni slaba ideja;)))
Default avatar
Neodločna je napisal/a:

Ja, vsak si želi biti kdaj najbolj pameten.In tolče svoje.Pa ni nujno, da je moški.Taki smo.To je človeško.
Seveda so vedno vsi drugi krivi.Tako ponavadi mislimo vsi.In da so vsi čudni, samo mi ne.
Zakaj se pa ne javljaš na telefon?Mogoče ga skrbi ali pa mu gre na živce, ker bi te nujno rad - pa ne more do tebe.

Vsak je kdaj nevzdržen.Takrat ga pusti na miru in se malo umakni v svoj svet.Imaš svoj kotiček za pobeg? Imaš svojo sobo, oziroma kabinet v stanovanju, kjer imaš v njem svoje stvari, knjige, računalnik in še kaj, kamor se lahko malo umakneš? Povem ti, ni slabo.Saj sta skupaj, vendar sta dva in imata vsak svojo glavo.In nikoli ne bosta delala in mislila oba enako.
Pa še to :

Povej mu, da nekaterih stvari ne preneseš (npr.ko pametuje in ne prideta skupaj).takrat greš in se umakneš v svoj svet.
Default avatar
moja izkušnja je napisal/a:
Nekdo prizadane, se dela norca iz mene in mi hinavi ...je konec pa prej to jasnoveckrat opozorim in povem, casovno...po tem nimas kaj vec brcat ni variante...