Kaj imate raje, dober kolesarski sedež (gel...) ali podložene kolesarske hlače? Newkaj moram nujno nabavit. Hvala!
Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!
grimpla
oboje rabiš
grimpla je napisal/a: ↑Kaj imate raje, dober kolesarski sedež (gel...) ali podložene kolesarske hlače? Newkaj moram nujno nabavit. Hvala!
ne maram
oboje rabiš
Gost g
Jaz sem uporabljal oboje! Še za jajca je dobr!grimpla je napisal/a: ↑Kaj imate raje, dober kolesarski sedež (gel...) ali podložene kolesarske hlače? Newkaj moram nujno nabavit. Hvala!
Tisa_R
Tisa_R
* prilegati, ne prilagajatiTisa_R je napisal/a: ↑Dober sedež je tisti, ki je primerne oblike zate. Iskanje ustreznega ženskega sedeža zna biti sicer kar zahteven projekt, ker imamo ženske drugače oblikovano medenico kot moški ter ker se mora oblika in širina sedeža prilagajati medenici posameznice.
Nobene kolesarske hlače ti ne bodo pomagale, če nimaš prave oblike sedeža.
Najboljša kombincija je: primeren sedež ter kolesarske hlače. Na slabem sedežu te bo zadnja plat bolela v pol ure, na dobrem sedežu pa je tudi po večih urah kolesarjenja ne boš čutila.
Opomba: govorim o cestnem kolesu.
radoven
jaz povem
oboje rabiš
jaz povem je napisal/a: ↑jaz imam tisto gel prevleko za čez sedež in mi je za krajše ture do 2 uri čisto dovolj. Raje imam to kot podložene hlače.
mehanik1
najbolje od vsega
oboje rabiš
Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).mehanik1 je napisal/a: ↑ne razumem fore....trd sedež in podložene hlače ali pa navadne hlače in mehek sedež....v vsakem primeru je nekaj mehkega vmes.....rešitev bi bila na trd sedež dat plenico iz kolesarskih hlač....pa bi bili vsi zadovoljni.
ker so v modi trdi in še trši sedeži....tisti, ki ste v biciklizmu....a je že kak startup pričel z izdelavo sedežev iz kakih ekstra orehovih korenininc in podobno, ko je že natur in les v modi?
mehanik1
predvsem to, ja...pri moških.oboje rabiš je napisal/a: ↑Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).mehanik1 je napisal/a: ↑ne razumem fore....trd sedež in podložene hlače ali pa navadne hlače in mehek sedež....v vsakem primeru je nekaj mehkega vmes.....rešitev bi bila na trd sedež dat plenico iz kolesarskih hlač....pa bi bili vsi zadovoljni.
ker so v modi trdi in še trši sedeži....tisti, ki ste v biciklizmu....a je že kak startup pričel z izdelavo sedežev iz kakih ekstra orehovih korenininc in podobno, ko je že natur in les v modi?
Mehek sedež je pa za vožnjo tako po mestu, po opravkih. Za daljše ture pa rabiš en tak sedež, ki se ne pogreza in menca sem in tja.
In tisto, kar imajo tekmovalci pod ritjo, so noro trdi in ozki sedeži.
Glede lesenih sedežev pa nimam pojma. Vem za lesena kolesa - okvir lesen. Sedeži pa nimam pojma. Ne vem pa kake sedeže imajo ta lesena kolesa? To en pri nas dela. Videla sem na TV, samo nisem bila pozorna na sedež.
Je pa tako, da take zelo trde sedeže uporabljajo le tekmovalci. To pa so drugačna pravila, drugačna moda :).
oboje rabiš
najbolje od vsega je napisal/a: ↑Predvsem je potrebno iti dovolj pogosto kolesarit, da se zadnja plat utrdi.
oboje rabiš
mehanik1 je napisal/a: ↑predvsem to, ja...pri moških.oboje rabiš je napisal/a: ↑Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).mehanik1 je napisal/a: ↑ne razumem fore....trd sedež in podložene hlače ali pa navadne hlače in mehek sedež....v vsakem primeru je nekaj mehkega vmes.....rešitev bi bila na trd sedež dat plenico iz kolesarskih hlač....pa bi bili vsi zadovoljni.
Mehek sedež je pa za vožnjo tako po mestu, po opravkih. Za daljše ture pa rabiš en tak sedež, ki se ne pogreza in menca sem in tja.
In tisto, kar imajo tekmovalci pod ritjo, so noro trdi in ozki sedeži.
Glede lesenih sedežev pa nimam pojma. Vem za lesena kolesa - okvir lesen. Sedeži pa nimam pojma. Ne vem pa kake sedeže imajo ta lesena kolesa? To en pri nas dela. Videla sem na TV, samo nisem bila pozorna na sedež.
Je pa tako, da take zelo trde sedeže uporabljajo le tekmovalci. To pa so drugačna pravila, drugačna moda :).