Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Muca se slabo počuti

Muca se slabo počuti

Leži ima vnete oči, ji lahko dam v vodi raztopljenega 50 mg lekadola?

Ne! Za mačko je to lahko usodno.
Pokliči dežurnega veterinarja. Oči lahko izpiraš s prekuhano vodo, če nima fiziološke tekočine.

Nic po svoje dajat. Sploh ne nekih protibolecinskih, ki itak nimajo veze s stanjem, lahko pa zelo skodijo. Ce gre za odraslo macko, k veterinarju takoj jutri zjutraj. Ce je mladic, pa se danes k dezurnemu.

Nikar ne dajajte mački lekadola. Enkrat mi je farmacevtka v lekarni rekla, da polovička lekadola mačko lahko ubije! Niso vse tablete, ki so namenjene za ljudi, za živali.

Hmmm.. Nikoli nisem pomislila, da bi muco vozila v dežurno ambulanto zaradi vnetih oči…

Seveda ni treba k dezurnemu, moras pa jo peljati k veterinarju takoj v ponedeljek, ker si dolzna zanjo skrbeti in ji pomagati v primeru kakrsnekoli bolezni in zadovoljiti njene potrebe po pocitku, hrani, vodi, miru!

To je naša največja carta! Menim, da ji 50 mg paracetamola ne bi škodilo za boljše počutje, seveda, da jo bomo peljali k veterinarju, saj jo vsako leto, poleti ji tako pade imunost.

katerega dela od “lekadol mačkam škoduje” ne razumeš? Ja, seveda je vaša največja carta.

Zakaj pa v ponedeljek? Kolikor mi je znano, jutri veterinarji normalno delajo – vsaj dopoldan.

Pa upam, da tele vaše carte ne misliš ubit iz same humanosti:
http://www.kkmz.si/sl/blog/znacke/135-perienalna-hernija
http://www.rtvslo.si/zivalskiotok/novice/nasveti/zdravila-namenjena-ljudem-niso-primerna-za-zivali/361070

Mene bi skrbelo kaj naredit, da bo mucek res zdrav. To je malo bitje in je treba vedet kaj in kako. Prizadelo bi me, če bi bil mucek ali kuža recimo, kaj bolan, da ne bi znala pomagat. Groza! 🙁

Koliko od vas ta pametnih gre zaradi vnetih oci na urgenco ali k dezurnemu zdravniku?

Odvisno od situacije, se ti ne zdi? Ko je pri mojem otroku vnetje od rahle pordelosti do popolne zatecenosti ocesa in obilnega iztekanja gnoja napredovalo v eni uri, smo seveda sli na urgenco, ker je bilo to zvecer in nismo imeli iti kam drugam. So ga oskrbeli in nihce ni niti pomislil, da ni bilo potrebno.

A ti bi mu dala lekadol, ali kako?

Pri mačkah je zelo pogost mačji herpes oz. mačji frc. V kolikor mačka ni zdravljena z antibiotikom, lahko oslepi. Včasih se oko tako zelo zagnoji, da sčasoma zleze ven in je edina rešitev odstranitev takega očesa.
To je najslabši možen razplet. Pri Lekadolu je najslabši razplet smrt mačke.
Kaj konkretno ni jasno?

Mačka leži in ima vnete oči.
Leži.

Verjetno je nekaj nenavadnega glede tega ležanja, da je avtorica to napisala, verjetno ni mislila, da je mačka pač šla tako kot vedno malo počivat na kavč. In še vnete oči ima.

Sploh pa sobota dopoldan ni nobena urgenca. Zakaj torej macko pacat do ponedeljka? Ali pa mogoce kar “dokler se ne zlize”?

kar razbesnele ste se zaradi muce:) Je dobila 50 mg zdrobljenega lekadola in je že danes boljša, to je 10 krat manj od cele tablete, oči pa ji umivamo s kamilicami, trenutno to deluje, če ne bo pa bo dobila injekcije spet.

Ti si resnično ali navadna koza ali pa sadist.

kaJ blebatš, če ne poznaš razmer, to je naša največja ljubezen domača! Na pa da bi jo mučili, ti koza neumna!

Kaj res? Zato jo zavestno zastrupljaš z Lekadoli?

dovoljuje 5mg na kg telesne teže za živali, na en odmerek.

in lepo se nasmej 🙂


Torej imas doma 10-kilsko macko in lekarnisko tehtnico, s katero lahko odmeris 1/10 tablete.

Razumem dolgcas in provociranje na forumih. Ampak dajte se ustavit v trenutku, ko bi napisali kaj takega, kar lahko nekomu ali necemu skodi.

LJUDJE, TALE KUŽEK, PASMA POMERANEC, je tako sladek in luškan, da se stopim!! Dve sosedi ga imajo in čist se stopim, ko stečejo do mene in se hočejo pocrkljat, JOJ! 🙂 Je rekla ena, da je zanj dalaa 2000 evrov!!!!Je drag ampak je srčkan da bi ga skoz lubčkala! 🙂 Sicer je še kar nekaj simpatičnih pasem, bi jih človek imel, pomeranec pa je tale http://www.mojpes.com/wp-content/uploads/MP_Pasma_meseca-13-450×325.jpg

meni pa ni lep, kot mešanica lisice in medveda, nič ni tolk vreden :)))

haha pomeranec je res mešanica lisičke in malega medota, jaz bi ga lubčkala skoz haha 🙂

New Report

Close