Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

biskvit za torto

Nova tema
Default avatar koliko pocaka 15 Maj 2017 22:18

V nedeljo potrebujem telo veliko torto. V soboto jo bom krasila, v petek jo nadevala. Lahko biskvit specem v sredo? V cetrtek ne bom imela casa, v petek tudi ne.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar PismoRosno 15 Maj 2017 22:36

Speci kadar koli in zamrzni. Ko se spravis k nadevom, daj plosce iz skrinje, da se odtalijo. Odvisno od nadeva lahko zlagas tudi kar zamrznjene ali delno zamrznjene.

Bi pa jaz na tvojem mestu nadevala in dokoncala v soboto. Od petka do nedelje, pa ce kdo nese kaki kos domov, celo do ponedeljka, so uporabne samo kake maslene ali zelo sladke kreme. Sadni ali smetanovi nadevi pa ne ravno...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar koliko pocaka 15 Maj 2017 22:44

V soboto pridem domov sele ob 16ih in bom imela premalo casa, da naredim kremo, da pcakam, da se torta ut

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Komot počaka 15 Maj 2017 22:54

Prikaži citatkoliko pocaka napisal:
V soboto pridem domov sele ob 16ih in bom imela premalo casa, da naredim kremo, da pcakam, da se torta ut

Mirno nadevaj torto v petek. Mi smo vedno torto nadevali en dan prej, da je dozorela, kot rečejo. Potem smo drug dan krasili, ko se je ulegla. Domača torta komot stoji 3, 4 dni. Saj za poroko tudi ne pečejo vse zadnji dan, ampak kar precej prej. Daj jo na hladno, bo počakala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh