Starševski čvek

Nov nakupovalni center v Šiški

Default avatar

sparrrr

in ker seveda nimamo že dovolj nakupovalnih središč v LJ, se bo lotil spar lotil gradit novega ogromnega ožemalca ljudi. V tem istem času dobimo še IKEO in bog ve kaj še vse. Upam da se bo čez 5 let sploh še dalo prit preko obvoznice, namreč bojim se da bodo zgradili zid nakupovalnih centrov okrog LJ

kaj nam dela ta podivjani kapitalizem ...
Default avatar

samo en problem

Samo en problem imajo. Med gradnjo tega centra, v tem času ne bo naenkrat še 20.000 Ljubljančanov prišlo do boljšega standarda, da bi lahko na veliko kupovali. Novih kupcev ni, samo stare si med sabo kradejo različne firme. Kaj mislijo s cestami tam okoli narediti? Tiste ceste tega prometa zdržale ne bodo.
Default avatar

Kimberlinko

hja res imamo premalo trgovin v sloveniji ja :) sicer pa smo si po eni strani ljudje sami krivi da zidajo. ker tisti ki so od tam bodo ziher šli tja nakupovat, drugi pa pač iz radovednosti. saj povpraševanje mora bit, da se dobi ponudba in na koncu izvedba. če ljudje (kupci) ne bi želeli nove trgovine in je nebi obiskovali, potem je tudi nebi bilo.
Default avatar

premalo konkurence

Ce prides v Slovenijo od zunaj, vidis, da je v Sloveniji veliko manj trgovin na prebivalca kot na zahodu.. Veliko prostora je se z konkurenco.
In nov trgovski center samo pove, da imajo Slovenci precej vecjo kupno moc, kot pa sami radi jamrajo.
Default avatar

minimalci

sparrrr je napisal/a:
Default avatar

NYCI

Še en nov BRUTALIZEM v uničevanju javnega prostora in kvalitete življenja v mestu.
Tale nova gradnja ni nič drugega kot še en nov ZLOČIN proti mestu in njegovim prebivalcem.
Pozidano zemljišče, nekaj 100 novih sužnjev na minimalcih, na razpolago petek in svetek.

Mesto potrebuje JAVNI prostor, urejanje infrastrukture, zeleni park. Tako pa bodo najprej zbrutalizirali še en javni prostor, urejanje infrastrukture, za katero se že zdaj ve, da ni prilagojena za to novo brutalizacijo prostora, pa bodo prevalili na koga? Na koga že?
Slika
Default avatar

ne rabimo

Nakupovalnih centrov je več kot dovolj. Tukaj bi lahko bil park z veliko zelenja, en del tudi športni park.
Default avatar

Popay

Slovenija je oaza, polna keša, še malo pa bo več trgovcev v trgovinah kot kupcev, aja mogoče računajo, na vse te begunce, ki gredo proti nemčiji, da se utabotijo v sloveniji, tržna niša, kaj čes.
Default avatar

Gost g

sparrrr je napisal/a:
Pa takooooooooooooooooooooooo ste si želeli demokracijo, kapitalizem, samostojnost,.................!!!
Default avatar

Ni res

premalo konkurence je napisal/a:
Tule si pa fajn mimo usekal. Ne vem kolikokrat so bile že objavljene statistike, da je Slovenija na 1. mestu na svetu v številu trgovskih centrov na prebivalca!
Default avatar

Ne vem zakaj se vtikate

če vas moti, ne hodite v ta novi fensi nakupovalni center. Zadeva rešena!
Default avatar

itak da

Ne vem zakaj se vtikate je napisal/a:
Imaš prav. Samo, mogoče bi kdo tja rad hodil športat, ali enostavno posedet v park. Pa ne bo mogel, ker bo tam betonski konstrukt. To pa človeka moti in pač pove. Saj sme??
Default avatar

mehanik1

zdaj lahko sklepamo stave, kje bo ostal en nakupovalni center prazen. tako bomo pozidali še nekaj hektarjev zelenja, na drugi strani pa dobili prazno halo, ki bo razpadala brez prave vsebine....že znano in stokrat, kaj stokrat, tisočkrat ponovljeno.
Default avatar

seveda me moti

Ne vem zakaj se vtikate je napisal/a:
Seveda me moti. Moti me, da se po Ljubljanskih brigad ne bo dalo več normalno voziti. Da bo Celovška zdaj še bolj obremenjena. Da tista ulica ob Celovških dvorih ne bo več rešitev pred Litostrojsko, kjer popoldne pol ure čakaš, če hočeš zaviti desno. Moti me, da samo center postavijo, niso pa dolžni nič narediti na infrastrukturi.
Default avatar

j to je zdaj vprašanje

mehanik1 je napisal/a:
Koliko bo to sploh funkcioniralo? Se bo ustavilo že pri ogrodju, ali kasneje? Na vsak način je škoda kar nekaj ha zelenja !! A ta-zeleni nimajo nobene besede? ! Seveda ne ;)
Default avatar

danes neprijavljena

j to je zdaj vprašanje je napisal/a:
Kje je tam zelenje?
Default avatar

ogromna površina

danes neprijavljena je napisal/a:
Zelenja nekaj je. Se ga da dosaditi, namesto vse porezirati in postaviti betonske katakombe.
Default avatar

moje mnenje

objekt zgleda precej všečen, tudi zelenje in prostor za šport naj bi imel na strehi, žal ga bomo plačali potrošniki in tudi jaz dvomim, da rabimo nov tak center ... če se sprehodiš po večjih trgovsih centrih vidiš, da kupcev ni ravno veliko in včasih se vprašaš, kako trgovine sploh preživijo ..

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo ... -mest.html
Default avatar

čisto nekaj drugega

To, da okrog trgovin ,kafičev nasadijo par pritlikavih dreves in da je na strehi nak. centra tenis, ne pomeni, da to lahko približno enačimo s parkom. Z zelenim parkom. Neumnost to sploh primerjat.
Default avatar

sveta preproščina

Investitorji seveda kar na blef gradijo in odpirajo nove štacune :)
Brez raziskav prej če se jim bo kdaj denar povrnil :)
Vse motijo nakupovalni, resničnostni šovi, bebasti časopisi.....pa vsi jih uporabljajo.
Bojkotirajte če nočete. Nihče ne bo nič prodajal če ne bo tistega nihče kupoval. Prodaja in gradi se tisto po čemer je povpraševanje. Če ni povpraševanja, ni niti prodaje....vsaj ne na dolgi rok. Čist simpl rešitve. Malo manj blebetanja in malo več akcije.