Nadev za palačinke
Od včeraj imam še kar nekaj palačink. Nekaj sem jih naredila s skuto in rozinami – v pečici, nekaj pa sir in pršut oz pečen pršut. (slan nadev)
Vse te kombinacije poleg marmelade, tunin nadev, orehov nadev, gobov nadev,…..jih imam vrh glave.
Kanelonov se mi pa trenutno ne da delat!
Kakšna ideja kako porabit preostale palačinke?…sem brez ideje :((
Hvala!
Meni se jih včasih iskreno niti ne da jest ker ko jih pečem sem sita vseh vonjav :))
če bi bile dobre, bi jih že včeraj zmanjkalo…
[/quote]
To pa ne drži. Četudi je nekaj dobro(zelo dobro), menda se ne boš tega nažrl!?
Meni zadostuje 1-2 palačinki, še to mi je preveč. Pa čeprav so božanske. Z nadevom so pa zelo nasitne.
Včeraj sem komaj pojedla eno slano varianto(sir, pršut) in še eno sladko (skuta, rozine) iz pečice.
Kako lahko eni pojejo 6-10 palačink naenkrat mi ni jasno… 🙁
Sem se pa z leseno palčko poigrala in ker rada delam kroge, kot ta…potem ne morem nehat 😉
(seveda ne te velikosti…)
https://www.youtube.com/watch?v=FKimELFW-Ls
Tukaj sprašujem samo o nadevu…
Lahko poskusiš tole:
https://www.buzzfeed.com/marietelling/miam-les-crepes?utm_term=.dxGEVkjG2#.tbDZnLAjJ
Tukaj imaš par idej. Meni je super tista z jajcem ali pa z jogurtom. Če jih imaš pa res fuuul preveč, pa lahko narediš torto iz palačink, kot je na zadnjih slikicah.
Za palačinke z bananami in Nutello iz pečice najprej olupimo in z vilico zmečkamo banane. Vmešamo Nutello in lešnike. Maskarpone dobro zmešamo z jajcem in sladkorjev v prahu. Palačinke spečemo v ponvi z nekaj masla.
Palačinke premažemo z bananino maso, zvijemo in narežemo na večje kose. Položimo v pekač in po palačinkah porazdelimo še mascarponejevo kremo. Pečemo pri 170°C pribl. 40 minut.
Zelenjavne palačinke v pečici
malce češnjevih paradižničkov,bučko
por
papriko
strok česna
pest izkoščičenih oliv
malce soli, kajenskega popra, bazilike
feta sir
Zelenjavo narežite na manjše koščke in jo popražite v kozici
(namazani s kokosovim maslom). Nato dodajte sesekljan česen, baziliko, narezane olive, malce soli in kajenskega popra. Na koncu v maso nadrobite feta sir in še malo premešajte.
Z maso nadevajte palačinke in jih zvite položite v pekač, obložen s peki papirjem.
Za preliv potrebujete:
2 jajci
1,5 dcl riževega (ali drugega mleka)
Penasto zmešajte rumenjaka z žlico vroče vode. Posebej stepite sneg. Dodajte malce mleka in zmešajte s kuhalnico. Nato s tem prelijte palačinke.
Pecite približno 10 minut na 200 C, oz. do zlato-rumene barve.
Jaz sem kar debelo pogledala ko sem videla tasco, da jih se vse namaze in zrola. Mi smo jih doma vedno jedli a la carte, kar pomeni: kup s palacinkami na mizo in se vse mozne nadeve: nutela, marmelade, med, limona+sladkor, cokolada v prahu, kokos… pac kar je doma. In si je vsak sproti namazal kar je hotel. In vedno smo vse pojedli.