Forum.Over.Net

Starševski čvek

a sem edina ki sovraži poletje in vročino

Default avatar

edinainedina

Začelo se je. Nevem tko se mi zdi kot da vsi komaj čakate na to vročino in morje. Meni pa to sploh ne sede, to švicanje na tej vročini je prav utrujajoče. Saj ne rečem, tudi preveč mrzle zime ne maram ampak vseeno imam raje zimo kot poletje. Nekako več energije imam.
Default avatar

Jebator

Poletje je zakon, samo ne čez 33 °C. Potem postane že muka. Je pa najlepša jesen, ko je še dovolj toplo tako morje, kot zrak.
Default avatar

nisem za vroče

Poletje imam čisto rada, če je do 30c. Tudi morje je o.k., ko ni gužve, tam kjer je veliko naravne sence in spet ni nad 30. Vse , kar je nad 30 je mučenje.
Default avatar

tudi jaz ne maram poletja

Evo, tudi jaz ne maram poletja in to zgolj samo zaradi vročine. Ko gredo stopinje nad 25, me začnejo boleti noge, vnema se mi telo, bolijo me skepi, glavoboli iz dneva v dan.... ko pride oktober, je vsega tega konec do nekako maja naslednje leto.

No, stvar rešim na prav banalen način: skoraj celoten dopust (30 dni) vzamem v enem kosu (to je pač mogoče pri mojem delu) in se preselim na obalo k vodi. Čeprav je tudi tam vroče, se lahko vsaj v morju hladim vsak dan od jutra do večera in potem šiba klima..... Veliko znosneje je kot pa v službi v "dress code" sedeti v klimatizirani pisarni. Verjetno bi pomagala tudi preselitev v višje predele (gorovje), vendar mi je morje ljubše.
Default avatar

general Glanzkopf

Glumijo, da jim paše poletje, ker je to fensi. Lepo te prosim, komu normalnemu paše temperatura 30+ sredi Slovenije, na soncu 35+, poem pa samo ladovino iščejo, hkrati pa trdijo, da so veseli, da je vroče, lol.
Default avatar

obožujem poletje

general Glanzkopf je napisal/a:

Kar zadeva vročino, imamo klime, imamo sence, imamo vodo in se hladimo.
Poletje pa prinese veliko več kot le vročine, sončni dnevi so neprecenljivi, daljš dan je neprecenljiv, v naravi žive barve, ki spet ugodno vplivajo na razpoloženje (poleg sonca in dnevne svetlobe), voda je sprostitev, sveže sadje in zelejava v izobilju in še in še. Poleg vsega tega tisto vročino spregledaš.
No, meni tudi vročina paše, če ni vroče poletje, me zebe že septembra, če se pa čez poletje pregrejem, me začne zebst šele okoli novega leta in lažje preguram do aprila, ko se spet začne toplejše vreme.
Default avatar

peklenska poletja

Meni se zdijo poletja, ko se temperatura dvigne nad 30 stopinj ... peklenska.
Mučenje, mučenje in še enkrat mučenje.
Ni mi jasno, kaj lepega in prijetnega v poletju vidi večina?!?!

Človek pri tako visokih temperaturah in vlagi NE more normalno deloveti.
Utrujenost je redni spremljevalec vročih poletnih dni, ter šele noč (po 2 uri zjutraj) prinese kratkotrajno olajšanje.
UV žarčenje, opekline, vročina, postan zrak, zatohlost, klopi .... kaj je tukaj lepega?
Default avatar

trpeča duša

Še ena, ki ne maram vročine. Mi odvzame vso funkcionalnost in sem kot cunja.
Zdajšnja poletja so čisto nekaj drugega kot nekoč, čeprav je bilo tudi vroče. Tisto je bilo za prenašat, danes pa se dobesedno cvremo.
Default avatar

peklenska poletja

Pa ne mi o klimi!
Klima je 'strup' za organizem!
Default avatar

razmišljam enako

obožujem poletje je napisal/a:

Se popolnoma strinjam.

Čeprav verjamem, da imajo predvsem starejši ljudje poleti probleme (menopavza), pa tudi tisti s preveč kilogrami so v nezavidljivem položaju, vendar vsi vemo, kakšen je recept za boljše počutje: veliko tekočine, izguba teže, čimveč presne zelenjave, izogibanje pretiranemu vnosu soli in maščob ( torej manj mesne svinjarije z žara)....
Default avatar

Skrij oglas TM

tole te in naslednjih par dni mi je "taman" ☺
pri 28+ stopinjah se pa skrivam v kleti
Default avatar

se sploh ne strinjam

razmišljam enako je napisal/a:
Poletja vročega,vlažnega ne maram že od svojega 16-18 leta. Od takrat dalje so ta vroča, vlažna poletja ena sama muka. Nimam niti 1 kg preveč, nisem v menopavzi, ne pestijo me neke kronične bolezni. Poletja pa ne maram, težko prenašam to mučenje. Edino, kar je kar dobro, so dolgi dnevi .
Default avatar

28 60

Sem za poletja s temp. do 28C in vlago do 60%. Kar je več je tortura.
Default avatar

enako zima

peklenska poletja je napisal/a:

Enako zima, zunaj ne mores biti dolgo, ker te zebe in si vezan na notranje ogrevane prostore. Kaj je tu lepega?
Default avatar

oihts

Poznam par mimozic, ki že pri 28 jokajo in stokajo, da bodo umrli od hudega, pa se zapirajo med štiri klimatizirane stene. To niso nič drugega kot razvajenci. Pa so to mladi ljudje, nobenih zdravstvenih težav, samo fukse lene, ki so tri četrt dneva na hrbtu. Za dejansko normalno poletno vreme potem zmanjka energije. In čist okol padejo, ko izvedo, da mi klime sploh nimamo, čeprav je v stanovanju 30 stopinj.
Default avatar

zimazimabela2

tudi sam prisegam na zimo in vse kar spada zraven.. sneg, mraz, veter, .. obožujem to sploh začnem pogrešat kadar je zunaj +30 in se cvrem na soncu.

edino kar je dobrega poleti je to:
Slika
Default avatar

ljubim.poletje

Obožujem poletje!!! Lepo vreme, kratka krilca, sandalčke, kopalke, morje, sonce, pesek in vse, kar sodi zraven...

Komaj sem preživela to dolgo, pusto, sivo obdobje od jeseni do zdaj, ko sem morala nase obleči celo goro oblačil, pa še me je zeblo. Zdaj pa sem spet zaživela na polno, kot bi se prebudila.

Res je, smo različni. Komaj čakam doooolgi dopust v še bolj vročih krajih in poležavanje na plaži, ko se z možem hladiva s hladno pijačko v senci ali namakava v (za mnoge) pretoplem morju ter opazujeva tamalega, kako uživa s prijatelji...
Default avatar

Kako prosim

ljubim.poletje je napisal/a:
Vidva pijeta pijačko, njegov tamal pa uživa s prijatelji? :)))))))))))))))

Tudi jaz obožujem poletje, vse je bolj živahno, prijazno, veselo. Kot je nekdo že rekel - sonce in toploto verjetno sovražijo samo debeli in tisti z zdravstvenimi težavami.

Poletje je zakon!
Default avatar

sem taka mimozica

oihts je napisal/a:
Med 4 stene grem bolj izjemoma, ne prenašam klime. To vročino pretrpim doma na vrtu v globoki naravni senci. Včasih dobesedno z nogami v lavorju. Stara sem 35 let, zdrava, vitka, a vročine ne prenašam. Postane mi slabo, obliva me. O kakšnem najmanjšem športu v tem času lahko samo sanjam. Grozno je !! Pred par leti sem to omenila zdravniku, ker me je skrbelo, da je kaj hudo narobe. Naredil mi je par preiskav, vse je ok. Povedal mi je, naj se sprijaznim, da kar precej zdravih ljudi teh poletij ne prenaša dobro, eni teže, drugi laže.
Default avatar

poletja

Ko sem še živela na gorski kmetiji, sem oboževala poletja, saj kljub temu, da je bilo toplo, so bili večeri in noči in jutra prijetno hladni.

Zadnjih 10 pa živim v mestu v enem najbolj vročem predelu Slovenije, Novi Gorici, in je peklensko. Poletja zato ne maram več in najljubša ohladitev mi je še vedno gorski, hribovski svet. Zato zadnja leta tudi morja ne maram več.