Starševski čvek

kolesarske hlače ali sedež?

Default avatar
Kaj imate raje, dober kolesarski sedež (gel...) ali podložene kolesarske hlače? Newkaj moram nujno nabavit. Hvala!
Default avatar
grimpla je napisal/a:

Kolesarjenje brez kolesarskih hlač še nekako gre, ampak kolesarjenje brez sedeža pa še nisem videla. Vsako kolo rabi sedež.
Pa dobri kolesarski sedeži nimajo gela?
Vse kolesarske hlače so podložene.
Default avatar
Kolesarske hlače so nujnost - dobri sedeži pa nimajo gela in niso mehki.
Default avatar
Kolesarskih hlač ne maram, se mi zdi kot bi imela plenico ... Mi je sedež z gelom čisto dovolj. Res pa ne sedim na biciklu ure in ure, sem bolj na kratke proge.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Ha, ha, še kako res. Dražje kolo, bolj trd sedež :).
Default avatar
grimpla je napisal/a:
Jaz sem uporabljal oboje! Še za jajca je dobr!
Default avatar
Dober sedež je tisti, ki je primerne oblike zate. Iskanje ustreznega ženskega sedeža zna biti sicer kar zahteven projekt, ker imamo ženske drugače oblikovano medenico kot moški ter ker se mora oblika in širina sedeža prilagajati medenici posameznice.
Nobene kolesarske hlače ti ne bodo pomagale, če nimaš prave oblike sedeža.

Najboljša kombincija je: primeren sedež ter kolesarske hlače. Na slabem sedežu te bo zadnja plat bolela v pol ure, na dobrem sedežu pa je tudi po večih urah kolesarjenja ne boš čutila.

Opomba: govorim o cestnem kolesu.
Default avatar
Tisa_R je napisal/a:
* prilegati, ne prilagajati
Default avatar
tisa, a maš zarad kolesarjenja ti debele stegne?
Default avatar
jaz imam tisto gel prevleko za čez sedež in mi je za krajše ture do 2 uri čisto dovolj. Raje imam to kot podložene hlače.
Default avatar
jaz povem je napisal/a:

Za kratka kolesarjenja ni važno kaj imaš.

Za resno kolesarjenje, misli rekreativno, je pa sedež z gelom vse prej kot fajn zadeva, ker to je za tako mestno vožnjo. Za rekreativno kolesarjenje so sedeži trdi pa kolesarske hlače. Za bolj resno rekreativno kolesarjenje pa še trši sedeži. Za tekmovalno kolesarjenje pa izjemno trdi :).
Default avatar
ne razumem fore....trd sedež in podložene hlače ali pa navadne hlače in mehek sedež....v vsakem primeru je nekaj mehkega vmes.....rešitev bi bila na trd sedež dat plenico iz kolesarskih hlač....pa bi bili vsi zadovoljni.

ker so v modi trdi in še trši sedeži....tisti, ki ste v biciklizmu....a je že kak startup pričel z izdelavo sedežev iz kakih ekstra orehovih korenininc in podobno, ko je že natur in les v modi?
Default avatar
Predvsem je potrebno iti dovolj pogosto kolesarit, da se zadnja plat utrdi.
Default avatar
mehanik1 je napisal/a:
Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).
Mehek sedež je pa za vožnjo tako po mestu, po opravkih. Za daljše ture pa rabiš en tak sedež, ki se ne pogreza in menca sem in tja.
In tisto, kar imajo tekmovalci pod ritjo, so noro trdi in ozki sedeži.

Glede lesenih sedežev pa nimam pojma. Vem za lesena kolesa - okvir lesen. Sedeži pa nimam pojma. Ne vem pa kake sedeže imajo ta lesena kolesa? To en pri nas dela. Videla sem na TV, samo nisem bila pozorna na sedež.
Je pa tako, da take zelo trde sedeže uporabljajo le tekmovalci. To pa so drugačna pravila, drugačna moda :).
Default avatar
oboje rabiš je napisal/a:
predvsem to, ja...pri moških.
Default avatar
najbolje od vsega je napisal/a:

Točno tako :). Več kolesariš, bolj ti je jasno, da je gel na sedežu neuporabna zadeva :). In da so premehki sedeži samo za vožnjo do trgovine, službe...
Default avatar
mehanik1 je napisal/a:

Ha, ha, ja moda ja :).