Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako bi ukrepali - hči želi povabiti na rd...

Default avatar

Zmedena sem

Pozdravljeni!

Sama nisem prav pravilno odločujoči se starš, prav tako ne moj mož. Zato vprašam za nasvet vas.

Hči bo naslednji teden praznovala 12. rojstni dan, številčno zabavo bo imela doma, česar se zelo veseli.
Njena sošolka in "prijateljica", s katero se je začela družiti v 3. razredu in sta imeli vzpone in padce, normalno, se je lani čisto odmaknila od nje, ker je na šolo prišla deklica, ki si jo je dobesedno "prisvojila". In je bila naša čisto odveč. Zdaj ji je priznala, da jo je ta deklica proti njej ščuvala, se ji lagala in tudi drugim trosila laži, naša je celo leto zelo trpela. Ampak pojdimo počasi.

Ta sošolka je začetek šolskega leta praznovala rd doma, na katerega naša EDINA deklica
iz razreda ni bila povabljena. Si predstavljam ta občutek. Bilo je veliko žalosti, joka, občutka odrinjenosti. Sva jo potolažila, da pač tako je, da mora sprejeti pokončno, če se je ona odločila, da je ne bo povabila, je ne more prisliliti.

No, kak teden nazaj pa se je ta sošolka s tisto deklico, zaradi katere je bila naša odrinjena na stranski tir, na smrt skregala in zopet poiskala našo. Napletla ji je, kako jo ima rada, kako ne more verjeti, da je bila hči ves čas, ko je bila ona tako "bitchy" do nje, tako prijazna, bla, bla, bla... In jo je spet začarala.
Naj povem, da je bila punca velikokrat pri nas, delala sem kosila, jo gostila, na cesti pa me ni znala pozdraviti, ko sva se srečali.

In danes imamo doma celo štalo: namreč moja jo hoče na vsak način povabiti na praznovanje. Bolj, ko ji govoriva, da bo spet jokala, ker ko se bosta z ono drugo zlizali, bo naša spet na drugem tiru, bolj sili in sili, da jo želi imeti na rd. Želiva jo spomniti, kako se je počutila kot edina nepovabljena k njej, a rine z glavo skozi zid. Jaz sem rekla ne, mož se je celo razburil, da ne želi, da hodi k nam.

No, zdaj pa me zanima, če je tu kdo, ki bi mi znal svetovati.

Hvala, ker ste prebrali in upam, da mi boste kaj pametnega svetovali.
Default avatar

Ena južna

Zmedena sem je napisal/a:
Spomnita jo lahko na to kaj je preživljala z njo, odloč pa naj se sama. Pri 12ih letih pa mislm da bi lahk že sama razmišljala, no, vsaj jaz sm, to je če se ne motim, 7.razred OŠ.
Default avatar

Ena južna

Ena južna je napisal/a:
Tega kar opisuješ, bo itak še. Se tud v SŠ dogaja.
Default avatar

pa naj frustrira

naj jo povabi in vidva kot modra starša res NE moreta otroka pred vsem zaščitit .
In PRAV je,da na lastni koži začuti spet .Mogoče jo bo izučilo za naprej in bo to dobra šola in popotnica.
Naj jo povabi in upam,da bo vse ok.
Če pa slučajno ne bo vredu bo vsaj vedela za v bodoče.
Frustracije so nujne za življenje,ki jo še čaka. bolje,da sedaj pridobiva izkušnje kot pa kasneje,ker bo pripravljena in utrjena na življenje.
pustita jo !
Default avatar

Lea39

Mislim, da ste svoj del opravili, ji povedali kako in kaj, kaj lahko pričakuje v bližnji prihodnosti.
Ostalo je na vaši 12 letnici.
Včasih izberejo težjo pot, kar ni nujno in vedno najslabše.
Default avatar

Desiderius_da_Pietri - mobi

Moje osebno mnenje je, da neke vecje skode ta druga gospodicnica s prihodom na praznovanje ne bo povzrocila. Osebno bi svojo hcer pohvalil, ker zna odpucati in ji zagotovil, da ce jo bo spet pustila na cedilu, lahko se vedno racuna na mojo podporo in tolazbo. Ter ji zelo obzirno predstavil, da se to pac lahko tudi ponovi in da nekateri ljudje niso v stanju negovati pristnih stikov. Ker kot stars se cutim dolznaega otroku omogociti tudi bolece izkusnje, ce le s temi ni ogrozena hci. In v tem primeru mislim, da neke groznje ni na vidiku.
Default avatar

medklic

Desiderius_da_Pietri - mobi je napisal/a:
Hej Desi, mar nisi ti nedavno tega zagotavljal, da je prisotnost očeta ob vzgoji nepotrebna in zgolj novodobni cigumigu? :)
Default avatar

Desiderius_da_Pietri - mobi

medklic je napisal/a:
Natanko tako. In sedaj lahko pocasi tudi dojames, kaj to pomeni. Kot vidis iz podanega odgovora, kot oce ne nastopam v vzgojni vlogi, temvec v vlogi ucitelja, ki omogoca samostojne izkusnje. Za razliko od matere, katere vloga je zascitniska, jaz nastopam kot tisti, ki se pripravlja na slovo.

:-)

Nekatere stvari je treba precej bolj subtilno dojemati, kakor zgolj regljati tja v en dan. Pa nic hudega, saj je samo forum. Tu smo, da se ucimo eden od drugega.

Kaj ti je dalo misliti, da je zgornji prijem (komentar) vzgojen?
Default avatar

Brina5

Zanimivo, lih zdaj se je skregala, ko se bliza rd.Grem stavit, da namerno..da bo povabljena.
Tvoja jo hoce povabit, ker racuna na to, da se bosta spet druzile,
da bosta spet prijateljici...drzim pesti, da se razplete v dobro tvoje male...
P.s. ce je ne bo smela povabit, bo krivila vaju da nima prijateljice...uh...tega vama ne bo dolgo odpustila...al pa nikoli...
Default avatar

medklic

Desiderius_da_Pietri - mobi je napisal/a:
Ma ne? Tako natančno da imaš razdelano ločnico med učiteljstvom in vzgojo? Zakaj pa bi hčer potem pohvalil? Zakaj pa naj bi računala na tvojo, pazi zdaj, tolažbo?

E ti Desi ti. Ampak si vendarle naš, takšnega smo se te navadili, takšnega te poznamo in takšnega te sprejemamo. :)
Default avatar

Desiderius_da_Pietri - mobi

medklic je napisal/a:
Zato, da ne zgolj kot opazovalec odnosa med menoj in Lepooko, ampak tudi skozi lastno izkusnjo, dozivi vlogo moskega kot trdno oporo v zivljenju, ki je - cetudi odsoten - tisti, ki nikoli ne pusti druzine na cedilu.

Hja, nekatere stvari v zivljenju mora clovek imeti razdelane. Temu smo vcasih rekli pospravljeno podstresje. ;-)
Default avatar

medklic

Desiderius_da_Pietri - mobi je napisal/a:
Lepo, da pri tem tokrat kažeš nekaj napredka, čeprav se na vse kriplje, le kdo bi vedel, zakaj, izogibaš temu pritrditi.
Default avatar

Desiderius_da_Pietri - mobi

medklic je napisal/a:
Draga kolegica, moje podstresje sem bil nekako prisiljen pospraviti pred dobrimi 22 leti. :-)))

Taksnega moza in oceta kot sem jaz si marsikatera zenska zgolj zeli, a ga ne prepozna. Pa nisem ne edini ne redek primerek, da ne bo pomote. ;-)
Default avatar

fdjksup

Imam doma 12-letnico in mi ne pade na kraj pameti, da bi se tako vtikala v to, s kom naj se druži in s kom ne. Pa so tudi imele že vse sorte. To so življenjske lekcije, socializacija in če je zdaj ne bo izučilo, zna biti pozneje bistveno bolj boleče. Niti v sanjah ji ne bi vzela te izkušnje. Povem svoje mnenje na obziren način, potem pa je pri 12 že dovolj velika, da se sama odloči, s kom se bo družila.
Default avatar

Yo_

Če je ni izučilo, bo pač ponovila vajo. Življenje pa itak ni pravljica.
No, lizat pa se pri 12-ih res ni treba...
Default avatar

medklic

Desiderius_da_Pietri - mobi je napisal/a:
Dragi kolega, kvalitetnih primerkov res ni tako malo. Strinjam pa se, da so tako gosto-, sladko- in glejte-mene- besedni v izraziti manjsini.
Default avatar

Zmedena sem

Hvala za nasvete in mnenja. Mislim, da s bova lažje odločila.

Ps: Yo, zlizati pri nas pomeni pobotati se :-))
Default avatar

Tvoja_teta

fdjksup je napisal/a:
Enako. Take izkušnje nujno rabimo, da se bomo kasneje znali odločati. Starš bi naredil hudo napako, če bi otroka zavil v vato, da ne bo bogi. S tem bi ga prikrajšal za lekcijo. Avtorica, ne moremo živeti namesto svojih otrok.
Default avatar

gola resnica1

Matr, sem šla zarad dezerterskega brat uvodni post do konca!

Pa nee noooo.... Pozdravljeni...

Avtoric/a kolk dobiš od teme? jebenti da bom najsvetejšemu predlagala da ti prevzamem biznis, ker s tem "pozdravljeni" si že tkooooooooo doooooooolgočaaaaasnnnnnnaaaaaa... ZEEEEEH.

Pero, podavljeni!
A ti bi pa kar mladim frajlam pustil žurat na tuj račun? Tak učitelj si torej? A lepooka tudi živi na tuj račun? In če ne, zakaj mlade frajle katerim naj bi bil vodnik, zavajaš?

Jebote smotano, a ne vidš da dipl psihička ki si ni sposobna najti dela, tle ostale kure najbrž za mizeren denar zavaja naj boste roditelji služabniki lastni mladeži???

Ja draga hči, žurka vsesplošna, ampak ker si že tako pametna da si znaš to privoščiti, ti tudi naš dom z mtko rentava, če tko želiš. Kolk in česa daš?
Default avatar

Zmedena sem

gola resnica1 je napisal/a:
????? Vse ok?