Starševski čvek

tanki in izpadajoči lasje

Default avatar
Pozdravljene punce!

Pišem, ker sem že čisto obupala nad svojimi lasmi.. Imam tanke, suhe in pogosto izpadajo. Poizkusila sem že vrsto šamponov (dragih, zelo kakovostnih), mask, prehranskih dodatkov, spremenila prehrano in način nege in še vedno ni nikakršnih sprememb. Moji lasje ne glede na vse ostajajo tanki, pogosto izpadajo in ne zrastejo preko ramen. V družini imajo vsi dolge, močne in goste.

Prosim za komentarje izključno punc, ki so imele podobno situacijo in so jo uspešno rešile. Zelo bi bila vesela kakšnih spodbudnih zgodb in situacij, ki bi mi ponovno vlile moči za boj.

Hvala vam vsem že v naprej!!!
Default avatar
Čav
poskusi z koprivnim šamponom, sem slišala da pomaga. Pa tudi olivno olje naj bi bilo uredu.

Poppy
Default avatar
Če so taki od nekdaj je kar je. Če ne, delaj na vnosu hranil in to trajno. šamponi, maske , olja, polivke ipd. pomaga, a kratkotrajno oziroma za časa uporabe. Jaz sem lase precej okrepila in zaustavila večletno izpadanje z ogromnimi (ne le velikimi) dozami B vitaminov, zinka in aminokislin, predvsem L-arginina. Učinek je viden šele po recimo 2 mesecih rednega uživanja in postati mora tvoja stalnica. zelo pomemben bi bil podatek o tvoji ravni stresa, eventuelni hormonski kontracepciji, telesni teži, športni aktivnosti in vrsti in količini hrane.
Default avatar
Pri laseh ima največjo vlogo "dednost". Potem še nekaj nasvetov: ne si las umivati prepogosto, daj na glavo malo šampona in zelo dobro speri z vodo. Občasno si naredi masko z jajčnim rumenjakom.
Odvisno je tudi, če se pravilno hraniš (delaš kakšno shujševalno kuro, si sestradana, imaš premajhen vnos hrane), pomembno je tudi stanje hormonov.
Default avatar
čejihimaš je napisal/a:
!

Sem se s tem na veliko ukvarjala,nizek hemoglobin,železo-leta.Po dolgotrajnem raziskovanju in pitju železa,ki ni nič pomagalo,saj so mi kasneje hematologi odkrili,da mi telo ne absorbira železa, mi pa je bila odkrita želodčna bakterija hp. Že mesece pa jem tudi B-kompleks,razmišljam, da je morda pa za moje slabe nohte (brazde po dolgem) kriv mateisnki vložek. Lasje so boljše, nohti pa še vedno ne.
Default avatar
Jaz imam tudi tanke lase. Nimaš kaj, prirojeno. Pa imajo tudi v moji družini močne.
Mi pa dosti hitreje rastejo in malo manj izpadajo odkar uživam MSM. Je sicer ogaben, ampak za kožo, lasje in nohte pa super. Uživati ga je potrebno z C vitaminom. Jaz ga zjutraj dam v kozarec z vodo in limono. Začneš z zelo majhno količino in potem večaš. Učinke sem opazila v roku meseca nekje.
Pa pazi da dovolj maščobe poješ. Ljudem izpadajo lasje tudi zaradi premalo maščobe v prehrani. S šamponom pa dosti ne moreš naredit, pazi da so brez sulfatov, čim bolj naravni.
Default avatar
genetika je napisal/a:
MSM?
Default avatar
kvajepato je napisal/a:
http://www.or-ca.si/superhrana/360-msm

jaz ga naročam na amazonu ker je cenejši
Default avatar
Schwarzkopf BC Bonacure Hair Activator

Če nisi poizkusila še tega šampona, ga daj, jaz sem bil šokiran in hvaležen frizerju, da me ni spustil iz studija, dokler nisem vzel še tega šampona. Je pa namenjen bolj aktivaciji mrtvih lasnih mešičkov, kot popravilu obstoječih las.
Default avatar
Tudi koprivni šampon sem uporabljala, tistega literskega iz Špara. Potem sem prešla na Fitoval, ki naj bi bil prav proti izpadanju las in je poleg vsega tudi neizmerno drag, pa žal tudi ta vrjanta ne uspešna. Ima mogoče katera izkušnje z raznimi frizerskimi tretmaji??
Default avatar
alani je napisal/a:
Tudi koprivni šampon sem uporabljala, tistega literskega iz Špara. Potem sem prešla na Fitoval, ki naj bi bil prav proti izpadanju las in je poleg vsega tudi neizmerno drag, pa žal tudi ta vrjanta ne uspešna. Ima mogoče katera izkušnje z raznimi frizerskimi tretmaji??
Default avatar
bcha je napisal/a:
HVALA ZA NASVET! Z veseljem bom poizkusila, kot vse do zdaj :) na meni se lepo služi hehe... zanima me, če ima kdo izkušnjo s kakšnimi raznimi tretmaji, ki jih izvajajo frizerji???? to je sedaj praktično edina stvar, ki je res nisem izkusila.
Default avatar
mineral msm je napisal/a:
MSM izkušnjo imam že v svoji karieri :) Jemala sem ga približno pol leta in nisem opazila razlike, kot so jo navajale ostale po forumih. Saj ni realno da bi pričakovala zdaj pa kar naenkrat celi puh na glavi, ampak ob umivanju in česanju sem opazovala izpadle lasje (ki takrat niso bili spremenenjeni na bolje). Pila sem ga vsak dan po eno žličko, prav tako z limono in zraven sem dodala še žičko medu (POSKUSI, IZBOLJŠA STVAR!). Potem sem prešla tudi na proso in ga v majhnih dozah jedla vsak dan-babičin recept! Sprememb v glavnem ni :)
NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVORE! Mogoče dobim spet nov zagon za ponovni poizkus...
Default avatar
podpisanipodpis je napisal/a:
Pozabila sem omeniti, da sem imela nizek hemoglobin pa tudi jaz! Mi lahko poveste o tej povezavi mogoče kaj več????? Sicer je bil nazadnje HB tam 130, kar je baje ok je rekla sestra. Vendar konec koncev nevem..je bila študentka. Kaj menite, je prav povedala, da je 120 HB OK????? Tudi z B kompleksom nimam izkušenj. Izkusila sem le MSM. Bi prosila za kakšno dodatno informacijo glede tega, HVALAAA !
Default avatar
lasje v vetru je napisal/a:
Jajčni rumenjak? Slišala sem za razna olja (olivno, kokosovo), pa med. Zanimivo, bom poskusila! POZNA GDO MOGOČE OLAPLEX????????????????????
Default avatar
am95 je napisal/a:
DODAJAM:
- POZNA KDO TERAPIJO Z OLAPLEXOM???? NEK NOVI TREND; KI SEM GA ZASLEDILA!

- IMA KDO IZKUŠNJE Z RAZNIMI FRIZERSKIMI TRETMAJI/POZNATE KAK SALON V LJ, KI DELA TRETMAJE ZA LASE (ZA OBNOVO, HITREJŠE PRIDOBIVANJE NA DOLŽNINI).KOLIKOR SE DA UGODNO????
Default avatar
am95 je napisal/a:
Prosi zdravnico za pregled bakterije HP - pregled je lahko preko blata ali dihalni test.
Default avatar
podpisanopodpis je napisal/a:
Bakterija Helicobacter pylori zagotovo ni prijetna stvar, saj zelo uničuje celotno črevesje in kasneje celotno telo. TOLE JE IZ NETA! Groza. Bom jo opozorila! HVALA ZA NASVET
Default avatar
Če daš v iskalnik izpadanje las, boš dobila kar nekaj zadetkov tudi na Starševskem čveku. Eden izmed predlogov je, da si daš narezano čebulo na lasišče. Menda zelo pomaga. Ne vem, pobrskaj in poglej.

Drugače pa si naredi masko iz ricinusovega olja, morda kombiniraš z jojobinim in/ali orehovim in/ali avokadovim in/ali mandljevim in/ali kokosovim in/ali oljčnim...
Default avatar
am95 je napisal/a:
Ne vem, če je kakšna povezava s HB, ker jaz imam že celo življenje primanjkljaj železa, največ kar sem ga imela je bil minimum, pa imam goste in močne lase. Sicer mi zelo izpadajo, sploh zdaj po zimskem obdobju, a imam še vedno zelo goste lase.