Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

biskvit za torto

Default avatar

koliko pocaka

V nedeljo potrebujem telo veliko torto. V soboto jo bom krasila, v petek jo nadevala. Lahko biskvit specem v sredo? V cetrtek ne bom imela casa, v petek tudi ne.
Default avatar

PismoRosno

Speci kadar koli in zamrzni. Ko se spravis k nadevom, daj plosce iz skrinje, da se odtalijo. Odvisno od nadeva lahko zlagas tudi kar zamrznjene ali delno zamrznjene.

Bi pa jaz na tvojem mestu nadevala in dokoncala v soboto. Od petka do nedelje, pa ce kdo nese kaki kos domov, celo do ponedeljka, so uporabne samo kake maslene ali zelo sladke kreme. Sadni ali smetanovi nadevi pa ne ravno...
Default avatar

koliko pocaka

V soboto pridem domov sele ob 16ih in bom imela premalo casa, da naredim kremo, da pcakam, da se torta ut
Default avatar

Komot počaka

koliko pocaka je napisal/a:
V soboto pridem domov sele ob 16ih in bom imela premalo casa, da naredim kremo, da pcakam, da se torta ut

Mirno nadevaj torto v petek. Mi smo vedno torto nadevali en dan prej, da je dozorela, kot rečejo. Potem smo drug dan krasili, ko se je ulegla. Domača torta komot stoji 3, 4 dni. Saj za poroko tudi ne pečejo vse zadnji dan, ampak kar precej prej. Daj jo na hladno, bo počakala.