Forum.Over.Net

Starševski čvek

Žaljive napotnice na delovna mesta

Default avatar

ZRSZ napadi na brezposelne

Kaj si mislite o delu referentov na Zavodu za zaposlovanje, ki z žaljivimi napotnicami na prosta delovna mesta silijo prijavljene na Zavodu v obvezno pisanje prošenj?
Primer 1 – napotnica za delovno mesto erotičnega maserja, za katerega vsi dobro vemo, da gre za legalno prostitucijo ali vsaj poskus le-te.
Primer 2 – napotnica za delovno mesto prodajalca v erotični trgovini, izpostavljanje (med drugim) tudi raznim strankam, ki spolno nadlegujejo.
Primer 3 – napotnica na delovno mesto za prodajo v trgovini z izdelki bosanskih prehrambenih artiklov - pranje denarja partnerke bosanskega mafijca (podobno kot trafika Zorice Škrbić).
Primer 4 – napotnica na delovno natakarja v lokalu, ki se ukvarja s prostitucijo.


Naj še enkrat poudarim, da ne gre za obvestilo o prostem delovnem mestu, ampak o obveznem pisanju vloge za zaposlitev ter razgovoru, ki ga je potrebno predložiti svetovalcu na naslednjem razgovoru.

Ali obstajajo merila oziroma opravičeni razlogi, ki iskalcu zaposlitve omogočajo zavrnitev moralno oporečnega in neustreznega delovnega mesta? Kam se iskalci zaposlitve lahko obrnejo po pomoč pred temi vulgarnimi referenti, kam lahko oddajo pritožbo?

Se je kdo od vas že pritožil? Kakšne izkušnje imate z referentko ZRSZ Karmen Potočnik?

PS – gobezdala, ki napadate v stilu »vsako delo je častno«, »izigibate se delu« itn, obvoz v kolikor nimate na takšnih delovnih mestih svojih hčera ali partnerk.
Default avatar

menjava

Jaz bi se na tvojem mestu najprej pogovorila s svojim svetovalcem glede tega in če ne zaleže zaprosi za menjavo svetovalca. To, da moraš svetovalcu dokazovat, da iščeš službo in da hodiš na razgovore je itak brez veze, saj službo iščeš zase in ne za Zavod. Jaz sem imela ok svetovalko in mi ni težila pa tudi službo sem si vedno sama našla. Te napotnice in ostale podobne dejavnosti se mi zdijo brez smisla, ker kdor aktivno išče službo jo bo enkrat našel sam, tisti, ki pa se jim ne da delat, pa nobena napotnica ne bo pomagala.
Default avatar

razlozi jim normalno

Menda računalnik napotuje ne svetovalci. Mene tudi z VII. napotujejo v strezbo, z OŠ izobrazbo. Vrjetno mas obkljukanov onem dogovoru s svetovalko da si trgovec, natakar in pol te napotujejo na te razgovore, ker verjetno nimajo ljudi svojih, ki bi to delali.Če bi bilo delo ok, pošteno plačano, napotnic nebi dobila. Svetovalki pa prijazno razloži kam so te napotili in da ti nisi nobena kuzlica, da te naj več v bodoče ne žalijo. Ne prepiraj se, saj je samo ena uboga referentka z manj pameti kot ti.
Default avatar

gola resnica1

Ta zavod je nekaj prav taboljšga! Danes sem videla v čakalnici kako reklamirajo sebi konkurenčno privatno podjetje.

Aja, javno zasebno partnerstvo... Dajte zaposlene ovce od svojih mezd še več plačvat mafiji.
Default avatar

ZRSZ napadi na brezposelne

Hvala za nasvete, čeprav ne, ne gre zame, napisala sem samo primere, ko prijavljeni na Zavodu dobijo "ukaze", kam pisati prošnje za delo.
Karmen Potočnik sicer ni osebna svetovalka nikogar ki so dobili zgoraj omenjene napotnice za pisanje prošenj, je pa podpisana pod napotnice (očitno se ukvarja samo s tem, kako s takim načinom poskrbeti za odjavo čim večjega števila prijavljenih na Zavodu), zato sem vprašala, če je že kdo imel opravka z njenimi izsiljevalskimi maili.

Se je sicer kdo že pritožil nad delom referentov na Zavodu?
Default avatar

a ta Karmen

ZRSZ napadi na brezposelne je napisal/a:

Daj se pritoži, vsak ve, da je to žalitev! Kja bo ta zblojenka na sliki modrovala? Ma pošlji ji tja RTV SLO ! Kaj redimo Slovenci te lene oderuhe, ki sedijo in jebejo nemočni folk v glavo!
Default avatar

polarni si nepr

a ta Karmen je napisal/a:
Daj glumac, glupi, da si slucajno ne bos kaj naredil! Prevec lajas, in pre malo grizes!
Default avatar

POVEJ JI NAJ GRE ONA

Ona naj gre " masirat " moške, ki jim pride med masažo.

SRAMOTA, KER ZAVODA ZA ZAPOSLOVANJE TO NUDI, SRAMOTA!! NAJ GRE KAR ONA.
Default avatar

pri nas takole

Daj ne tuli v pazno, gobezdalo zarjavelo eno!
Default avatar

ZRSZ napadi na brezposelne

a ta Karmen je napisal/a:

Ne vem, kako ta referentka zgleda, je nisem videla in tisti, katerim pošilja maile, tudi ne, ker ni njihova osebna svetovalka.

In kam se lahko brezposelni pritožijo?

Kako lahko nek referent pošilja napotnico za pisanje prošnje nekomu, ki ga niti videl ni, ima pa ta brezposelna oseba smolo, da je 20 let nazaj začela kot prodajalka, se kasneje šolala in posledično zdaj od nje pričakujejo, da bo pisala prošnjo za delo v prodaji umetnih ku*rcev in vagin? Ker "ustreza" delovnemu mestu nekega delodajalca, ki seveda brez pomoči Zavoda ne more dobiti kadra za svoj pajzel?
Default avatar

pri nas takole

POVEJ JI NAJ GRE ONA je napisal/a:
Daj ne tuli v pazno, gobezdalo zarjavelo eno!
Default avatar

pozabila nick

ZRSZ napadi na brezposelne je napisal/a:
Ma kaj pa ti ves?
Default avatar

Jaz sem na zavodu samo toliko

da mi pripada tisto denarno nadomestilo za tri mesece, ko izgubim službo, drugače pa se čim prej spravim ven iz te zatežene organizacije.

Ko sem v Mariboru se prijavil kot iskalec zaposlitve (drugače ne dobiš denarnega nadomestila), me je ona svetovalka že takoj imela za enega neumnega kmeta. Nič hudega ... ampak ta baba sploh ni vedela, da jaz hočem samo nazaj denar, ki mi ga je država ukradla (davki, davki, davki in še enkrat davki). No, ko mi je začela čez mesec dni težiti koliko prošenj sem poslal, pa če sem bil na nekem predavanju za ... ne vem več kaj, sem rekel da ne. Pol mi je začela težiti zakaj ne uporabljam neke strani na spletu, da bi javil svetovalki preko maila ali nečesa, kako iščem delo itd ... Pa sem ji rekel, da se mi ne da se s tem ukvarjati ... Ker sem ji pred tem že povedal, da živim v najemniškem stanovanju, pa mi je začela zaradi tega težiti, kako bom najemnino plačal, ker ne bom dobil več kot 300 eur ali tu nekje ... pa sem ji rekel, da sem prvo nadomestilo dobil čez 800eur ... pa je debelo pogledala in vprašala kolko sem pa pol imel plače? Pa sem ji z nasmeškom na obrazu povedal da čez 2000 eur ... je utihnila kot rit in me do konca pustila pri miru. :D

Jaz se tem lopovom ne pustim zezat. Lahko najdem šiht kjer koli hočem. Mimo grede ... sem že bil 5x na borzi prijavljen, pa vsakič sem si sam našel službo, brez nekih neumnih napotnic, ki mi jih sami pošiljajo. Ja, bil sem tudi na socialni prvič, ko sem šel na borzo ... ampak to je bilo 12 let nazaj, ko sem iz srednje šole šel delat - na črno. :)

Zdaj pa se požrite tisti, ki tako skrbno skrbite za take, kot sem jaz, ki nategujemo državo po dolgem in po čez ... oziroma, požrite se tisti, ki si mislite, da je politik bolj pošten od mene. :)
Default avatar

Sabina V

Jaz sem na zavodu samo toliko je napisal/a:
Bla, bla, bla... ti pa 2000e neto sta dva velika pojma.
Default avatar

Karmen Potoćnik

Preklete pizde lažnjive, odkod vam to, kar lapate? Moj odvetnik vas bo sjebal, na pol pregriznil!
Default avatar

Crko

Karmen Potoćnik je napisal/a:
Nabij si tega odvetnika nekam na svoj k.!
Default avatar

A da ne

Sabina V je napisal/a:
Delo po tujini. Jaz delam tam 12 ur na dan, od ponedeljka do nedelje, vse praznike itd ... in zdaj sva že dva pojma. :)
Default avatar

tipi75

ZRSZ napadi na brezposelne je napisal/a:
Meni so že poslali napotnico za delo maserke, ker sem nedavno opravila ta strokovni izpit za prekvalifikacijo. Potem pokličem tja, mi ženska reče to je erotična masaža za to ne rabite licence. Lol. Od zavoda lahko pričakuješ same bedne napotnice. Si moraš sama delo najti. :)
Default avatar

neverjetnoooo

kahlo22 je napisal/a:
Zavod za zaposlovanje torej podpira prostitucijo.
Default avatar

rajo je treba hebat v glavo

neverjetnoooo je napisal/a:

Podpirajo vse, kar jim omogoča navidezno zniževanje brezposelnosti v SLO. Tudi prostitucijo.