Homeopatija

Ponavljajoci bronhitisi

Default avatar
Pozdravljeni.

Sin se konstitucijsko homeopatsko zdravi ze 2 leti s silicijo. Ponavadi zadnje leto se mu pogosto ponavljajo bronhitisi, ki nastopijo zaradi prehlada ali viroze. Takrat homeopatinja priporoca fosfor. Ker je zadnje 3 ali 4 bronhitise v tem letu preboleval tako, da je tudi veliko brihal, sploh ob naporu, ko se je hotel usekniti, sem na lastno presojo dala ipecacuanha. Vendar se je prvič bruhanje umirilo in z ventolinom sem lahko takoj prenehala v enem dnevu oz zmanjsala dozo. Sedaj drugic pa ipecacuanha ni bila verjetno prava izbira, kljub temu da je ob napadih kaslja ali kar ob useknenju bruhal ze trikrat predno sem prvic izbrala remedijo nato po doziranju ipecacuanhe c12 na 2h 2x zpored, je se vedno zelo tezko dihal in bruhal se 5x. Zato z ipecacuanho nisem nadaljevala. Ali je prislo samo do začetnega poslabšanja ali sem napacno izbrala. V tem primeru mi je zal cez en dan odgovorila homeopatinja naj raje dajem fosfor, 3 dni po 1 kroglico v 1 dc vode, potence ne vem, ker mi jo ona da.

Sin je imel atopijski dermatitis od rojstva, sum na alergijo km, jajca in nekaj drugih alergenov, tudi alergicen na pasjo dlako, prah pršice. Histaminska intooeranca, nekaj prehranskih alergij, tezka nevtopenija, qtopinski so se "pozdravili,izginili". Ker pa je po mozevi strani prisotna astma, prwdvidwvam da je sin na poti k astmi. Ali je v tem primeru homeopatsko zdravljenje uspesno? Se astmi s homeopatijo da ubezati, jo nadzorovati? Kaj pa bronhitise je mozno homeopastko zdraviti brez ventolina? Sin sicer dobro reagira na ventolin. Star je 4 leta. Pred homeopatskim zdravljenjem je imel hud atopijski dermatitis, nevtropenijo, bronhitis samo enkrat, ob pljučnici. Sedaj pa se ponavlja.

Torej kako ce se da zdraviti samo homeopatsko? Hvala
Default avatar
Pozdravljeni,
mestoma je vaše pisanje malo nepovezano in ne vem, kaj točno želite izvedeti od mene. Bom odgovoril po lastnem razmisleku in mislim, da boste dobili pravi odgovor.
Vaš sin po očetu nosi najbrž kar pomembno predispozicijo za razvoj alergij. Kadar so le-te blažje in imunski sistem v precej dobrem stanju, se pojavijo z blažjimi kliničnimi slikami na koži in sluznicah zgornjih dihal. Kadar motnja napreduje oz. je imunski sistem slabše odziven, se motnja pojavlja v bolj zoprni obliki in v globljih strukturah, iz zgornjih dihal se spusti v spodnja dihala in pojavi se astma. Če se še poslabša, se astma stopnjuje in motnja lahko preide tudi na intolerančna stanja prebavil.
S homeopatijo se trudimo okrepiti imunski sistem in na ta način držati motnjo čimbolj stran od globljih centrov in v čimbolj mili klinični obliki. Z optimalnim zdravljenjem lahko pridemo tudi v fazo, ko klinične simptomatike ni več.
Je pa zdravljenje vsake malo kompleksnejše alergijske motnje (kot je to pri vašem sinu) kar dolgotrajno in zapleteno, pogosto je treba tudi tekom kroničnega zdravljenja zamenjati več različnih zdravil.
Vsako akutno obolenje oziroma poslabšanje je zgodba zase in se izbira akutno homeopatsko zdravilo glede na tedaj prisotno simptomatiko. Podobno potekajoči bronhiolitisi lahko zahtevajo različna homeopatska zdravila in tukaj ni vnaprejšnjih in pavšalnih rešitev. Ta teorija razloži različne reakcije na phos. in ipec., ki ste jih dajali.
Upam, da se vam nekoliko razjasnil vaše razmišljanje.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si