Starševski čvek

Meni se Ikea sploh ne dopade

Default avatar
Kar nekaj stanovanj smo že opremljali (ukvarjamo se z oddajanjem) , večkrat sem šla tudi probat v Ikeo, da kaj kupim, ampak tam nisem nič našla. OK, imajo zanimive luči, pa kakšne malenkosti, krožnike, dodatke. Samo za dodatke se mi ne da voziti v Ikeo ko imam pri nas vse pred nosom. Ampak pri pohištvu se ne najdem.
Dosti boljši so mi Momax, Lesnina, tudi v DIPO sem marsikaj lepega našla, so zelo prilagodljivi.
Eni so čisto navdušeni nad Ikeo, meni pa ni jasno, kaj tam vidijo. Mene tista trgovina prav utrudi, hodiš hodiš, vse kombinacije moraš sam sestaviti , medtem ko v naših trgovinah prodajalec pomaga in svetuje. Mi smo v Dipotu kupili opremo za stanovanje na morju, v roku 1 ure smo imeli 2 sobi opremljeni. Enako v Momaxu, hitro najdeš kombinacije...
Meni se res ne dopade Ikea. Kaj vi mislite?
Default avatar
Meni se dopade, ker imajo veliko skladišče in lahko veliko robe (tudi pohištva) odpelješ takoj.

Pri ostalih (če nimajo v skladišču - redko) pa čakaš 4 - 8 tednov.

Roba pa je podobna.
Default avatar
He he, saj veš - De gustibus non est disputandum.
No, meni je pa IKEA top of the top. Imam skoraj celo stanovanje opremljeno v njihovem stilu. Mi je všeč vintage stil. Kombinacije so fantastične, tudi kvaliteta je dostojna (pohištvo v malo višjem cenovnem rangu).
Ne grem nikamor drugam :)
Default avatar
Meni je pa prav to všeč, da lahko iščeš, brskaš in sestavljaš tako osnovne (čistih linij) kot za dodatek malo bolj stilske kose pohištva. Definitivno pa obliko in vsebino doma naredijo prave kombinacije pohištva ter seveda dodatki, blazine, okrasi, tega se v Ikei tudi ne manjka. Do izraza tako pride tvoj lastni okus. Meni se sestavi ala alples in podobno pač enostavno ne dopadejo. So mi pusti, brezosebni, vsi istih oblik in barv. Takega doma si ne bi želela.

Alternativa Ikei mi je samo še izdelava pri mizarju po lastnem načrtu, tega sem se poslužila pri nekaterih prostorih, nekatere pa sem opremila z Ikeo.

Če oddajaš več stanovanj in ti je vseeno, ker ne gledaš ti tiste opreme, potem razumem, da greš v Dipo. Sicer sem tudi tam že bila, pa tudi v Harveyu, Lesnini, Momaxu - a sem bila razočarana. Meni je zelo pomembno, kako je pohištvo razstavljeno in ko sem iskala večjo garderobno omaro in sem jih v teh trgovinah gledala kako so labavo sestavljene, kako so robovi okrušeni, kako so police v njih zabrisane pokončno, postrani, samo ne na pravem mestu, me je minilo. Drsna vrata so se pri nekaterih majala, pri drugih zatikala, pri tretjih montirana tako, da je bilo za pest lufta - ne veš na koncu ali se prodajalcem ne da ali je kakovost tako slaba. Mene to odvrne od nakupa. Sploh pa še čakalna doba in nerazumno višje cene, če želiš kaj izven serijsko (recimo daljšo posteljo od 200 cm, kjer so mi naračunali 70% višjo ceno ter 2x daljšo čakalno dobo in bi tako zgolj posteljo čakali 6 mesecev). Pa še vse skupaj prodajajo skoraj brez montaže, tako da tudi to pohištvo sestavljaš sam. V ikei odpelješ vse isti dan in prav tako si sestaviš sam, a so navodila tako preprosta, da še jaz z dvema levima rokama na začetku opremljanja sem zelo hitro prišla do moje prve montirane omare, ki je zdaj že 8 let brezhibna. Ampak brezhibna!
Default avatar
ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo ... jjebemti ikea pohištvo!!!
Default avatar
AVtorica, če nimaš okusa za ikeo, in nimaš volje za opremljati stanovanje, ampak ti diši samo dnar je ena zgodba. Bi lahko že takoj napisala. Dejstvo je, da dobiš v momaxu in dipu precej podobno, ampak vse nižje kvalitete kot v ikei.
Default avatar
Ha ha.. Dipo in Lesnina primerja z Ikeo.. Svasta. Ali si zaposlena v teh trgovinah.. V pisarni seveda..? Ali nisi bila sploh še v Ikei.. Ali je provokacija? Sploh nimam komentarja.. Ni boljše kvalitete in izbire pohištva kot v Ikei.. Kar se seveda tiče trgovcev.
Default avatar
Momax... Dipo...???
20% od Ikeine kvalitete.
Momax želi kopirati Ikeo, vendar mu ne uspeva.
Prav tako ima Lesnina vedno več kitajske robe...

Ikea je švedska kvaliteta in to drži.
Default avatar
haha ha je napisal/a:
LOL :)))
Default avatar
Mi mislimo, da vam ikea sploh ni vsec.
Default avatar
Momax je itak klon od Ikee, veliko stvari je enakih. Samo ko pa rabiš jogi 80 krat 200 in ti rečejo, da je 6 tednov za čakat, te pa malo mine.

Jaz si nakupovalni listič sestavim doma, dodam, kje je roba na regalih v skladišču, in potem samo naložim voziček. Če pa nakupovanje v Ikei ni na kamot, potem pa tudi ne vem.
Default avatar
Vse je stvar okusa, ampak ne primerjal kvalitete Dipo, Momax in poceni Lesnine z Ikeo, ki je veliko boljša. Pa še to: pri Ikei kiča ne moreš kupiti, drugi našteti so pa v veliko primerih diskutabilni ...
Default avatar
Se strijam, Ikea je, kar se kvalitete tiče, visoko nad Dipom, Lesnino, Momaxom.

Enkrat sem kupila omaro v Lesnini.... Najprej problemi s pomanjkanjem materiala (vijaki, spoji ipd.), ko je bila sestavljena pa se je videlo, da je vse narejeno na hojladri, od predalov do stranic.
Default avatar
Ne moreš primerjati tega dreka od Dipota, Momaxa z Ikeo!
Meni se gabi tista iverka v Dipu, Momaxu ... v Ikei imaš masivo, kvaliteta je na nivoju.
Prav tako so mi predrage variante ala Alples tako zelo dolgočasne, so za tradicionalne ljudi brez domišljije ...
Default avatar
Tule na polno hvalite Ikeo.
Kaj pa prevoz pohištva iz tujine do doma?
A ste vsi ob meji doma, da vam je to blizu?
V naših trgovinah, če so dokaj blizu doma, ti robo zastonj pripeljejo.
Zdaj pa neko nočno omarico lahko zbašem v avto. Neke omare pa ne.
A potem najamete kombi in se peljete a Ikeo ali kako?
Default avatar
kaj mi mislimo je napisal/a:
Ha ha ha, tocno, saj je vprasanje v bistvu samo to. :)))
Default avatar
kaj pa prevoz je napisal/a:
Povej v katerem koncu Slovenije živiš, da imaš do Ikee več kot 2 uri? Ker jo imaš v Celovcu, Gradcu, Zagrebu ali Gorici.
Ja, izposodiš si kombi, tudi v avto se da nabasat ogromno, če podereš sedeže.
Jo bomo pa kmalu imeli v Ljubljani, juhej :)
Default avatar
IkeaGraz je napisal/a:

Torej najamete kombi za it v Ikeoo?
Vedno sem se spraševala kako vozite pohištvo iz tujine v Slovenije. Ne vem, amapk najem kombija . To kar drago pride, a ne?
Default avatar
kaj pa prevoz je napisal/a:
Imaš tud kr neki prevoznikov oz selitvenih servisev, jih najdeš na netu, ki se prav s prevozi iz Ikee ukvarjajo. Moja znanka je že parkrat na tak način naročila pohištvo domov.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Eni od njih ti ga pa tud zmontirajo.