Starševski čvek

hči na valeti v hlačah

Default avatar
Pozdravljeni!
Hči je športnica, lepe postave, mišičasta, visoka. Za noben denar ne bo oblekla obleke, "kikle", balerink ali kaj v tem stilu. V bistvu si je niti jaz ne predstavljam v oblekci :-) Kaj priporočate? Kavbojke, all starke, kakšna boljša srajčka?
Hvala za nasvete!
Default avatar
Svecana oblacila. Kavbojke za deklico to niso.
Poiscita kaksne hlace, ne sportne, vsakdanje, a elegantne, ce je visoka, je takih zenskih hlac kolikor hoces na zenskem oddelku. Obuje lahko tudi kaksno lepo sportno obutev.
Moja necakinja, 14, je sla na eno poroko v dolgem krilu, majcki in rekelcu iz jeansa, obula je pa all starke in je zgledala ful dobro. Ok, je umela krili, ampak je skombinirala tako, da so starke prav pasale zraven.
Default avatar
Kaj pa kak lušten pajac?
Slika
Default avatar
pajjac je napisal/a:
Fajn, samo v to je ne spravim :-)
Default avatar
svecana oblacila je napisal/a:
Hm. Elegantne hlace na sportno obutev bo tezka. Potem so boljsa kombinacija kavbojke in neki svecan zgornji del. Na visokih in vitkih dobis cuda dobre ucinke, skoda imeti predsodek do kavbojk.
Default avatar
Oprostite, ampak za moje pojme je valeta tudi zelo primeren vzgojni moment, kjer otroci (nekateri prvič) doživijo malo bolj svečan dogodek, in prav je, da se temu primerno tudi oblečejo.

Tako da dajte razmišljat malo širše od kavbojk in allstark.

Hčerki bo pa tudi koristilo, če bo ugotovila, da s svojo športno, mišičasto postavo lahko izgleda ful luštno še v čem drugem kot v kavbojkah, ker ima očitno kompleks, ki je značilen za veliko športnic - da ne izgledajo ženstveno, da jim krila ne pašejo,...
Default avatar
PismoRosno je napisal/a:
Ni suha, ima tako pravo postavo športnice, zdi se mi, da še hodi tako :-) Tudi jaz navijam za kavbojke :-) Jaz gledam na to tako, da moraš biti "mičkeno" bolj urejen, kot sicer. Že naju vidim v tisočerih trgovinah :-D
Default avatar
Sem sicer že mama, ampak tudi športnica, sloka, dobre postave. In ja, v obleko me ne spraviš, ker vem, da v njej izgledam obupno. Jaz se na njenem mestu ne bi oblekla v kavbojke in alstarke, če pa se je tako odločila, je čisto vseeno kaj obleče in ima končno že vse izbrano. Svetujem si vzet čas in najti ene fajn hlače (samo da niso kavbojke), če ima zelo mišičasta stegna chino kroj, in bluzo (ne sračni kroj). Hlače naj bodo druge kot črne barve, bluza enako (ali pa oboje črno, če rada nosi črno, a dvomim). čevlji? Izbire je toliko, da nemogoče, da nekaj ne najde. Ampak najprej oblačila.
Default avatar
PismoRosno je napisal/a:
Glede na outfit deklet na valeti, so kavbojke preveliko odstopanje. Za fante ni problem.
Hlace ni treba, da so zalikane na rob in klasicnega kroja, naj bodo vsakdanje, a le malo bolj elegantne, recimo junija so tudi lalnene cisto ok. Obutevpa spet, danes imas cuda sportno elegantne obutve. V tujini zenske nosijo celo na kostime lepo sportno obutev za sibanje po mestu, tudi pri nas jih ze vidis in prav lepo izgleda, nic cudno.
Tiste zgornje hlace s tregerji so udi meni fajn, bi jih priporocala, ce so se kak lahek material, super.
Default avatar
leeleenepr je napisal/a:
Mah klinac. Meni je pa na splošno videti smešno, ja smešno in nerodno, 14 letnike v svečanih oblekah. Skvarijo ves vtis in ves dogodek. Da ne govorim o grotesknosti maturantskih plesov.

Sicer se strinjam, gledati vseeno širše od kavboj in all stark.
Default avatar
Kupita dobre kavbojke (sam ne raztrganih!) in kakšno luštno majčki/tuniko, pa bo.
Če bo v All-starkah bo vsaj znala hoditi :( - za razliko od štorastih visokoopetkanih hčera mater, ki se jim totalno dogaja že na valeti.
Default avatar
handball je napisal/a:

Rokometasica? Na rit bi padla, ko bi videla, kako lepo se reprezentantke zrihtajo za kaksno poroko ali kaj podobnega. Je ni zenske, ki ji ne pase obleka, so samo tiste, ki si domisljajo, da jim ne pase. Valeta je lepa priloznost, da mama pokaze hcerki, da je lahko zenstvena in da je lepo biti zenska.
Default avatar
svecana oblacila je napisal/a:
Verjamem, ja. Ampak to so skoraj že odrasle punce, stare nad 20 let, ki imajo že bolj ali manj "pošlihtano" v glavi vse o samopodobi ipd. Naša rokometašica je še kar daleč od tega :-) Bova pa gledali izven kavbojk in allstark :-)
Default avatar
čebibilopomoje je napisal/a:
Smešno, nerodno in groteskno je ker, se današnjo mladino ujčka in zavija v vato predolgo. Zato tudi ne poznajo drugega kot kavbojk, oprijetih pajkic in adidask in temu primerno nimajo pojma o oblačenju v obleke. Ko pa pride valeta ali maturantski, pa nase navlečejo to, kar vidijo na TV ali pa v revijah, ne glede na to kako izgledajo in ali so sploh sposobne hodit v "štiklah"....
Default avatar
svecana oblacila je napisal/a:
Se ne strinjam. Redko katera športnica zgleda ženstveno v oblekici, definitivno pa nobena ne ženska ne športnica, če se v obleki ne počuti dobro. Če torej punca ne želi obleke, naj se je ne sili vanjo. Ker prvo je treba obleko znat nosit, to pa lahko zgolj, če jo nosiš iskreno, s srcem, z željo, navdušenjem, z žarom ... in ne zato, ker naj bi se spodobilo, ker drugi želijo, ker je drugim to všeč.
Default avatar
njenaželja je napisal/a:
Se strinjam. Ostala bo pri hlačah, definitivno. Mislim, da bi v obleki ostala kar doma, pa valeta gor ali dol :-)
Default avatar
kunaguna je napisal/a:
Ne vem, kaj ima zavijanje v vato veze s smislom za oblačenjem. Stil raste, se razvija s človekom, predvsem pa z njegovo zrelostjo in starostjo. In 14 letnica v svečani obleki je videti trapasto, vsaka. Stil je pa dober tisti, kateri je zlit z osebnostjo posameznika. Zgolj tisti stil, vse drugo je kičasto, umetno, pa četudi so to le kavbojke in alstarke. In spet, osebnostno človek pri 14 še zdaleč ni razvit. Itd. najlepše in najbolje bo izgledala v tistem, kar bo izbrala sama in bo sposobna biti in nosit tisti večer. Preskok iz kavboj v obleko čez noč ne zmore nobena odnosit dobro. Ene sicer mislijo, da ja, a to le one in njene mame mislijo.
Default avatar
njenaželja je napisal/a:
Eto ujčkanje - če se ne počuti dobro ji ni treba....
Enostavno ne verjamem, da do valete ne bi mogla najti ene obleke, ki bi ji bila všeč in v kateri bi izgledala "ženstveno". Punca se konec koncev ukvarja z rokometom in ne ekstremnim bodybuilderstvom !
Default avatar
handball je napisal/a:
Svetujem črne slimfit kavbojke in kakšno malenkost romantično tuniko, belo ali v drugih odtenkih, ki se ponovijo v allstarkah.
Se ne strinjam v prepričevanje v obleko. Njeno željo je treba spoštovati, saj je to njena valeta.