Starševski čvek

Očetovstvo uničuje življenje. Dobesedno.

Default avatar
Poznam kr nekaj tipov, katerih zgodba je podobna: bili so skupaj z neko babo, se zakavsali, naredili otroke, šli narazen, zdaj živijo sami, plačujejo preživnino. Ponavadi gre za osebe z nižjimi prihodki, recimo do povprečja ali nekje okoli povprečja. Če ima nekdo bolj slabo plačo, ga 180 eurov preživnine vsak mesec ubija, dobesedno. vsak emsec je zanj življenje 180 eurov težje ind ražje za brezveze. Eni očetje so s emi že dobesedno zjokali, da komaj skozi pridejo, ker morajo plačevati najemnino, zraven pa še preživnino. Človek se res vpraša, čemu delati otroke, sej če imaš dobro plačo, te pa pri preživnini še malo bolj opalijo, si na istem.

Delati otroke finančno ubija in to dobesedno.
Default avatar
se strinjam, moški ste si res bogi, 200 evrov mesečno je celo premoženje
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Se strinjam.
Samo kdo bo pa poskrbel za nas, ko bomo stari?? ;)
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:

Delno imaš prav.
Samo kdo jim je pa kriv, da so naštepali otroke? Če bi uporabli kondom ali pa še bolje šli na vazektomijo pa ne bi bilo teh težav.
Tako, da če so tako trapasti, da seksajo brez zaščite, jih pač to doleti. Ali ne seksat ali pa zaščita pa bo vse ok.
Isto seveda velja za ženske. Njih ponavadi doleti še več težav. Moški ponavadi dajejo le preživnino. Ženske pa poleg tega, da morajo dajat denar za otroke, morajo še skrbeti zanje. Moškim ponavadi ni treba ali pa jih vzamejo k sebi kak dan tu in tam. Ženska pa je privezana na otroke. Tako, da še dosti slabše pride skoz kot moški. Redko kateri moški je namreč pripravljen skrbeti za otroka.
Default avatar
ja res ste si ubogi je napisal/a:

Če imaš 600€ plače, kar je pogost pojav, je to res celo premoženje.
Tako, da tiča v kondom ali pa zavezat pa ne bo težav.
Default avatar
Kdor joka, da komaj sam skozi pride, bi pac moral bolje premisliti, preden se je spravil delati otroke. Otrok rabi denar za zivljenje in ce je oce tako lahkomiseln, da tega ni hotel/znal upostevati, ko je bil zato se cas in ce je hkrati tako nesposoben, da ne more zasluziti za polovico zivljenskih stroskov lastenag otroka, nimam prav nobenega socutja do taksnega cloveka. Ama prav nobenega.
Default avatar
S stališča očeta zagotovo, s stališča matere pa je še vedno premalo, če računaš, da v bistvu najmanj 20 let nimaš svojega življenja in si 24 ur na razpolago, medtem ko lahko oče lepo dalje fura svoje življenje in služi še v prostem času. Ženska prostega časa nima in zato tudi nima možnosti zaslužiti kaj po strani.

Ne enemu, ne drugemu ni lahko.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Tvoja teorija drži.
Ampak drži zato, ker tudi ti sam podpiraš moško copatarstvo. Sam zagovarjaš, da mora bit moški ena navadna copata, da mora kuhat, prat, pomivat, rodit.....
No, in rezultat tvoje teorije je to, kar si napisal. To se zgodi tistim "moškim" ki so pezdeti.
Default avatar
oboje je sranje je napisal/a:

Res je. Mati mora ponavadi več denarja prispevat kot oče, skrbet za stanovanje, streho nad glavo. Pa predvsem skrbeti, varovati otroka, hoditi v šolo na sestanke, ga vozit okrog, skrbeti zanj... očetu tega ni treba.
Tako, da si mama dosti bolj uniči življenje kot oče. On vsaj samo finančno nastrada. Ženska pa je zapečatena za veliko število let.
Pač kazen za neodogovren seks je huda. Za žensko veliko hujša kot za moškega.
Default avatar
Sej, kdo jim je kriv? lastna neumnost.

In zdaj vi meni razložite, zakaj naj moški dela otroke neki babi, s katero se bo v prihodnosti potencialno skregal in plačeval nekaj, kar bo živelo stran od njega in njegovega vpliva?
Default avatar
Sterilizacija je čist pocen.
Enkraten strošek, pa boš cel lajf lahko vse zagonu za pir.
Default avatar
Itak da je tako je napisal/a:

Jaz zagovarjam, naj moški živi sam, brez otrok in babe.
Default avatar
kaktussssss je napisal/a:
ne maram alkohola..
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:

Če je pameten, bo uporabil kondom/vazektomijo.
Če je pa bedak pa bo naštepal otroka.
Sicer je veliko žensk pripravljenih zaradi tipa jemati hormonsko kontracepcijo. Samo mariskatera pa še vedno nasede tistemu: saj bomo pazil in si potem uniči življenje, ko ji naštepa otroka.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
saj verjetno tega ne moreš dojet, ampak otroci niso samo breme in gorje, temveč ti v življenje prinesejo tudi kaj lepega. če tega ne bi bilo, nobena ženska ne bi imela otroka, ker ženske se odrečemo še čemu drugemu, ne samo potencialno delu zaslužka. od tega, da ti nosečnost in porod telo zjebe, do tega, da se za 15 let odpoveš razpolaganju s svojim časom
Default avatar
kaktussssss je napisal/a:
Celo zastonj je. Tako, da ni panike.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Ok, pol pa za športne stave, igrce na računalniku in de lux športno opremo.
Če boš pa mal šparoven, si pa v ene desetih letih lahko športni avto omisliš.
Al pa en hud motor.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Ne morem verjeti, kakšne bedarije pišeš. Za vzgojiti in usposobiti za življenje telesno, umsko in čustveno bitje je potrebnih neprecenljivo več kot 180 ali 2 x 180 eur ( če bi mati dala le 180 eur in otroka zapustila). Za ustvariti celostno človeško bitje so potrebne stvari, ki se jih ne da plačati. Najlažje je zapustiti otroka in ne prevzeti odgovornost. Obstajata še dve dugi plati te zadeve, ne samo očetova. Nimam besed!
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Glej, žal niso vsi tako pametni, kot ti, da bi znali kaj vnaprej premisliti in predvideti ter se na napakah drugih kaj naučiti. Večina folka, na eni in drugi strani, je prav glupih, resno.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
sam sebi očitaš, da si uničil lastnemu atu življenje... po tej tvoji logiki razmišljanja?

bogi, ker pač dnar je edino glavno na tem svetu - ti tudi zajedaš nekoga z dnarjem a veš... strošek si tistim kjer delaš, dej se raje odstrani, ker finančno "ubijaš" tvojega delodajalca.