Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

tunizija varna država

Default avatar

katalenca xx

Je že kdo bil v Tuniziji in kje? Je varna država? Ste bili zadovoljni?
Default avatar

je in ni

Kaj je zate varno? Približno tako varna kot v Londonu. Samo da je še vsak hotel nekako zastražen z varnostniki v uniformi kot v civilu.
Default avatar

1monja

Ne, Tunizija ni več varna država. Moraš kar računati na teroristične napade. MZZ odsvetuje vsa potovanja, ki niso nujna.

http://siol.net/novice/svet/v-teroristi ... deo-297719

http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva ... /tunizija/

Jaz sem bila tam pred več kot 20 leti in je bilo super. Bilo smo na letovanju v Hammametu in si najeli avto in se vozili naokrog v lastni organizaciji, vse do alžirske meje smo šli. Po puščavi, v oaze, v Matalo,... Res nepozabno. Lepi kraji in fajn ljudje. Ampak zdaj so drugi časi.
Default avatar

neumnosti

katalenca xx je napisal/a:
S čim naj bi morali biti zadovoljni? S Tunisom? Zakaj pa? A bomo morali tam živeti? Se moramo tja preseliti?
Default avatar

tunizija

Tunizijo sem večkrat prepotovala, celo. Čudovita država, ok ljudje, ampak nazadnje pred 10timi leti.
Zdaj MZZ res odsvetuje potovanja tja, ampak v resnici se je tam zgodil samo en napad na turiste v zadnjih letih. Seveda pa ne veš kdaj in če bo naslednji.

Za hotelske storitve in ležanje na plaži pa jaz tja ne bi hodila. Plaže niso nič posebnega, hoteli in postrežba sicer super, ampak je toliko varnejših destinacij, kjer dejasnko lahko brezskrbno tudi potuješ okoli.
Default avatar

poglej

Sem bila lani poleti in je bilo vse ok in brez posebnosti, sicer pa potujes preko agencije, ki imajo tam svoje predstavnike in jih vprasas za nasvet, ce bi si rada kaj posebnega ogledala. Let iz Lj lani je bil cisto poln do zadnjega sedeza in, ce racunas vsak teden sta dva leta eden v Monastir in drugi na Djerbo in tako celo poletje in jesen in lani je vecina odsla na razlicne izlete, ki so bili organizirani in vse je bilo brez posebnosti in po pogovorih so bili zadovoljni.
Default avatar

wall

bila večkrat, zadovoljna, ta reč okoli varnosti.....je pa itak, poglej kaj je bilo v Londonu, Parizu, Berlinu in še marsikje, pa je vse že skoraj pozabljeno
Default avatar

Ggg

V Tuniziji, na Djerbi, sem bila letos za prvomajske z osemletnim sinom. Šla sva se po otoku, dvakrat s taksijem v bližnje mesto in druge znamenitosti. En dan smo šli v Saharo na jahanje kamel in med buduine. Noro dobro. Nikjer se nisem čutila ogrožena. Slovencev je toliko, da so organizirali še eno letalo, saj je povpraševanja več kot mest na letalu.
Default avatar

Long lasting

Tunizija je precej slabša od Egipta. Meji na Libijo, tam pa je IS zelo močan.
Default avatar

ČČČ

Jst se že deset let nazaj, ko smo bili na dopustu, nisem tam počutila varno.
Default avatar

včeraj

bila v Tuniziji prvič pred 15 leti, zadnjič letos maja. Vse OK. Niti policijskih kontrol ni tako zelo več. So pa ljudje še bolj prijazni, manj vsiljivi (v resortih in turističnih centrih) , ker se zavedajo, da jim je vsak turist pomemben. Kar pejte ziher je manj nevarno, kot v Londonu, Bruslju.....

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net