Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hčerkina sošolka se je jokala, ker je pri kemiji dobila trojko

Default avatar

Nenormalno

Groza! Ne vem, zakaj, ampak jaz imam občutek, da so za ta jok krivi starši. Zagotovo jih bo slišala, ker je dobila trojko pri kemiji. Takih staršev ni malo. Potem pa se duvajo, češ, kako lepe ocene ima moj otrok. Če pa dobi kakšno slabo oceno, pa otrok že nasrka. To zame niso starši.
Default avatar

tkole

No zame so pa nenormalni takile komentarji, ko nekdo, poleg tega, da se vtika v druge ljudi, kar nekaj "po občutku" naklada in obtožuje ljudi.
A v svoji familiji imaš pa vse pošlihtano, se ti ni treba z nikomer nič ukvarjat?
Default avatar

Neuspeh

Glej ni nujno, da so krivi starsi. Mogoce pac custveno odreagira na neuspeh. Tudi meni se je ze zgodilo, pa sem odrasla.
Sploh, ce v delo ( ucenje) vlozis veliko truda.
Default avatar

ne ves zakaj

Torej, ne ves, zakaj, v bistvu samo ugibas.

Kaj pa, ce ima PMS in je bolj obcutljiva, pa se puberteta zraven in imas custveno neuravnoveseno bitje, kar je povsem obicajno za ta leta.
Default avatar

koliko pa je

Koliko pa je pisala tvoja hči? 2?

Nekaj je že moralo biti, da ti je to povedal, in očitno te toliko dobro pozna, da ve, da bo s tem preusmerila pozornost s sebe. In zelo dobro ji je uspelo.
Default avatar

pretiravanje

Ne pretiravajte, morda je pač imela slab dan. Moja ima hči ima večinoma res samo petice, pa je jokala tudi že zaradi štirice, drugič pri trojki si je pa pač rekla, da "ve" da zna več.
Default avatar

jo razumem

Nenormalno je napisal/a:
Konec šolskega leta se bliža. Mogoče ji bo ta ocena pokvarila uspeh. Ocene žal niso nepomembne, pa ni važno ali je hčerka v oš ali v srednji. Ocene ti odprejo ali pa zaprejo pot do želenega izobraževanja.
Default avatar

pri nas

Pa kako ljudje zmorete imeti pri sebi vse super duper porihtano, poleg tega pa vedet še vse o ostalih.
Res bi rada recept, ker meni včasih za sebe in našo družino premalo hodi tistih 24 ur na dan.
Glede sekiranja zaradi ocen, je pa tako, da je velika verjetnost, da je dekle pričakovalo / želelo / hotelo več. Solze pa zaradi razočaranja, ker se je pri čem zmotila, čeprav je znala / si je očitala, da če bi samo to še napisala pa bi bila štirica / kako bom zdaj z zaključeno oceno....... milijon razlogov poleg tega, da so seveda lahko tudi starši faktor.
Imamo pa ravno lastno izkušnjo iz tega tedna, ko je sin pisal biologijo 3. Prvič v 9ih letih se je zgodila ta ocena. Sicer ni pričakoval petice, ker se praktično ni imel časa učiti (priprave in treningi ter tekme, potem pa je sledila poškodba in zdravljenje) in čeprav je imel dosti osnovnega znanja, ki ga je odnesel s poslušanjem pri pouku je naredil še to katastrofalno napako, da je izpustil zadnji 2 nalogi, ki sta bili na zadnji strani in dobil trojko. Ne jaz ne mož nisva bila jezna, hvala bogu, da se je zgodilo tu in pri tem predmetu, on pa je prišel domov kot kup nesreče. Pač, malo šok terapije :-))

Vi mejte brigo za svojega otroka, če ste zadovoljni z ocenami, super, če niste, imate dovolj dela, druge pa pustite pri miru, ker nikakor ne morete vedeti, kaj in kako imajo urejeno doma.

lp
Default avatar

Gre se za to

Gre se za to, da nekateri starsi preforsirate svoje otroke. Enim otrokom v soli gre enim pa pac ne to je dejstvo in s tem se morate sprijazniti. Nekateri se morajo uciti vec kot drugi, da lahko dobijo komaj pozitivno oceno, nekateri si pa odlicno zapomnijo v soli in se ne rabijo uciti doma. Zbudite se starsi, ne morejo vsi imeti 5 5 5 5
Default avatar

podobnikar

Nenormalno je napisal/a:
Ne nakladaj no. Punca je najbrž sicer odličnjakinja in ocene 3 sploh ne pozna. In je bila pač razočarana, pa kaj pol.
Ti pa takoj kriminalka- doma bo tepena, kaznovana...

Glej, sem zelo flegma starš in otrokom nikoli nisem postavljal nekih zahtev ali pričakovanj glede šole. Hči je v vseh razredih OŠ dobila eno 4, v gimnaziji je menda enkrat nekaj res celo 3 pisala, pa nisem ziher. In ja, najbrž bi bila, navajena samih 5, razicarana, če bi dobila 3. Otrok si sam postavlja cilje, če so ti v skladu s sposobnostmi, je vse OK.
Default avatar

Riblja čorba

koliko pa je je napisal/a:
Zelo dober komentar.

Avtorica, mogoče je tvoje dete trojk navajeno, sošolki je pa to pač slaba ocena.
Default avatar

Wista

Gre se za to je napisal/a:
...se tolaži starš, katerega otrok nima 5555...
Default avatar

Mojmojmoj

Moja je tudi enkrat v OŠ dobila trojko. Je bila povsem sesuta, na meji joka (tako je povedala doma). Sicer brez učenja in brez prisile naju z možem super odličnjakinja. Doma sem jo postavila na realna tla, da se svet zaradi tega ni podrl, da naj razmisli zakaj je pisala 3, da drugič ns bo doživela takega šoka.
Naslednji dan so jo sošolke, ki imajo take mame kot si ti, spraševale, kako hudo sem doma odreagirala jaz. Je povedala, da sem jo tolažila in da se nisem razburjala. Niso mogle verjet. Ena mama mi je ravno pred kratkim spet rekla, da imajo moji otroci samo zaradi mene same petice. Eh, ja, taka je miselnost večine...
Default avatar

ajejoj

Kot da je kaj slabega, če od otroka pričakuješ dobre ocene. Če je otrok brihten in veš, da brez problema dobiva same petke, potem pač trojka ni glih nekaj, kar bi pohvalil. Če pa veš, da ni glih pri najbolj pametnih, potem pa je trojka lahko že uspeh.
Default avatar

ne ni normalno

Ne, ni normalno. Jokati zaradi tega? Fajn priprava na življenje, ja.
Default avatar

ojojojbogpomagaj

Gre se za to je napisal/a:
Vcasih so nas ucili, da se gre zato, da se kam pride. Ampak jaz sem imela slovenscino vec kot 3, pa sem si to zapomnila, ti pac ne.

Avtorica, brigaj se zase in za ocene svojih otrok. Jaz sem se tudi v osnovni soli zjokala zaradi trojke, pa ne zato, ker bi me doma kdo zaradi tega postrani gledal, ampak zaradi razocaranja, to je bil pac takrat zame neuspeh. Ce otrok ni vajen slabih ocen, mogoce ima se slab dan in se to zgodi. Pa kaj potem?
Default avatar

gbehbe

tkole je napisal/a:
Točno tko!
Default avatar

skrpucala v kvazi slovenščini

...se je jokala ( ni jokala sama sebe) , napačno
...je jokala ( je jokala solze), pravilna slovenščina
Default avatar

NYCI

Nenormalno je napisal/a:
Slika