Starševski čvek

Izvid krvi, glavoboli

Default avatar
Pred kratkim sem šla do osebnega zdravnika zaradi močnih glavobolov, ki so kar pogosti, do 2x tedensko. Bolečino čutim predvsem v sencih in za očmi. Sprva sem mislila da je migrena oz. da gre za izčrpanost. Glavoboli trajajo po nekaj ur, popustijo šele ko spijem dva Nalgesina. Včasih mi po glavobolu teče kri iz nosu.
Zdravnik je rekel, da imam izvid krvi zelo slab, zato sem morala ponovno na odvzem; čez nekaj dni pa me je osebno klical po telefonu naj grem na odvzem krvi in vode še enkrat (tretjič!) in da bodo tokrat poslali vzorce v Ljubljano! Wtf totalno sem prestrašena! Sedaj čakam izvide.
Nazadnje je njegova edina izjava bila da imam pač 'slabo kri'. Bila sem tudi na pregledu za sinuse, a tam je vse ok. Zdravnik me je tudi spraševal glede bolezni v družini, kar je sicer običajno vprašanje, zmedel pa me je z vprašanjem če imam otroke oz. če jih načrtujem. Res se ne morem pomiriti. Stara sem 27 let in drugače sem zdrava, tudi prehlajena nisem pogosto. Kot najstnica sem imela težave z ledvičnimi kamni. Sedaj me dajejo le pogosti glavoboli.

Mi lahko kdo tukaj pojasni, kaj se lahko vse vidi na krvni sliki oz. če je moj strah upravičen? Kaj je lahko še vzrok takšnih glavobolov?
Default avatar
a to zdravnik ve? Da ti kri teče iz nosu med glavoboli? To ni hec. Morda bo potrebno na rentgen.
Default avatar
Prestrašenaaa je napisal/a:
Ponavljajoca zgodba, to pac si ti in tvoje itmisljotine in.norcevanje. poden od cloveka, zdaj si pa izmisljuj se naprej
Default avatar
Ja ve. Ne med glavoboli, ampak običajno nekaj ur po glavobolu. In ne vedno. V bistvu se po tem vedno počutim bolje oz. čutim neko olajšanje.
Default avatar
Again je napisal/a:
Umm, vem da je forum poln nekih trolov, a z nekom si me očitno zamešal/a.
Ni mi potrebno nikomur nič objasnjevat, rada bi samo kakšno mnenje...
Default avatar
Prestrašenaaa je napisal/a:
Jaja saj vemo ja, daj izmisli si se kaj... saj ko te bo res doletelo boh ne daj, ampak takrat ti ne bo vec smesno innebos pomislil, da si pod pretvarjanjem tukaj norcujes iz zdravja ljudi...
Za mamo poskrbi, ker baje ko vdrugi temi skrbi, da se bo prekmalu poslovila in da bosta vidva z ocetom imela enako razdeljeno bajto... tak da namesto da se norcujes iz zdravja poskrbi za mamino zdravje dabo se dolgo na tem svetu in bo vec koristi in srece kot pa te bolne intrige, ki se jih gres tukaj po forumu.. res umas tezave z umom
Default avatar
Zakaj ne vprašaš zdravnika, zakaj gre, kaj je dal pregledati, kaj sumi itd.? Za pregled krvi je 'miljon' parametrov in ni za vse kar isto. Verjetno ti je dal na prvotni izvid še dodatne parametre preverit. Tudi, če bi imel kdo podobno situacijo in mi laiki razpredamo, ugibamo, je vsak posameznik zase in je lahko kljub podobnosti čisto nekaj tretjega v igri.
Vprašaj dr. Rebolja na forumu Urgenca. On hitro odgovarja, razen, če ima druge nujnejše stvari.
Default avatar
vprašaj na je napisal/a:
Pri osebnem zdravniku sem bila samo 2x. Dal mi je le napotnico za pregled sinusov in za odvzem krvi,vode. Rekel je da bomo 's slikanjem glave še počakali' in da je 'kri trenutno večji problem'. Presenetilo me tudi, da sem kri morala dati trikrat, nazadnje pa mi je tam gospa povedala, da bo tokrat potrebno več časa čakati na izvide ker gre kri v Ljubljano.
Vem, da drugega ne morem storiti kot počakati na naslednjo kontrolo pri zdravniku, vseeno pa me skrbi.
Hvala za nasvet!
Default avatar
Zakaj pa čakaš nekaj ur preden vzameš Nalgesin, če veš, da ti pomaga?
Default avatar
pa saj ne živiš v Pakistanu, da moraš biti podložna neki moški avtoriteti no ! Obnašaš se pa ravno tako ! Si enakovreden partner v razgovoru z zdravnikom, dvakrat si že bila tam, sprašuješ pa na forumu, kot da so tvoji laboratorijski izvidi tu ! Reci naj ti naredi fotokopijo izvidov, pokliči v ordinacijo, kakšni so izvidi, vprašaj za njegovo strokovno mnrnje...pa saj se gre zate, kdo drugi bo poskrbel zate, če ne ti ???? Še v srednjem veku so se pogovarjali z zdravnikom, ti pa ne ! Zakaj živiš v takem strahu ????
Default avatar
Sem ena, ki jo tudi pogosto boli glava in me tišči za očmi. Tudi utrujena sem, toda zdravnik me kar ne pošlje na kakšne preglede krvi. Da mi recept za tablete proti glavobolu in nič.
Se mi zdi, da je tvoj zdravnik dober diagnosti in da hitro ukrepa.
Želim ti, da bi bili izvidi dobri in da bi bila zdrava. Oglasi se še kaj.
Default avatar
Prestrašenaaa je napisal/a:
Meni se večkrat podobno dogaja,...po obdobjih...
Tudi en tak glavobol, popusti šele ko iz nosu se ulije kri...
Default avatar
Kako pa kaj pritisk? Včasih so močni glavoboli, pa tudi krvavenje iz nosu znak previsokega pritisk...
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Ne čakam. Prvega vzamem takoj ko začutim glavobol. Drugega običajno čez kakšno uro. Učinkujeta šele nekoliko pozneje.
Tablete za migreno, ki mi jih je na prvem kontrolnem pregledu predpisal zdravnik niso pomagala.
Default avatar
neprestani glavoboli je napisal/a:
Hvala! Vse dobro želim tudi tebi.
Se še oglasim, ko bo vedela kaj več. Kot že rečeno čakam na izvide, potem pa na nov pregled k zdravniku.
Default avatar
Barca je napisal/a:
Pritisk imam v mejah normale. Redno si ga merim doma.
Default avatar
A si že vprašala tu na Urgenci dr. Rebolja?
Default avatar
kri ni vredu, pa saj nisi nepismena no..
jaz točno vem, kako in kaj je narobe, vprašam, se pozanimam, tudi na netu.., izvide vedno dobim v roke, če ne, rečem zdravnici, da mi jih da, si pogledam, včasih mi naredi kopijo, če hočem..nikakor se ne bi zadovoljija z odgovorom, da kri ni vredu.
drugače pa, tudi jaz imam pogoste glavobole, ampak očitno je migrena, tudi boli za očmi, sploh na eni strani, sem bila že pri okulistu, pravi da z očmi je vse ok.
tebi so se verjetno ti glavobili pojavili naenkrat, zato je bolj problematično, poleg tega še krvavitev iz nosu, ki tudi ni nujno, da je povezano z glavo, moj otrok ima pogoste krvavitve iz nosu, ker ima slabe žilice v nosu, tudi meni je kot otroku večkrat tekla kri iz nosu, da sem hodila na žganje žil.