Starševski čvek

AKRAPOVIČ NE DOBI VARILCEV

Default avatar
Akrapovič ne najde varilcev v Črnomlju, osnovna plača je 1100 eur bruto, ampak to je začetna plača. Vem da me boste sedajle pljuvali, da za tak denar ne bo noben delal, da so ljudje dojeli, da niso sužnji...
Meni se pa to ne zdi slaba plača za poklicno izobrazbo. Kakšno plačo pa dati nekomu, ki ima poklicno izobrazbo? Oziroma koliko plače naj potem dobi nekdo, ki ima srednjo šolo, univerzitetno ? P
Pri nas so v prvi vrsti plače preveč obdavčene, zato vsak dvig plače pomeni 2 x več bruto. In imamo prevelik državni aparat, kar gospodarstvo duši.
Meni se zdi hecno, da v Črnomjlu, kjer so ljudje dosti skromni , ne dobijo ljudi. So pa meni Črnomaljci zelo težki ljudje, trmasti in nevodljivi, uporniški .Delala sem kot področni vodja v NM, Krškem in Beli krajini in sem imela dosti težav z njimi, ker niso hoteli sodelovati, samo upirali so se. S cmokom sem vedno šla tja, medtem ko v NM in Krškem isem imela nobenih težav.
Jaz vem, da bi vzela tako službo, še vedno lahko varilci doma kaj pošvasajo in dodatno zaslužijo. Ali imajo ljudje raje prazni hladilnik ?
Default avatar
Sicer se mi ne sanja, kakšen je on do delavcev, ampak večinoma delodajalcem ni jasno, da je delavcu poleg plače treba dat tudi malenkost prostega časa, ne pa ga gonit, dokler ne pristane v invalidski.
Default avatar
Nasplošno je folk v Sloveniji postal len, zaradi previsokih ugodnosti CSD pa zavoda za zaposlovanje pa vseh tisoč pomoči
Default avatar
NDAA je napisal/a:
sej ni fora, a gre za srednješolsko izborazbo ali faks. Rabijo varilca? Naj ga spodobno plačajo pa bo. Zakaj pa varilec (tako zelo iskan kader, brez katerega ne gre) ne bi imel višje plače od tajnice/komercialista..? če ga tako krvavo rabijo, naj odprejo tošlček :)
Default avatar
fora je napisal/a:

Varilec je cenjen polic in njegova neto placa bi morala biti 1100€
Default avatar
ojaja je napisal/a:
Na splošno se je folk v Sloveniji začel prebujat! Končno!
In prav je, da je okrog Akrapoviča toliko govora, morda se zbudi še kdo. Pa ne zato, ker bi bila neprimerna plača, ampak zato, da se preko nekoga, ki je "ime", uspešen podjetnik, vsaj malo premakne hlapčevska vdanost, češ: vztrajam v službi, kjer imam minimalko, delam petek in svetek in sem lahko HVALEŽEN, da imam sploh to (pa čeprav zgaran, bolan in z razsutim privatnim življenjem, ker nimam časa za partnerja, otroke in sploh ne zase).
Ni res!
Hvaležen bi moral biti delodajalec, pa ni. A bo prišel trenutek, ko bodo takšni delodajalci lahko sami delali v svojih firmah. Bo.
Default avatar
TIG varilci....izpod 2K jevričev na mesec neto...je revščina......
Default avatar
Dober varilec dobi delo kjerkoli. Zakaj bi se pustil v tej gnili državi izkoriščat, če že v sosednji Avstriji lahko zasluži vsaj 2x več? Tam dobi tudi 14 plač.
Default avatar
Če kadra ne bo našel pri nas, bo šel ponj čez mejo, simpl ane. Ker da bo varilca plačal kot inženirja? ste mogoče nori al kako?

Moje mnenje je, da je slovenija velik preveč radodarna do brezposelnih. Ponudiš službo - vzami službo ali si ob vse subvencije .. na tak način bi se hitro našel kader za večino.
pri nas prav vsak, ki se mu ne ljubi delat dobi socialno podporo cca. 300€, če živi pri starših in nima lastnih stroškov je marsikdo s tem res zadovoljen. Poznam nekaj takih primerkov čez 30 let pa se valajo doma po kavču in so zadovoljni s socialko in ga ni denarja, da bi šli delat.

Povsem drugo področje je potem delo na črno, ki pa je dejansko ubijalec naše države, le da redki to vidimo in pa seveda izkoriščanje delavcev do maksimuma.
Default avatar
Akrapovič je poslovno enoto v Črnomlju odprl z razlogom. Poceni zemljišče, kakšna subvencija, ipd. Računa tudi na kader iz Hrvaške, ki bo za ta denar pripravljen delati, prejšnjo nedeljo je v te namene gostoval v oddaji "Nedeljom u dva", kjer je reklamiral svoje podjetje.
Če bi bila njegova podružnica v Ljubljani, bi delavce našel, konec koncev začetna plača (uvajanje) 1100 ni tako slaba.
Default avatar
Hrvate, Srbe...
Default avatar
no sem iz okolice LJ, in imam Črnomaljca. Pa ti povem, da sem zelo realno, sicer šele čez leto dve po tem ko sem ga spoznala, opazila da so, sploh mladina zlo na easy, tako moški kot ženske, moški ne bi delali, njih ne bi noben komandiral, za trakom ne bi bil, navodil nadrejenih ne bi upošteval, prišel na šiht nesmrdeč po alkotu in imel več izhodov za cigaret tudi ni opcija, ali celo da pride celo na šiht malo pod gasom je za njih normalno. Na eni večji firmi, ki se je preselila, so mi sami pravili, koliko je tam zaposlenih za mešat zrak, kok jim je fajn itd...no akrapovič pa, kolikor vem zahteva red in disciplino, mislim pa da jih ne izkorišča, kot je to napisano zgoraj,....in ko so bile napovedi da pride AKR k njim vsi navdušeni, kok dobre plače bojo imel, vsi bojo najdl šiht, tisti k so ga mel pa da bojo zamenjal in šli k njim. No pa se je zgodilo, da so spoznal, da pri njemu je treba 8 ur res oddelat, in to v normalnem stanju, brez alkota in čudežno je njihovo zanimanje uplahnilo. Aja pa jambranja kok je v BK težko sem se tud preposlušala, marsikateri ima svoj vrt/njivo ali pa bi jo lahko imel, pa se vse zarašča. Ker vse kupiš v Lidlu/hoferju, ki sta zakon, take nizke cene...jabuka pa raj zgnijejo kot da sok iz njih nardijo, pa vsaj veš kaj piješ. aja ženske res težko najdejo službo, sploh v taki panogi, so redke, druge izbire pa nimajo,ker drugačnih del dol ni. Kot zanimivost, pred leti je ena firma mela razpis za delov pisarni s pogojem znanja angleščine. Kadrovska me je 3-4 krat vprašala da če res znam in od zadnjem ponovnem vprašanju sem ji prijazno rekla, da nimam nič proti, če nadaljevanje razgovora izpeljeva v ang jeziku, in tako bo lahko sama ocenila če sem ustrezna. Takoj je zafarbala in je rekla ni treba. s temda mi je v nadaljevanju povedala da zakaj za vraga bi oni zaposlili "tujca" če lahko belokranjca..... Službo sem si našla v LJ in živimo razpeti med BK in Črnomljem. So pa dol ženske izredno rade lepe in urejene, kredit na kredit in limit. Četud grejo sam po fasngo je treba it v štiklih in s fasado...in pol mene gledajo čudn k pridm v trenirki in supergah....aja pa kdaj uletela direkt z njive, umazana, pr mojmu so se obračal da taka ne morm it v trgovino, raj zgubljat cajt s preoblačenjem in tuširanjem, čeprov greš potem nazaj delat...men je jasn to kar praviš, moj sicer od začetka, k sm mu to tezo povedala ni verje,, bil celo užaljenl, no ko se sedaj pogovarja s kolegi, in opazuje folk pa vidi da je temu res tako.....
Default avatar
mogoče to je napisal/a:


Dej ne sramoti se s takim pisanjem, ker pojma nimaš, ko mečeš vse v tej Sloveniji v en in isti koš. Ja, so bii izkoriščevalci, so še nekateri, vendar uspešne firme ne počnejo več tega.

Včeraj je bilo v prispevku Preverjeno povedano, da ne dobi kvalitetenih varilcev. In da plača vsakemu notranjemu že zaposlenemu 250 eur, če mu pripelje dobrega varilca, Imajo tak obseg dela, da jih komot zaposli 30, takoj. Jasno, po priporočilih je najbolje, "roko v ogenj dajat za nekoga" in ga priporočit, pripeljat v službo, kjer že dalš tudi sam pomeni, da ga precej dobro poznaš, da mu zaupaš in je po eni strani že preverjen, če je tvoj prijatelj, torej se družiš tudi s sebi enakimi, torej na nek način za njega jamčiš, da je skoraj tako OK, kot si sam....

Varjenje drobnih spojev je zelo finomehanikarsko , natančno delo , fine ročne spretnosti so potrebne - to je naravni talent, prirojeno. Celo Akrapovič je povedal, da naprimer on tega prirojenega tudi nima :), da pa so v varilskem poklicu boljše ženske, kot moški, ker imajo fine ročne spretnosti bolj izrazite, razvite, kot moški.

In ja, jamrači in lehuni s kavča, ki se niso pripravljeni nič priučit, naučit, se laho slinijo naprej.
Default avatar
Normalno, če pa izvajajo teste na THC. Povsem vsi mladi varilci, ki so nadpovprečno sposobni, pohajo. VSI.
Default avatar
Caamry je napisal/a:
No, v tujini pa ni letnega regresa in ni prevoza na delo ter prehrane...
Default avatar
Barca je napisal/a:
Ne ga biksat... daj tukaj avstrijske plače (14), pa se vsi z veseljem odpovedo vsemu temu.
Default avatar
Skratka: ne pustijo se zasužnjit?
Default avatar
niti pod razno je napisal/a:
Delam v eni takih uspešnih zadev, ki ne dobi delavcev. jaz vem, zakaj, višjim pa nikoli ne bo jasno. Tebi, ki doma na kavču gledaš tv in poslušaš višje, ko klamfajo svoje klamfe novinarjem pa še manj.
Default avatar
Socialke je napisal/a:
A uni čez mejo pa tam čez mejo ne bi zaslužili toliko, kot tam domači delavci?
Ah, dejmo, no. Varilci že od nekdaj odlično zaslužijo, ja, tudi inženirji znajo variti, vsaj kakšen itmed njih in vedo, kaj dober varilec je.

Cena delavca, možganov, je ponudba- povpraševanje.
Saj bodo tudi negovalke bolje zaslužile, ker je potreba ogromna in vedno večja bo.
Tako, da trg dela se bo moral spremeniti.

Včasih se delavec ni znal premakniti iz enega ustaljenega ritma, sedaj se pa že šestesetletniki zelo hitro prilsgajamo samemu trgu dela.
Deset let nateg.ovanja domačega zavoda za zaposlovanje nas je izučilo.

Zaradi mene lahko takoj zaprejo institucije, ki so same sebi namen, CSD in Zz.
Pa še večino zdravstvenih.

Pobere se mladce pri petnajstih in se intenzivno dela z njimi ves čas, že vmes, med šolanjem, zaposli.
Tako ni izgub v proizvodnji.

Na pamet nikomur ne bo šlo. Zakaj bi Akrapoviču?
Ker je "modre" krvi, kot Boskarol in vsi oblastniki?

Brez nas so cure bure, tudi z rumeno krvjo. Luzerji, zajedalci.
Default avatar
ma ja, resnica je verjetno nekje vmes. Res je, da so plače marsikje prenizke, nizke - a po drugi strani pa ne dobiti določen profil delavcev, pomeni, da ljudje očitno kljub brezposelnosti od nekje denar dobivajo ....govorimo o solidnem, povprečnem življenju, ne hiranju ... torej? Le od kod ljudem denar ...? hm ja ...