današnje kosilo
Jaz tudi šele zdaj kuham. Zunaj dež, grmi…. da bo vsaj neki slastnega. Skupaj kosilo in večerja.
Kuha se krompir – moram ponucat, ker že kali. Popekla bom kotlete, ki so v paci. Potem v olju, kjer so se pekli, še mal popražim krompir. Nič čebule. Pa skleda solate. 🙂
Jutri pa rebrca, tudi že v paci – jih prodaja Mercator, vakumsko pakirane. Po 2,99 €. Pa krompir – vse v pečici. Pa špinača iz kopriv. 🙂
Za posladek (ali malico) pa kremne rezine, kupljene. Dve staneta 1,40 € ali džus.
Malo takole štukam, ker res nič ne vržem stran.
kako spohaš bučke brez drobtin? a to je potem samo v jajcu – na pariški način?
[/quote]
najprej splahnem zrezke pod hladno vodo, potem jih pomokam v moki iz kamuta (brezglutenska), in potem jih pomočim v stepen jajček in potem gredo v olivno olje z vejico rožmarina, da lepo dišijo.
[/quote]
Kamut ni brez glutena.
najprej splahnem zrezke pod hladno vodo, potem jih pomokam v moki iz kamuta (brezglutenska), in potem jih pomočim v stepen jajček in potem gredo v olivno olje z vejico rožmarina, da lepo dišijo.
[/quote]
Kamut ni brez glutena.
[/quote]
Hvala, good to know ! Ful mi je smešno, sem bila prepričana, da je! Grem takoj pogledat. 🙂
Kamut ni brez glutena.
[/quote]
Hvala, good to know ! Ful mi je smešno, sem bila prepričana, da je! Grem takoj pogledat. 🙂
[/quote]
Torej ti gluten ocitno ne povzroca zdravstvenih tezav. Zakaj potem poudarjas ali se poskusas prehranjevati brez glutena? V cem je gluten skodljiv za ljudi, ki ga sicer normalno prebavljajo?
Vprasanje je cisto resno, prosim za resen odgovor.
Hvala, good to know ! Ful mi je smešno, sem bila prepričana, da je! Grem takoj pogledat. 🙂
[/quote]
Torej ti gluten ocitno ne povzroca zdravstvenih tezav. Zakaj potem poudarjas ali se poskusas prehranjevati brez glutena? V cem je gluten skodljiv za ljudi, ki ga sicer normalno prebavljajo?
Vprasanje je cisto resno, prosim za resen odgovor.
[/quote]
Ja, tudi sama aem se spraševala, zakaj se moje telo tako različno počuti po zaužitju navadne moke ali pa brezglutenske ali vsaj biološko pridelane. Po navadni moki se počutim zalepljeno, težko, kot da bi se mi nekaj v telesu zalepilo in se ne da prebaviti. Ni tistega občutka lahkotnosti v telesu, ki mi omogoča, da grem skozi dan. Mogoče je to povezano s Hashimotom, na avtoimune bolezni naj bi vplival gluten (?), mogoče s pomanjkanjem prebavnih encimov (dodajam s papajo, aloe vero) , telo ni ravno več ravno mlado….recimo, pred par dnevi sem zjutraj, ko smo urejali neke stvari, pojedla brioš s kremo in kapučin in sem mislila, da bom skoraj umrla, nekako, ko se opazujem, vidim, da se bolje počutim, če pazim, kaj jem, to vpliva tudi na moje psihično počutje in če sem harmonična noter, je potem tak tudi svet okoli mene. Hvala za vprašanje, priložnost, da pogledam vase !
Torej ti gluten ocitno ne povzroca zdravstvenih tezav. Zakaj potem poudarjas ali se poskusas prehranjevati brez glutena? V cem je gluten skodljiv za ljudi, ki ga sicer normalno prebavljajo?
Vprasanje je cisto resno, prosim za resen odgovor.
[/quote]
Ja, tudi sama aem se spraševala, zakaj se moje telo tako različno počuti po zaužitju navadne moke ali pa brezglutenske ali vsaj biološko pridelane. Po navadni moki se počutim zalepljeno, težko, kot da bi se mi nekaj v telesu zalepilo in se ne da prebaviti. Ni tistega občutka lahkotnosti v telesu, ki mi omogoča, da grem skozi dan. Mogoče je to povezano s Hashimotom, na avtoimune bolezni naj bi vplival gluten (?), mogoče s pomanjkanjem prebavnih encimov (dodajam s papajo, aloe vero) , telo ni ravno več ravno mlado….recimo, pred par dnevi sem zjutraj, ko smo urejali neke stvari, pojedla brioš s kremo in kapučin in sem mislila, da bom skoraj umrla, nekako, ko se opazujem, vidim, da se bolje počutim, če pazim, kaj jem, to vpliva tudi na moje psihično počutje in če sem harmonična noter, je potem tak tudi svet okoli mene. Hvala za vprašanje, priložnost, da pogledam vase !
[/quote]
Kaj je bilo po brijošu s kapučinotom.?
Torej ti gluten ocitno ne povzroca zdravstvenih tezav. Zakaj potem poudarjas ali se poskusas prehranjevati brez glutena? V cem je gluten skodljiv za ljudi, ki ga sicer normalno prebavljajo?
Vprasanje je cisto resno, prosim za resen odgovor.
[/quote]
Ja, tudi sama aem se spraševala, zakaj se moje telo tako različno počuti po zaužitju navadne moke ali pa brezglutenske ali vsaj biološko pridelane. Po navadni moki se počutim zalepljeno, težko, kot da bi se mi nekaj v telesu zalepilo in se ne da prebaviti. Ni tistega občutka lahkotnosti v telesu, ki mi omogoča, da grem skozi dan. Mogoče je to povezano s Hashimotom, na avtoimune bolezni naj bi vplival gluten (?), mogoče s pomanjkanjem prebavnih encimov (dodajam s papajo, aloe vero) , telo ni ravno več ravno mlado….recimo, pred par dnevi sem zjutraj, ko smo urejali neke stvari, pojedla brioš s kremo in kapučin in sem mislila, da bom skoraj umrla, nekako, ko se opazujem, vidim, da se bolje počutim, če pazim, kaj jem, to vpliva tudi na moje psihično počutje in če sem harmonična noter, je potem tak tudi svet okoli mene. Hvala za vprašanje, priložnost, da pogledam vase !
[/quote]
Hvala za pameten odgovor. Super, ce si nasla nacin, ki ti ustreza. Vse dobro!