Starševski čvek

Mi gremo pa v hribe , kaj vse vzeti seboj ?

Default avatar
Prvič se odpravljamo v hribe, veliko je bilo slišati kaj vse človek rabi s seboj in sem malo zmedena. Odprava bo kar zanimiva štirje odrasli in pet otrok. Potrebujem nasvet, kaj vse v ruzake dat, gremo pa na Kokrško sedlo.
Default avatar
Ja za koliko dni pa greste? Če greste samo na pohod, potrebujete nekaj za pit, morda kaj za pojest, če bo kdo na poti lačen in sicer mislite jesti na koči, pa fajn je imeti rezervne majice in nogavice.

Seveda rabite že tako dobra obuvala, to je bistveno, pa še kak softshell ali anorak, odvisno od razmer.

Če je to za vse prvi pohod v hribe, morda izberite kaj krajšega?
Default avatar
cepine (po 2 / osebo), reševalne gorske sani / čolne, par k€ / osebo,
dobre knjige o osebni rasti, rezervne japonke ali pa croxe, 2 role / osebo WC papirja, polivinil vrečke črne barve (za pobiranje lastnih izločkov) 50 kom/osebo, domače zvarke žganjice - 3l/osebo
Default avatar
Butl TM je napisal/a:
:)))))))))))))))))))
Default avatar
Butl TM je napisal/a:
Bentiš, staraš se! Helikopter si pozabu!
Default avatar
Zeljno solato. Baje.
Default avatar
Gost g je napisal/a:
staraš se ti ... zdej so droni in ☺
Default avatar
Družinica je napisal/a:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10204
Default avatar
koliko dni je napisal/a:
Kdaj pa greste? Ker do naslednje srede je napovedan dež in v takšnem vremenu popolni začetniki v hribih nimate kaj početi.

Poleg že omenjenega potrebujete še pohodne palice, kape in rokavice (preverite napovedano temperaturo pri koči), paket obližev, kakšno sadno ploščico ali čokoladico. Otrokom bo prišel prav tudi kakšen sočen sadež (odžeja in da energijo).
Namesto, oz. poleg vode lahko s seboj vzamete sladkan čaj.
Default avatar
ne pozabit je napisal/a:
Pa vsak en par nog, da ne pozabite.
Default avatar
Pa en dan preden greste pokliči v Cojzovo kočo in se pozanimaj, kakšne so razmere. Da vas ne bo kakšen sneg presenetil...
Default avatar
Kot prvo morate imeti dovolj kondicije, da kdo ne omaga! Kokrško sedlo je sicer res nezahtevna tura, ki vam bo vzela okoli 3h, odvisno od starosti otrok in vaše kondicijske pripravljenosti.
Obvezna primerna obutev (gojzarji), da ne bi šli slučajno v kakšnih supergah ali čem podobnem, pohodne palice so priporočljive ravno tako čelada.
V vsakem nahrbtniku mora biti, rezervna oblačila majice, hlače, anorak, pulover, krema za sončenje, sončna očala, čelna svetilka, energiski prigrizki in plastenka vode. Odraslim svetujem še prvo pomoč in nekaj metrov planinske vrvi, vžigalnik in kakšen nož. Nepozabite na polne baterije telefonov.
Za prvič bo tole dovolj, če pa boste šli kdaj v višje hribe/gore pa tukaj v naštetem manjka še par kosov nepogrešljive opreme.

Preden se odpravite preverite vremensko stanje v gorah in na predvideni turi !
Default avatar
koliko dni je napisal/a:
Gremo zjutraj in popoldan nazaj v dolino. Zasledila sem nekaj pametnih nasvetov za katere se zahvaljujem. Tistim nesramnežem, ki se pa norca delate pa svetujem, da se pogledate v ogledalo in malo zamislite nad sabo.
Default avatar
Družinica je napisal/a:
se mi zdi, da sem se našel ... zamisli se pa ti sama nad sabo --- kje kaj objavljaš ☺☺☺.
Default avatar
Družinica

Ti se kar drži nasvetov Šerkija in Tise, jaz nimam kaj dodat sta ti onadva vse že povedala. No seboj imejte veliko dobre volje. Previdno hodite, da ne srečate Šerkija po službeni dolžnosti. Drugače je čisto fejst pa prijazen fant iz GRS-ja.
Default avatar
Berem tale navodila na strani PZS, kaj vse bi morali imeti s sabo na VSAKI turi. Uf, ko sem bila otrok in smo po hribih hodili s starši (prehodili celotno slovensko transferzalo), nismo v nahrbtnikih imeli nič od predlaganega, samo po pameti smo hodili, leta in leta in nikoli nič... Verjamem pa, da zdaj, ko ljudje kot nori lovijo rekorde in všečke, sem in tja kdaj kdo tudi tja zaide, kamor ne bi smel...
Default avatar
In take brez potrebne opreme potem mi nosimo dol v dolino in jim rešujemo življenja. To počnemo prostovoljno brez plačila zato spoštujte nasvete in navodila, ki vam jih dajemo.
Default avatar
Zakaj sploh ljudje hodite v hribe? Zato da ko pridete na vrh in pogledate v dolino si rečeta iii, kako je lepo!
In ravno zato me zanima zakaj hodite po hribih, če je pa v dolini tako lepo.
Default avatar
armando je napisal/a:
Napačno sklepaš. V hribe hodimo, ker je v hribih lepo.
Default avatar
Družinica je napisal/a:
Tole bo pa podvig! 4 veliki in 5 otrok, pa boste kr na Kokrško sedlo šli? ja, kdaj pa planirate tole avanturo? Konec maja? Ko je še hladno, da ne rečem mrzlo! Madona, pa kdo vam je tole idejo podtaknil. Ne bi za začetek šli recimo na Blejsko kočo? Pa preverili kaj potrebujete za tak pohod.