Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Plače v Nemčiji okrog 5000 eurov za šolane

Plače v Nemčiji okrog 5000 eurov za šolane

doma pa za 500 eurov

Kolk pa stane stanovanje v Nemčiji, a veš?

ist penzionistin, habe 2600 Mitte 🙂 Kostet eine kleine wochnung 900 euro

nova
Uredništvo priporoča

ENi že, moj stric je imel več kot 10 jurjev na mesec, začetniška plača je pa pod 1,800 se mi je ena soseda na vikendu pritoževala, da njeni otroci komaj zmorejo, da sploh ni rožnato. Ampak tule pri nas je toliko drugih prednosti, da jaz že ne grem tja. Hvala. Razen na počitnice.

Nehajte lagat!

niso tam take plače ne mislite si!

Javna uprava in javni ektor imata sicer karnekaj višje plače kot pri nas, a še zdaleč ne tako visoke, so kar konkretno nižje kot v gospodartvu. Dr. znanosti na univerzi ne zasluži dvojne plače svojega slovenskega kolega.
V Frankfurtu je manjše dvosobno stanovanje v povprečnem okolišu, novo opremljeno, s stroški vred 700€, s tem, da se na koncu leta stroški poračunajo.

Pozabiljate pa, da obstajajo tam tudi mini jobs.

Kje dobim info za ta job?

Iz izkušenj povprečna plača v okolici Frankfurta nekje 2.500-2.800 EUR brutto odvisno od pozicije. Za visje položaje pa 2-3x več.

Strinjam se! 5000 evrov BRUTTO dobi mogoče kakšen programer, vodja oddelka ali tisti, ki opravljajo kakšno drugo tehnično delo. Iz tega moraš plačati davke, stanovanje in boš ugotovil, da razlika ni velika. Delam na področju mednarodnega kadrovništva, tako da vem!
Vse je odvisno, od dela in od tvojih priložnosti doma in v tujino. Za koga se splača iti v tujino, za koga niti ne… Ni pa res, da je v tujini vse boljše…

ena znanka iz Muenchna takoj po končani srednji šoli dobila pripravniško službo v banki na šalterju…plača, izplačilo na račun 1.500 eur

Poklici nimajo take plače.
Nemška plača za negovalko (srednjo medicinsko sestro) je med 1400 in 1600 eur neto.
Elektro monter, strojnik, električar, 1700 eur neto.
Čistilka pa zasluži 1300 eur neto.
Gradbeni delavci, zidarji na vročem soncu, zaslužijo po 2000 eur neto….

Se dobro, da imate boljse podatke o stanju kot mi, ki tu/gor zivimo.

potem pa podaj realen podatek, da ne bomo ostali zavedeni?

Delovodja v VW, dvoizmensko delo, nekaj čez 4.000. Najemnina za štirisobno stanovanje je bila 800 evrov, zdaj kredit za hišo 1.200 na mesec.

Kaj, koliko stane stanovanje v Nemčiji?

Če gledamo najem, je Frankfurt z okolico približno enak, kot pri nas, le da so stanovanja spodobno opremljena in primerna za bivanje, kar pomeni, da niso opremljena s pohištvom iz 90-ih, 80-ih let prejšnjega stoletja (ali celo starejšim).

Plače so pa za visokošolsko izobrazbo tam od 6 000 bruto pa navzgor. Ne spoznam se na plače v njihovem JS, v gospodarstvu pa tehnične stroke pod to cifro ne gredo. Če delajo v poklicih, povezanih z računalništvom, dobijo takšno plačo že tisti z nižjo stopnjo….
Znanje prinese pa plače nad 10 000 bruto.

Moj sin ima 2.100 eur neto. Ce bi bil porocen, bi imel nekaj vec. To mu je prva sluzba, zdaj bo tam 10 mesecev.

Placa je nizka, pogoji so v redu, moznosti napredovanja so velike. Stroski so visoki in zelo pazi na denar.

Ce bi imel tako placo v slo, bi bil car. Tu bi imel lastnisko stanovanje, nizje stroske, ampak v svojem poklicu ne bi dobil take sluzbe.

Podatki za dresden, ali deliš z nami prosim še izobrazbeni profil sina?

To je slaba plača, najbrž gre za delavca s V. stopnjo izobrazbe ali pa še to ne. Fizična dela, je tako?

Te visoke plače imajo le kakšni inženirji strojništva, elektrotehnike, ki delajo za velika podjeta ala Siemens, VW, BMW v razvojnih oddelkih.

Začenitk v Nemčiji, torej znanje jezika B2-C1, bo štartal na bavarskem od 1700eur gor.. gre za delo na področju gradbeništva-nizke, visoke gradnje, geodezija, komunala-delo na terenu/pisarni… do nekje 2100 neto z dodatki. Tujec si, znanje jezika ni najboljše. Mozno je napredovanje, najti boljso placano delo po 1 letu.

Ker se vozim na razdalji LJ-Munchen, lahko povem za recimo pomocnika vzgojitelja v Minhnu-1700neto… ampak v Minhnu nimas s tem kaj praskat. Okolica Minhna elektromontaža, za 160-max200eur do 2000eur.

So pa ogromne razlike med pokrajinami. Kar nekdo z 0 let izkusnjami dobi na Bavarskem, bo dobil izkusen inzenir-domacin v Thuringenu po 3-5 letih.. So pa seveda zivljenjskih stroski toliko nizji.

Nemcija ima zelo nizko rast plac, medtem ko so zivljenjski stroski narasli. Pravi Nemci se pritozujejo, da so place nizke. Pri njih tudi mladina nima lahkega starta, nimajo lahko moznosti za nakup nepremicnine. je pa zivljenje v najemu povsem obicajno.

Pri nekaterih poklicih so razni dodatki za delo v tezkih razmerah, dnevnice, kilometrina ki ti zvisajo placo. Tako imas morda 2200bruto, ampak dobis ven 2200 neto (znanec, ki vozi kamion recimo).

Poudarjam: Nima smisla vtikat v IT, ker stevilke letijo tudi to 10k neto/mesec. In le redki imajo znanje, izkusnje, znanje jezika. da ustrezajo pogojem dela + da imajo zeljo in jajca, da gredo v to. Povpraševanje je večjo od ponudbe. Indijci pa niso tak sposobni-kreativni, problemi z vizami…

Kak pa tukaj skrivate izobrazbo, poklic in delo in plačo, saj ne moreš verjet!
Sin ima 2100 eur neto, pa kaj hudiča toliko zapravlja, da ima take visoke stroške??
Vse zapravi za kurbe menda, aa? Naj po resnici pove, od kod visoki stroski, mislim mama, meni je to cudno!

Nehajte se lagat ali pa dajte ven prave podatke!

Evo jaz vam dam podatke za eneg x delavca :

https://www.ess.gov.si/_files/9999/15_05_2017_DE_letaliski_delavec_ZAV_BF.pdf

copy

Plačilo in pogodba o zaposlitvi:
 pogodba o zaposlitvi je na začetku z zaposlitveno agencijo, kasneje možnost
zaposlitve pri naročniku;

stimulativno plačilo (od 10,30 EUR bruto na uro + dodatki);
delodajalec poskrbi za stanovanje.

To je okrog 1600 bruto, torej 1100 eur neto za SAMSKO OSEBO BREZ OTROK , KI JE V CERKVI :

http://www.brutto-netto-rechner.info/

Tako da ne bluzite o placi 2000 eur neto in “težkemu prezivetju s to plačo.”

Tudi Nemci v Hamburgu imajo tam med 1200 in 1600 eur neto plače.

Ce pa ze kdo misli, kaksno so bajni zasluzki v Nemciji, pa naj pogleda na oglase za delo:
– EURES ( https://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/page/main?lang=sl#/simpleSearch )
– Primerjalnik zasluzkov v Nemciji po kriterijih (https://www.gehalt.de/einkommen/search?searchtext=elektroingenieur&location=Bayern )
– ImmobilienScout24 ( https://www.immobilienscout24.de/ ) – naj si folk ogleda oglase ljudi, ki iščejo stanovanje, imajo napisano tudi neto gehalt na par/družino.

In ce kdo misli, da dobis prvo zaposlitev enako placo kot domacin… naj si to misli kar dalje.

Pomemben je tudi Steuerklass, ce si samski, si razred 1 in placas vec davkov. Potem je še Kirchesteuer.

Po zveznih dezelah tudi ali imajo sistem 13., 14. plac, stevilo dni dopusta 20dni+ itd.

BTW: zivim in delam na Bavarskem, imam znance Slovence, ki delajo na podobnih delovnih mestih in plače precej variirajo po zveznih dezelah. Sem pa tudi se pozanimal pri domačinih in cifre zgoraj so zacetne place za nemskega inzenirja (bachelor graduate)

Samo moje mnenje: vecina folka ima v glavah neko idejo o Nemciji, o bajnih zasluzkih. Razen izjem v IT ni tako.

Sabina
V
pa lahko noc. Preveri linke zgoraj in mi javi, kje bluzim!

Ti se spravi spat butara, če te tema ne zanima, bejž ven z resne teme, kaj boš tu zijala prodajala, če sama nimaš pojma o ničemer, napadaš pa tiste, ki ga imajo!

Bravo, Krneki100, za resnico! Večina ljudi danes še vedno verjame v Nemčijo kot obljubljeno bogato deželo, ampak to že dolgo ni več res…

New Report

Close