Starševski čvek

Kaj žre mlade ženske?

Default avatar
V krogu sodelavcev, znancev in prijateljev spremljam nekaj mladih (30-35 let) žensk, ki so večinoma, kako bi rekla, nezadovoljne, kot bi ves čas stremele za nečem, česar nimajo.

Ne manjka jim pravzaprav nič - imajo zaposlitev, partnerje, majhne otroke, rešen stanovanjski problem; zanimivo pa je, da so te mlade ženske zelo "grobe" - tako, napadalne, agresivne, ostre.
Povsem nedvoumno se jim zdi, da imajo pravico svoje življenje živeti tako, kot so ga pred osnovanjem družine, niso se pripravljene odpovedati ničemur.
Za vsaj 3 od teh 4 mladih žensk lahko skoraj potrdim, da imajo otroka/-e (tako kot partnerje) zato, da so naredile kljukico na "things to do" listi; zdaj te otroke porivajo babicam in tetam in obenem tožijo, kako zelo so obremenjene z vsem. Joj, kar kuhati morajo, pa prati perilo in pospravljati stanovanje, o ti groza. In otroke morajo peljati v vrtec in k zdravniku, to je podvig vreden vzpona na Mt. Everest, ko morajo pogostiti goste za rojstni dan pa to postane misija nemogoče.
Ob petkih zvečer žurirajo, zato so čez vikend preveč zmačkane, da bi čas preživele z družino in jim otroci hodijo odveč.

Ne govorim o najstnicah, temveč odraslih ženskah, ki bi jim moralo biti že davno jasno, kaj pomeni poskrbeti zase in še za koga poleg.
Življenje se z otroki ne konča, z malo prilagoditvami pa postane prav zanimivo, lepo in bogato.
Te ženske pa kot tanki rinejo, tožijo, godrnjajo in nekako ne znajo užiti življenja, ki jim je dano.
Škoda, najbolj zanje.
Default avatar
Ti povem iz prve roke kje je problem - premalo seksa oz. nezadovoljenost.
Default avatar
In nagradno vprašanje je: kaj pa žre tebe tako slabega, da moraš zijat v druge? Ne samo to, še potrditev rabiš od somišljenikov.

Hint: če že ne moreš drugače, kot da se ne brigaš zase, se brigaj za druge tkao, da v njih iščeš dobro, ne pa slabo.
Default avatar
tkole tkole je napisal/a:
:)
Tudi če ne zijaš, opaziš.
Potrditev pa res ne potrebujem.
Saj je to forum, izmenjava mnenj, ne?
Default avatar
To je zato, ker jih je strah, da bodo zamudile življenje... Je prišlo na glas, da mamice (sploh mamice, ki so doma) nimajo nobenega življenja, še več so paraziti! Nesposobne, lene in še in še. En kup obsojanja.
Tudi zato, ker so samske brez otrok zelo glasne, kako jim je fino - pa ne me narobe razumet - super, da se imajo fino, ampak "vpijejo" pa zato, ker imajo občutek, da se morajo stalno zagovarjat, zakaj so samske, brez otrok.
Najbolj je pa kriv fb in stalno hvaljenje kako uživajo, potujejo itd. Te srečne podobe doživetij.... Na sliki se ne vidi, da mogoče le ni bilo tako fino, da so se 5min nazaj skregali...
Vse smo vrgli iz ravnovesja - zato, ker se sliši čisto vsako mnenje na tem svetu (vse zaradi socialnih omrežij). Internet je, kljub temu, da je prinesel veliko koristnega, vplival tudi na to, da se ljudje zavedajo, da je svet ogromen in veliko stvari ta doživet - in jih grabi panika, ker vedo, da vsega pa le ne bodo mogli videti.

Pa še to... Nekako se jim dozdeva, da moški pa vseeno niso tako zelo prikrajšani stikov z "zunanjim svetom". Oni grejo ven... In nimajo strahu, da ne bo poskrbljeno za otroke. Če gre ženska ven, je precej drugače... Stalna skrb, kaj se dogaja doma.
Sedaj pa ženske hočejo vse enako kot moški, torej pravo enakopravnost, ne samo na papirju.
Ampak, bi si vseeno mogli priznati, da preko narave ne moremo - še vedno so nam dane neke vloge iz narave, tako ženskam kot moškim. Pomembno je, da to sprejmemo in spoštujemo drug drugega.
Vse je propadlo, ker kot prvo moški niso imeli spoštovanja do žensk in je bil njihov prispevek v primerjavi z moškim, manj vreden. Kot drugo, so pa ženske tudi zelo grde drug do druge... In same razvrednotijo ženskost.
Default avatar
Kaj če bi še kaj moških rekli. Vsak dan, dan na dan samo ženske. Kje smo moški. Nas ni. Ne obstajamo. Kot bi samo ženske živele na tem svetu.
Default avatar
casiopea je napisal/a:

Življenje mlade mamice ni enostavno.Res je obremenjujoče in največ na ramenih mamice.Otrok, ki ponoči joče, pranje, kuhanje, naloge , govorilne ure, sestanki v šoli- še vedno so tam v glavnem mame!Sem in tja se najde moški, ki poskrbi za otroke, tudi kaj skuha in da prat.Večina pa jih pride iz službe in si zapre šlic.To je vse za tisti dan.
Ne pozabimo, da morajo tudi mamice v službi dobro delati.če ne ostanejo brez službe.Ja, ženske
smo še vedno kot v starih časih.Podpiramo tri vogale hiše (ki je ni naredil mož - ampak tudi ona!)
Default avatar
Živijo NENARAVNO. Od njih se pričakuje, da so moškinje ki služijo keš, v sebi pa vedo, da so ženske. Zato pride do notranjega konflikta, do notranjega razkola.
Default avatar
DOGAJA SE TOLE je napisal/a:
Zanimivi odgovori, hvala, so mi dali misliti.
Umetno zanikanje ženskosti, res bo verjetno nekaj na tem.
Default avatar
Vse zato je napisal/a:
Evolelel, tako je.
Default avatar
DOGAJA SE TOLE je napisal/a:

Res je! Naloga moškega v družini je, da poskrbi za finančno stanje v družini, če ne kuha, ne pere in ne zna pač dobro poskrbeti za otroke.
Če je stanje obratno, in je moški bolj pripraven za gospodinjska in domača dela, naj to opravi moški, ženska pa naj dela kariero tako, da bo prinesla domov denar za družino.
Če delata oba v dobro družine, potem uspeh v družini ne more izostati.Če pa nekdo samo leta naokoli po lokalih, drug pa mora delati še na njegov račun -potem pa hvala lepa!
Default avatar
Namesto, da bi te ženske živele zasebno, se morajo izpostavljati TAM ZUNAJ, vse v imenu keša. IN SEBE MORAJO ZANIKATI, VELIKOKRAT. Narediti se morajo, da so močne, da so ne vem kaj, hkrati pa so v sebi SAMO ŽENSKE, z vsemi ženskimi strahovi, ženskimi željami. TEMPO ŽIVLJENJA jim torej jemlje PRAVICO DO SPROŠČENE IN ISKRENE ŽENSKOSTI.

Me veseli, da če sem ti pomagala z obrazložitvijo. PSIHOLOGIJA IN LOGIKA VEDNO DAJETA PRAVI ODGOVOR.
Default avatar
Mama sem in se sprasujem isto,kot ti avtorica in se cudim.In baje sem cudna jaz.
Jaz,ki zivim za druzino.Jaz,ki gremo povsod skupaj.Jaz,ki peljem otroke tik pred sluzbo v vrtec,ko delam popoldan,da smo cimvec skupaj.Jaz,ki ne zuram.Jaz,ki si morda enkrat v letu privoscim "popoldansko" vecerjo z prijateljico,da sem doma ob otrocih,ko gredo spat.Jaz,ki sluzbo prilagodim druzini.Jaz-ker moji otroci spijo samo doma.Jaz,ki ne koristim babi servisa.Jaz,ki nimam varusk.Jaz,ki z mozem ne hodi na zmenke.

In ravno jaz seksam vec,kot vecina prijateljic,ki so jim otroci modni dodatek.Se pogovarjamo odkrito o tem.
Jaz sem napredovala pred vsemi,pa nimam vez.Z pridnostjo in predanostjo se dalec pride.
Moj moz hodi samo v sluzbo,ostali cas je nas,kvalitetno prezivet.
Da se izmenjat,da otroci ne trpijo.
Prijatelje pa obiskujemo z otroci in oni tudi nas.

Gledam in se cudim modernim mamam!
Vse rabijo nek suport,ce ga ni,tonejo-z otroki vred!
Default avatar
Mama sem je napisal/a:
Res je, da sem še najstnik, ki zapušča svoja najstniška leta in se podaja proti zrelim dvajsetim, vendar si sam želim ravno takega odnosa, kakor ga berem pri tebi, res sem vesel za vašo družino in vaju, da sta se našli dve tako zreli osebi.
Take osebe dajete mladim upanje, da še obstajajo pristni odnosi.

Veliko sreče in zdravja ter uspeha vam želim. :)
Default avatar
tkole tkole je napisal/a:
Tvoj odziv ne sodi in je premsknjen v pogledu rednice.

To kar avtorica piše je živa resnica. Takim ženskam se ne da niti živet v resnici, težki karakterji, vedno bolj bodo najbrž zoprne in sebi odveč. Z leti slabše in hujše razvaline. Sedaj se kaže to.

Za take je bolje da so samske, ne pa da uničujejo družino, starše, ljubezen, otroke.
Pa še za nagrado imajo službe in telesno zdravje.
Take kombinacije jih delajo slabe in v tem primeru ne boljše osebe.
Default avatar
ŽENSKE zapomnite si kdo ste, ne izdajte sebe, vedno SI OSTANITE ZVESTE.
Veliko je tudi odvisno od vzgoje. Če imaš dobrega očeta, ki te je naučil, da si močna in da se postaviš zase in za druge, si zmagala.
Default avatar
slaba_kombinatorika je napisal/a:
Default avatar
Ženske živijo življenja drugih na netu.
Gledajo bebave oddaje, berejo trače, spremljajo Kardashianke in hočejo zase enako.
Po večini pa tega ne morejo dobiti.
Lahko pa imajo miljavžent lajkov na FB, zato se šobijo in lažejo, najprej drugim, v bistvu pa sebi.
In ko dojamejo, kako plehke in prazne so v resnici, je hudo.
Default avatar
DOGAJA SE TOLE je napisal/a:
Zakaj bi se kdorkoli moral postavljati zase? Čemu, pred kom ali čim?

Zrel človek preprosto je, tak ki ga drug(i) spoštuje(jo), zato želijo imeti karkoli z njim. Vse ostalo je trgovina/prostitucija.

Zrel človek ne vstopa v odnose zato, da nekaj bo. Tudi zaključuje ne odnosov zato.

Biti osebnostno samostojna oseba pa nikakor ni nujno pogojeno z "dobrim očetom". Dober oče nič ne da, temveč se sam(a) lahko od njega naučiš kako se nekaj privzgoji. "Dober oče" je lahko tudi 50 let stara knjiga ali pa zarukan kmet, ki v lajfu ni drugega uporabljal k motiko in kravji drek, da je preživel.

Še več; "slabi očetje" nas lahko izredno veliko naučijo. Meni je tukaj vzgled npr Rok1. Tudi od njega se lahko mariskaj naučim kdo(in s kom) jaz nočem biti.

To je tko k v šol, ga ni učitelja(dobrega ali slabega), ki bi lenega učenca lahko kaj naučil. Dobrih ali slabih izkušenj ni, so samo izkušnje, iz katerih smo se ali pa nič naučili.
Default avatar
Ena cist normalna pac so se vdale pricakovanjem druzbe da so kao normalne. Kdo ve kake zlate tipe imajo pa za 4 stenami doma ko pricakovanja padejo.