Forum.Over.Net

Starševski čvek

če me ljubiš boš podpisal

Default avatar

Mačka

A dajte no. Porocna pogodba naj bi bila fer, v Z Evropi mora biti fer do sibkejsega clena, drugace jo notar ne podpise. In kaj je lepsega kot se zmeniti v casih, ko sta se eno, ko sta zaljubljena, ne pa potem, ko se gledata kot pes in macka. Ko je vse doloceno in pac gresta vsak svojo pot, ok z zlomljenim srcem, pa vseeno. Ali je boljse, da potem (ponavadi) uzaloscena mati v prvo bojno bitko poslje otroke, ki nastradajo v vojni bivsih zakoncev. Boljse kaj ne? Seveda.
Default avatar

BTDT

Mačka je napisal/a:
Pri ločitvi je srce vsaj enega tako ali tako zlomljeno. Nobene potrebe ni, da bi bila zlomljeno še ekonomsko stanje... Deljenje premoženja 50/50 kar tako ni fer, ker lahko obstajajo realne okoliščine, ko eden od partnerjev z velikimi napori preskrbi družino, drugi pa v to ne vloži niti kapljice potu.
Default avatar

predporočna pogodba

BTDT je napisal/a:
tukaj se gre v glavnem za premoženje, ki je nastalo pred poroko oz. zvezo. Koliko se kdo trudi v zvezi, je zelo težko predvideti mar ne?
Če bi se pa to štelo, potem bo v Sloveniji cela štala, ker kolikor vidim, se dostikrat najbolj v zvezi trudijo stari starši. Če bo pa še tašča vključena v predporočno, potem bo pa res štala.
Default avatar

Mačka

BTDT je napisal/a:
Predporocna pogodba se sklene prav zato, da ne bo zlomljeno se ekonomsko stanje. Predporocna pogodba ni stavek, vse gre 50:50, ta pogodba je vse drugo, le to ne.
Default avatar

BTDT

predporočna pogodba je napisal/a:
Drži. Poznam primer, ko je tip ob ločitvi zahteval pol in to tudi dobil, čeprav ga je njegova cca. 5 let preživljala, ker je bil nezaposljiv tujec. Starša sta dala denar za stanovanje, a tega na sodišču niso mogli dokazati in so tipa pač morali izplačati...
Takim primerom se bo na ta način mogoče že v izhodišču izogniti.
Default avatar

BTDT

Mačka je napisal/a:
Res je, to sem tudi sam napisal, a predporočne pogodbe pri nas do sedaj niso bile zakonite.
Default avatar

res vas ne razumem

Mačka je napisal/a:
Ne veži se z nikomer, če tudi takrat, ko naj bi bil eno z drugim, ne verjameš, da bi bilo razmerje trajalo. In že kalkuliraš, kako se bodo delile dotedanje materialne dobrine.
Default avatar

Popay

Sam ne bi nobeni rekel s katero bi bil v zvezi, da podpiše ta papir, ga pa tud sam ne bi podpisal.
Samo na žalost tak podpis reši marsikatere težave kasneje, ljudje, se spreminajmo skozi čas, iz začetne milene lahko človek postane končna zloba. Ni logike, da nekdo, ki ni prinesel nič, razen tistega kar je imel oblečeno, dobi polovico neke dobrina s katero je mogoče več veze imel en marsovec kot ta, ki se je priselil nekomu.
To je isto kot mladost in starost, mladi lepi, stari grdi, če primerjaš njihovo zunanjost, no edino jst ostajam vedno lep, hehe, če kdo verjame, seveda, hehe.
Default avatar

Yo_

res vas ne razumem je napisal/a:
Saj najbolj se užge prav tisti, ki verjame, da bo trajalo ;)
Default avatar

ne razumem vas

Yo_ je napisal/a:
Ti iz svojih izkušenj. Jaz pa se pod drugimi pogoji niti ne bi vezala.
Default avatar

Misli no

res vas ne razumem je napisal/a:
podpisem, kaksen smisel se ima vezati,ce ne ljubis,pted porocna pogodba zagotovo to ni, saj ze v naprej dvomis,torej kjer dvom ni to to, pa lahko tu travmarite kolk cte !
Default avatar

Ne bodi naivna

res vas ne razumem je napisal/a:
A misliš, da vsi tisti, ki so se poročili, so se s figo v žepu? Mar niso bili zaljubljeni in se ljubili, vsaj velika večina njih? IN VENDAR GRE SKORAJ VSAK DRUGI ZAKON NARAZEN!!!
Zbudi se v realnost. Ljudje so bili zaljubljeni, imeli so se radi, po 10, 15 ali 20 letih pa se sovražijo in hočejo narazen! Mar ni bolje, da sta en in drugi zavarovana z neko tako pogodbo glede premoženja?
Default avatar

Yo_

ne razumem vas je napisal/a:
Ni to samo moja izkušnja. Se je marsikdo veliko bolj užgal kot jaz, verjemi.
Default avatar

Yo_

p.s. Sicer pa, kakšnimi pogoji? A ti misliš, da lahko ti ali kdo drug dejansko zagotovi večno ljubezen itd.?
Default avatar

res vas ne razumem

Ne bodi naivna je napisal/a:
Govorim o tebi: če gre vsak drugi zakon narazen, sklepaš, da bo šel tudi tvoj? Zakaj bi se sploh potemtakem poročila?! Če se ne, ni stroškov niti s poročanjem, morebitim overovljanjem predporočne pogodbe, še manj z ločitvijo. Vse kar imaš, ostane tebi.
Default avatar

res vas ne razumem

Yo_ je napisal/a:
Noben ti ne more zagotoviti večne ljubezni. Zakaj se vezati?
Default avatar

Ne bodi naivna

res vas ne razumem je napisal/a:
Še enkrat ponavljam: ZBUDI SE V REALNOST!
Ti si najbrž prepričana, da s svojim nikoli ne boš šla narazen ali kaj? Bi dala roko v ogenj? Ogromno žensk je že dalo rokov ogenj za svojega, pa so se hudo opekle. Sama sem poročena (še vedno) in kmalu bo 20 let. Vem pa po mojih sorodnicah, prijateljicah, sodelavkah v službi in znankah ter znancih, DA 100% GARANCIJE NI. Vsak gre v zakon z dobrim namenom, da bo trajal do konca, ampak nikoli pa ne veš, če bo to res.
Zakaj se ljudje sploh poročajo, če mislijo, da bodo morda čez 20 let šli narazen? Najbrž mislijo, da ne bodo šli narazen, kajne? Ampak potem vendarle gredo narazen. Si ti z lune padla in ne poznaš nobenega, ki je ločen?
Default avatar

Mačka

res vas ne razumem je napisal/a:
Sem ze vezana in to s pravnomocno predporocno pogodbo, ki velja. In ce verjames ali ne, sva srecna, nimava se namen lociti, pa vseeno ce do tega pride, bo okus kisel kot z limono v ustih, se pa vsaj ne bova kregala kaj kdo kje zakaj in otrok ne moreva izkoristiti za najin boj. Vidim pa, da v Sloveniji je ta pogodba nova, nepoznana in zato nedobrodosla in osovrazena. Ce bi o tej zadevi vedeli vec, bi ji dali moznost, tako jo apriori zavracate.