Starševski čvek

Kristjani, nehajte izkoriščati trenurtno situacijo za vsiljevanje vere

Default avatar
Sem Slovenka, moji predniki so katoliki, tudi jaz imam krst, prvo obhajilo in birmo. Seveda mi je bilo to vsiljeno. Ampak! Tako jaz kot kar nekaj mojih vrstnikov z istimi lastnostmi danes nismo verni. Zato vljudno naprošam vernike, da prenehate z vsiljevanjem vere zaradi trenutne situacije (migranti, terorizem, možna islamizacija Evrope ipd.). Seveda, da ne bo pomote. Sem proti migrantom in močno obsojam islamske skrajneže. Takšni dogodki kot je bil napad v Manchestru, me zelo potrejo. Groza.

Ampak, ne glede na situacijo, ne prestopim več praga cerkve. Res vas ne razumem, zakaj je potrebno zdaj tako goreče vsiljevati katoliško vero? A zdaj bomo pa ateisti kar začeli verovati v Boga in hoditi k mašam samo zaradi te situacije? Prosim, pojasnite mi, kaj želite s tem vsiljevanjem doseči.
Default avatar
Slovenka

svojega ne ceniš, to je jasno.
Default avatar
Še zahvala manjka na koncu.
Default avatar
Pa kdo x
Za boga ti kaj vsiljuje? Imas težave? Vidiš bele miške in še kar drugega spada zraven? Pojdi k zdravniku. Dobiš tablete in boš kot nova.
Default avatar
Kristjan. To je čast.
Default avatar
Mehanik1 je napisal/a:
Že na podlagi tem in komentarjev na tem forumu se začuti vsiljevanje vere. Ravno komentator pod tabo trdi, da je biti kristjan pohvala. Se ti ne zdi to vsiljevanje? Sicer pa si se nekam burno odzval. Po mojem, da boš moral ti k zdravniku po kakšne tablete za živce. Boš videl. Boš kot nov.
Default avatar
Pohvala

zaradi takih kot si ti, gre svet v tri krasne,
Default avatar
Slika

EDINA POT JE JEZUS
Default avatar
PREDNO GREMO SPAT ZMOLIMO

Slika
Default avatar
Ma so smešni. Ker se je izkazalo, da je islam, ki ima enakega puščavskega Alaha kot krščanstvo, zanič, oni mislijo, da se bomo vrgli v to malo drugačno puščavsko bajko na polno. Če je islam gnil, je to samo en razlog več, da popljuvamo krščanstvo, navsezadnje islam izhaja iz judo-krščanstva in ima zelo podobne ideje, isto mitologijo in ista pravljična bitja.

Normalni nočemo ne križa ne polmeseca, fanatiki se pač naj med sabo bockajo, kdo je pravi Alaho-Jahvetov izbranec. Izraelski dolgolasci pašejo v Slovenijo tolk kot pingvini.
Default avatar
samouničevalen narod, ni kaj
lp
Default avatar
ma so smešni je napisal/a:
Sej ena pingvinska stranka v Sloveniji je že bila. Malo si dovolim ugibati, da obstaja precejšnja verjetnost, da so bili ravno oni tvoja izbira. Torej vidiš, da pingvini niso tako hudo daleč od nas.
Default avatar
Prosim vas je napisal/a:
Bodi in ostani ateistka, če tako želiš, nihče ti ne brani. Če pa imaš slabe izkušnje s katoliško vero, pa to še ne pomeni, da ti nekdo to vero vsiljuje, ko o njej govori v takem in drugačnem kontekstu. Pa da ne bo pomote, ne zagovarjam kakih zlorab s strani katoliških ustanov, ki so se nekaterim zgodile.
Default avatar
RKC in ISLAM DRŽITA SKUPAJ!

Slika

Slika

Slika

Da si ne bomo delali utvar!
Default avatar
RKC in ISLAM je napisal/a:
Normalno, saj nihče od teh duhovnikov ne poziva k nasilju, temveč k strpnosti. Problem je nekje drugje. Muslimani bi morali biti pozorni na posameznike v svojih vrstah, ki se radikalizirajo, in takoj o tem obvestiti organe pregona. Vsak od njih ima sigurno kakšnega prijatelja, znanca in tudi sorodnika.
Default avatar
RKC bi tudi morala biti pozorna na pedofile v lastnih vrstah, pa ništa. ŠE ščitijo jih in premeščajo.
Default avatar
RKCcc je napisal/a:
Tudi s tem se strinjam. Saj nobena cerkev ni potrebna, za odnos do boga (če veruješ) ne potrebuješ posrednika.
Default avatar
Kljub rkc, je bila Slovenija zadnjih, recimo tisoč let slovenska. V zadnjih petindvajsetih letih vam je uspelo iz Slovenije napravit Jugoslavijo, kljub temu da ste bežali iz juga, ki ga niste marali. Čez deset let boste imeli še eno Kosovo.
Carry on.
Default avatar
Prosim vas je napisal/a:
Krščanstvo je naša kultura in tudi njen razvoj in tudi potica je njen produkt.