Forum.Over.Net

Starševski čvek

Plaža čez mejo

Default avatar

Za Primorce-obalne

Preden se kdo zaleti - oba sva samska, a oba najine zveze nočeva (še) obešati na veliki zvon. Oba v takih službah, da naju pozna ogromno ljudi. Kamorkoli se skupaj prikaževa, vedno naletiva na nekoga, ki pozna mene, njega ali pa oba. Potem kup vprašanj in namigovanj, ki so mi zoprna. Rada bi si vzela en dan nekje na obali, a po teh standarnih in obleganih koncih naju ne vleče. Ramišljala sem, da bi šla mimo Debelega Rtiča naprej čez italijansko mejo, pa ne prav ne vem kam daleč, recimo uro od meje - a so tam v bližini kje kaki predeli oz. plaže (pa ni treba, da so urejene z barčki in vso drugo ropotijo), ki niso oblegani od naših turistov? Da se lahko v miru kopaš, sončiš in imaš kanček zasebnosti? Pozna kdo? Lahko je tudi pri nas ali čez hrvaško mejo - samo, da je kolikor toliko mir.
Default avatar

skočita na kolo

Za Primorce-obalne je napisal/a:
Usedita se na kolo in se zapeljita ob obali. Ko greš v smeri proti Trstu, najdeš kake bolj prazne kotičke. S kolesom, ker je komot ustaviti kjer hočeš. Pa ne rabiš parkinga in greš lahko tja, kjer je prazno.
Default avatar

Ena južna

Za Primorce-obalne je napisal/a:
Ne vem zakaj te spletne strani ni mogoče objavit, dobim sporočilo, da mora moderator pregledat. To se mi je zgodil že ca 10 dni nazaj, ko sm hotla eni ki je spraševsla za ene plaže prilimat.
Skratka, za Italijo ne vem, imaš pa v Istri, sploh okolica Pule kr neki takih divjih plaž kjer ni dost folka, nekje imajo tud kakšn mini lokalček. Si pa dol glih v kakšni uri od meje.
Če ti to kaj pomaga, imaš tud Italijanske plaže:
Pejt sama na net pa si poglej stran beachrex, ker link kot sm omenila ne gre.
Default avatar

Za Primorce-obalne

Hvala za uporabne odgovore, ostalim naj pa kar domišljija in fantazija dela. Sem napisala, da sva oba samska (!) - torej? Nimava pa še nobene želje (za zdaj!) prehitevat stvari in ne želiva ugibanj, govoric natolcevanj. Ja, itak, on je Pahi, jaz pa Ksenja - srečni?

S kolesom ne bo šlo, ker nisva z obale, do obale imava 2 uri vožnje, tako da Pula pa te variante ob mejnih ceremonijah ni ravno.... nekako me bolj vleče proti Italiji. Verjetno neke bistvene razlike v čistosti morja itak ni - ali pač?
Default avatar

Ena južna

Za Primorce-obalne je napisal/a:
Kot sm napisala, Italijanskega morja ne poznam. Mi je pa zanimiv, zakaj tolk Italijanov prihaja na Hr obalo, če imajo tud oni morje, hm?
Default avatar

Za Primorce-obalne

Jaz poznam zahodno Italijansko obalo - morje je sicer krasno čisto, res pravljično, plaže so pa bolj tako - razen tistih, ki so hotelske, zasebne in v nulo sfrizirane in pometajo pred tabo in za tabo - dosti manj lepe, ker so vulkanske. Kamnite, trde, strme - ne vse, mnogo pa.
Default avatar

Rok-1

Za Primorce-obalne je napisal/a:
Plaž imaš v IT ogromno, nasploh okrog Gradeža, Lignana, pa tudi že prej od Trsta dalje. A tiste pri Trstu so bolj tako - tik pod cesto, kot bi se kopal v Kopru oz pri obalni cesti, Lignano pa zgleda kot večji Portorož - še in še mivke, ležalniki, kupi ljudi... in pa morje, kjer lahko hodiš 100m, pa si še vedno šele malo čez pas v vodi.

Kemična čistost morja je verjetno primerljiva, občutek pa ne - ker je v It več mivke in mulja pred plažami in je posledično voda motna.
Default avatar

tudi obožujem anonimnost

Za Primorce-obalne je napisal/a:
Tudi jaz ne poznam severne italijanske, ker se raje zapeljemo do južne, kjer je res lepo ( Lecce naprimer):

https://www.google.si/search?q=lecce+sp ... 40&bih=839

Takoj za italijansko mejo bo težka, Grado -srečaš tudi kakšnega Slovenca......
Default avatar

tam je lepo

Avtorica, tudi midva. Bodita na Debelem rticu, hotel Arija. Plaza cisto zase, desno od bazena! Zvecer proti Ankaranu ali Muggi. Lepo.
Default avatar

ita obala in life

V Trstu je plaža med centrom mesta - želežniško postajo- pa do gradu Miramare, imenuje se Barcola, ni placljiva in dolga kakšnih 5 km ali več, sicer pa lahko greš v Devin, Sistiano, kjerkoli ob obali se lahko ustavita. Ni pa tako morje in ni tako lepo kot v Istri, je pa dobro italijansko vzdušje in zvečer pa ful life: aperitivi, glasba.....ples...
Default avatar

Za Primorce-obalne

Ena južna je napisal/a:
Super, 100 x hvala za tole, ZELO si mi pomagala! HVALA, res!
Default avatar

mislim da pretiravaš

Nikjer ne priporočam. Pojdita dlje, raje hrvaško.
Pa zakaj se bojita, a sta medijski osebnosti?
Default avatar

_piroman_

Na hrvaški obali najdeš zasebnosti kolikor hočeš, če se gresta divje kampiranje, vaju nihče ne bo videl in našel. Zasebnost zagotovljena, užitki prav tako.
Default avatar

Ena južna

Za Primorce-obalne je napisal/a:
:)
Default avatar

mivkica

V Lignanu je lepa plaža (če ti je všeč mivka), Slovencev pa zelo malo, vsekakor bistveno manj kot ob primerljivi razdalji na Hrvaškem. Nahaja se cca. 70 km od meje.
Default avatar

Lignano ne

Lignano al pa Grado niti v sanjah, da bi šla v tisto mivko. In na teh ogromnih plažah po moje tudi ljudi kot sardelic. Raje Sistiana, ampak tam je plaža majhna in tudi gužva...

Pridita na Nadižo ali Sočo, tu se skrite kotićke zlahka najde :-)
Default avatar

Bivša zapornika

Za Primorce-obalne je napisal/a:
A na obali tebe in njo poznajo? Utemelji zakaj. Višja klasa tu na med ne sprašuje. Poznajo te vse ženske, to moraš pred novo skrit. Ne bo dolgo!
Default avatar

ker že provociraš

Bivša zapornika je napisal/a:

Jaz sem višja klasa iz netajkunskih vrst... pošteno prisluženo prigarano z lastnim znanjem in delom svojih rok.... Smo tudi taki tukaj. Kaj pa sedaj? Ni treba drugih z zaporniki okarakterizirat, ker pojma nimaš.... Mon berejo vse kaste našega naroda....