Starševski čvek

Nadev za palačinke

Default avatar
Od včeraj imam še kar nekaj palačink. Nekaj sem jih naredila s skuto in rozinami - v pečici, nekaj pa sir in pršut oz pečen pršut. (slan nadev)
Vse te kombinacije poleg marmelade, tunin nadev, orehov nadev, gobov nadev,.....jih imam vrh glave.
Kanelonov se mi pa trenutno ne da delat!

Kakšna ideja kako porabit preostale palačinke?...sem brez ideje :((

Hvala!

Meni se jih včasih iskreno niti ne da jest ker ko jih pečem sem sita vseh vonjav :))
Default avatar
dovolj si naredila, pojejte to kar si spekla. Dober tek!
Default avatar
nekateri nimajo niti ene je napisal/a:

če bi bile dobre, bi jih že včeraj zmanjkalo...
Default avatar
V juho jih nareži. Če nimaš juhe bo tud una s kocke ok.
Default avatar
Jaz jih namažem s gejem in potresemo s cimetom
Default avatar
hhm je napisal/a:
To pa ne drži. Četudi je nekaj dobro(zelo dobro), menda se ne boš tega nažrl!?

Meni zadostuje 1-2 palačinki, še to mi je preveč. Pa čeprav so božanske. Z nadevom so pa zelo nasitne.
Včeraj sem komaj pojedla eno slano varianto(sir, pršut) in še eno sladko (skuta, rozine) iz pečice.

Kako lahko eni pojejo 6-10 palačink naenkrat mi ni jasno... :(

Sem se pa z leseno palčko poigrala in ker rada delam kroge, kot ta...potem ne morem nehat ;)
(seveda ne te velikosti...)

https://www.youtube.com/watch?v=FKimELFW-Ls

Tukaj sprašujem samo o nadevu...
Default avatar
Juha je napisal/a:
Hvala vseeno, ampak mi ne sede.

Juho imam v skrinji. Juho iz kocke ne uporabljam, niti ne poznam.
Default avatar
Kaj pa gratinirane palačinke? Te so zakon!
Default avatar
palačinka minka je napisal/a:
Super, hvala :))
Poznam večino, bom pa za spremembo..lemon ricotta, plus kako sladoledno varianto - z jagodami, oreščki.
Default avatar
Za palačinke z bananami in Nutello iz pečice najprej olupimo in z vilico zmečkamo banane. Vmešamo Nutello in lešnike. Maskarpone dobro zmešamo z jajcem in sladkorjev v prahu. Palačinke spečemo v ponvi z nekaj masla.

Palačinke premažemo z bananino maso, zvijemo in narežemo na večje kose. Položimo v pekač in po palačinkah porazdelimo še mascarponejevo kremo. Pečemo pri 170°C pribl. 40 minut.

Zelenjavne palačinke v pečici
malce češnjevih paradižničkov,bučko
por
papriko
strok česna
pest izkoščičenih oliv
malce soli, kajenskega popra, bazilike
feta sir
Zelenjavo narežite na manjše koščke in jo popražite v kozici
(namazani s kokosovim maslom). Nato dodajte sesekljan česen, baziliko, narezane olive, malce soli in kajenskega popra. Na koncu v maso nadrobite feta sir in še malo premešajte.
Z maso nadevajte palačinke in jih zvite položite v pekač, obložen s peki papirjem.

Za preliv potrebujete:
2 jajci
1,5 dcl riževega (ali drugega mleka)
Penasto zmešajte rumenjaka z žlico vroče vode. Posebej stepite sneg. Dodajte malce mleka in zmešajte s kuhalnico. Nato s tem prelijte palačinke.
Pecite približno 10 minut na 200 C, oz. do zlato-rumene barve.
Default avatar
Jst imam domačo marelično , lahko zamenjava ;-)
Default avatar
Užitkar je napisal/a:
Jst imam pa breskovo banano od marmelad. ;)
Zamenjam za marelično.
Default avatar
Jaz sem kar debelo pogledala ko sem videla tasco, da jih se vse namaze in zrola. Mi smo jih doma vedno jedli a la carte, kar pomeni: kup s palacinkami na mizo in se vse mozne nadeve: nutela, marmelade, med, limona+sladkor, cokolada v prahu, kokos... pac kar je doma. In si je vsak sproti namazal kar je hotel. In vedno smo vse pojedli.
Default avatar
Mazemo jih z nutelo in kuslo smetano, sladko svez okus, mega so.
Slane pa sem zadnic sinovim sosolcem naredila pica palacinke in se kup ostalih variant, ampak te puca do zmanjkale v sekundi.
Default avatar
Meni so pa odlične palačinke brez nadeva..če pa že mam nadev je pa to marmelada al pa kakav :)
Default avatar
Zamrzni visek in jih porabi takrat, ko se vam zlustajo. Odmrznes, pogrejes v omaki ali nadevas in popeces, so kot nove. Ni treba na silo 3 dni zapored jesti palacink.
Default avatar
Lotti_ je napisal/a:
Men so tud brez nadeva:-)