Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sladoled

Sladoled

Ker tu veste vsi o vsem vse bom gotovo dobila info, kje v Ljubljani ali bližnji okolici bi lahko dobila sladoled BREZ dodanega sladkorja?

Dodatno me še zanima, če kje prodajajo na kepice sladoled “cioccolato fondente all’acqua”? Gre za sladoled iz temne čokolade z vodo brez mleka ali drugih sestavin (no, nekateri dodajajo sladkor). V Italiji je to pogost okus sladoleda na kepice. Pri nas ga še nisem zasledila, je pa zame najboljši okus sladoleda na kepice, če notri ni dodanega sladkorja ali če ne pretiravajo z njim.

Hvala za info!

V Ljubljani tega ne dobiš. Mimogrede, ni sladoled, ampak semifreddo.

ne, ne bo držalo.
Semifreddo: glavni sestavini sta smetana in sladkor, v obilnih količinah, zagotovo 🙂 Sladkorja pa avtorica noče – beri podrobneje 🙂

Avtorica, Slovenija, pa Ljubljana sta še dolgo za “Leseno žlico” kar se posebnih italijanskih sladoledov tiče :). Kje ob meji morda, samo na celini pa nikakor. Mordabi bili pripravljeni to naredit kot poskusni okus v kakšni slaščičarni, kot je Zvezda ; predlagaj jim – predvsem pa sladolede z manj ali skoraj nič cukra 🙂

Tudi meni so načeloma vsi sladoledi na kepice pri nas presladki – tudi ne maram dodanega cukra v takih oblikah.

Avtorica, mal luštov – naredi si sam; pa spreglej govorno napako avtorice v videu 🙂

http://www.my-personaltrainer.it/Tv/Ricette/Gelati_sorbetti/gelato-cioccolato-fondente-acqua.html

Dodajajo pa sladkor, ker ni mleka in jajc, in cuker naredi konsistenco v vodnem sladoledu, je emulgator 🙂

https://oblizniprste.si/slastne-sladice/semifreddo-s-cokolado-in-pistacijo/

Semifreddo se mi zdi drugačen…ta sladoled iz Italije je drugačen. Na kepice, puhast, brez mleka in mlečnih sestavin.

Poskusi v gelateria Romantika na Dvornem trgu (Ljubljana).

Imajo kar nekaj nemlečne ponudbe, kaj konkretno pa žal ne vem. Drugače pa so ful OK in kar se tiče okusov izredno kreativni, tako da ti ga pa morda celo naredijo.

Ja, saj razmišljam, da bi si ga naredila sama, ker si itak sladolede delam doma sama (bananin, jagodov, malinin, borovničev…). Tudi čokoladnega sem naredila iz mascarponejem in sladko smetano in temno čokolado (nek približek tega semifredda), samo to pride bolje, če se poje “on time”, torej ko je ravno prav zamrznjen. Če ne je pretrd in izgubi tisti fini kremast okus in filing, ko ga ješ.

Sem točno na tej spletni strani videla recept in lahko se ga naredi tudi čisto brez sladkorja samo s temno čokolado in vodo, paziti je potrebno samo na pravo razmerje in temperaturo, ko ga delaš – podobno je kot čokoladni mousse.

https://www.kulinarika.net/recepti/16621/sladice/cokoladni-mousse-dveh-sestavin/

Vseeno bi rada kdaj šla na sladoled in pojedla kepico v lončku tudi kje zunaj…ne vem a je tako težko narediti tak sladoled ali pa menijo, da ne bo zanimanja zanj?

Tudi glede sladkorja se mi zdi, da bi se gotovo našla kritična masa ljudi, ki ne bi pogrešala tako velike količine sladkorja v sladoledih, kot je dajejo pri nas…meni so res obupno presladki (večina) in ni pravega užitka in osvežitve…

https://www.google.si/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x47652d638bf5d541{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A0xfb5f2bb93c52405!2m19!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m13!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!3m1!7e115!4shttps{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fpicasaweb.google.com{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Flh{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fsredir{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Funame{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3D106625342185686492492{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26id{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3D6326180085293519378{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26target{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3DPHOTO!5sromantika{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20gornji{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20trg{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20-{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Google{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Search&imagekey=!1e3!2s-YO73s3s2PPg{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FWOQjucrG1nI{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FAAAAAAAAV-U{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FLBMIyv5gRYA9pky6Rsbo53NTFy80fQXBgCLIB&sa=X&ved=0ahUKEwi7-Ma-9vbTAhWjJ5oKHfWjAHkQoioIgQEwCg

mmm, kreativni so že, samo žal pa slovenskega jezika ne obvladajo; vafelj se v slovenskem jeziku piše z “j”, ne brez :). Glej displejno tablo 🙂

Žal, ne bo držalo. Semifreddo je ledeni desert, ki je lahko narejen na bazi mleka, smetane ali vode, pa tudi kokosove vode, čaja… Od gelata (obrtniškega sladoleda) se razlikuje v postopku zamrzovanja in temperatur.

V leklerku pri sladica

ne, ne bo držalo.
Semifreddo: glavni sestavini sta smetana in sladkor, v obilnih količinah, zagotovo 🙂 Sladkorja pa avtorica noče – beri podrobneje 🙂

Avtorica, Slovenija, pa Ljubljana sta še dolgo za “Leseno žlico” kar se posebnih italijanskih sladoledov tiče :). Kje ob meji morda, samo na celini pa nikakor. Mordabi bili pripravljeni to naredit kot poskusni okus v kakšni slaščičarni, kot je Zvezda ; predlagaj jim – predvsem pa sladolede z manj ali skoraj nič cukra 🙂

Tudi meni so načeloma vsi sladoledi na kepice pri nas presladki – tudi ne maram dodanega cukra v takih oblikah.
[/quote]

Žal, ne bo držalo. Semifreddo je ledeni desert, ki je lahko narejen na bazi mleka, smetane ali vode, pa tudi kokosove vode, čaja… Od gelata (obrtniškega sladoleda) se razlikuje v postopku zamrzovanja in temperatur.

Mene pa zanima, če ve kdo kje prodajajo sladoled od Alena Kobilice?

Povsod, ampak je ravno tako sladek.

Jaz pa ne vem, če bi tej zadevi od Kobilice rekla sladoled.
Še po angleško lepo piše “ice cream alternative“.
Kot bi lizala zmrznjeno aromatizirano moko.
Reklamirajo pa ga v Hoferju (ga imajo celo v naši vaški trgovini) in Mercatorju (ga nimajo v naši vaški trgovini).

Ni ga čez klasični sladoled iz smetane in cukra:)

Ja, Kobilica ne dela sladoleda, ampak kvečjemu ledeni desert in da smo na jasnem – industrijski ledeni desert.

meni je od vseh njegovih okusov edino dober lešnik. Ta je BOŽANSKI. Vse ostalo je pa res kot zmrznjena voda z okusom.

Tako se pač žmahajo naravne sestavine- sladoled brez dodanih arom in ojačevalcev okusov in karagenov 🙂

o, super za idejo … sem tudi na temno čokolado “mahnjena”. Drugače ima hofer sladoled oz. zamrznjen jogurt. Dejansko je jogurt, v manjšem deležu je smetana, ne vem 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mogoče … in si potem naredim po svojem okusu s sadjem, čoko prelivom

Tako se pač žmahajo naravne sestavine- sladoled brez dodanih arom in ojačevalcev okusov in karagenov 🙂
[/quote]

Tudi brez karagenana, ojačevalcev okusov in umetnih arom se da narediti čisto OK sladoled. In je kar nekaj takih proizvajalcev na tržišču.

Seveda pa, če mu odvzameš še mleko, smetano, jajca in sladkor … potem imaš pa res težavo in ne sladoleda 🙂


Narediš doma, pa ne bo treba na MON-u spraševati.

New Report

Close