Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Jajce in banana

Default avatar

škatla jajc

Imam na razpolago jajce in banano. Kaj lahko od tega naredim? Lahko to specem ali je presladko. Ali dodam moko in mleko? Predlog, hvala
Default avatar

kober

Rumenjak zmešaš z nekaj žličkami sladkorja, nato v zmes vmešaš na koščke narezano banano. Dober tek!
Default avatar

Zmiksaj

Vse zmiksaj, po občutku lahko dodaš malo moke in mleka (ni nujno). Speči kot palačinko.
Default avatar

škatla jajc

To se sploh ne speče. Težko se obrne.
Default avatar

Zmiksaj

Ja, moraš dat pravo razmerje, jaz velikokrat delam take palačinke, nimam recepta, delam p o občutku. Je pa res da v prvo ni šlo, zdaj pa so izvrstne. Če delaš samo jajce-banana moraš meti na primer 2-3 jajca in eno banano - ker jajca 'vežejo maso' da ne razpade. Če delaš z dodano moko in mlekom spet ne sme biti preredko.. moka tudi 'poveže' maso..
Default avatar

jajce na oko

Naredi jajce na oko. Po tem pojej še banano.
Default avatar

oh ja

ja, seveda, za pecivo idealno. Ne morš verjamet, kako okusen posladek ej to. dodala sem poleg tega še moko, tekočino, mlete mandlje ter kakav, spekel se je čudovit kolaček, sočen zelo.