Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Moja izkušnja z delom v hotelu metropol

Moja izkušnja z delom v hotelu metropol

Pozdravljeni bralci.
Rad bi vas opozoril o svojem delodajalcu, podjetju remisens.
Zaposlil sem se v omenjenem podjetju, hoteli metropol, lucija, roža in barbara v portorožu. Na delovnem mestu ki sem ga opravljal (vrtnar) ni bilo delavca več mesecev in je bilo veliko zaostalega dela. Neprimerno vedenje nadrejenega pa se je začelo že prvi dan. Predlogi naj si za varstvo otroka poiščem ljubico in jo za plačilo “požgem” pa primerjanje sebe s titom in direktorice s putinom, so le vrh ledene gore. Nikoli nisem videl delovnega razporeda, delal sem 12 dni zapored, po 9 dneh sem prosil za prost dan ampak mi ga nadrejeni ni odobril.
Skoraj sem prišel na “čisto” z zaostalim delom, ko sem staknil poškodbo na delu in ostal na bolniški. Takrat pa se je začel pritisk s strani kadrovnice, ki mi je očitala da izkoriščam podjetje in naj vlozim sporazumno odpoved, to sem bil tudi pripravljen storiti pa mi je osebni zdravnik svetoval naj tega ne storim saj bom sam nesel stroške zavarovanja, prav tako pa ne bi bil upravičen do nobenega nadomestila. Kadrovnica je milo receno popizdila, mi zopet očitala izkoriščanje podjetja in mi rekla da je moje obnašanje groteskno, in da bo sporočila upravi, čeprav sem ji rekel le, da zaradi poškodbe, ki sem jo staknil na delu ne mislim dati sporazumne odpovedi. Očitki kadrovnice so bili še toliko bolj neprimerni, saj v podjetju remisens zaposlijo delavce le za določen čas 6 ali 9 mesecev potem pa greš lahko na zavod, naslednje leto pa te zopet zaposlijo. Toliko o izkoriščanju.
Naslednja stvar, ki me pa je zmotila kot državljana pa je favoriziranje hrvaških dobaviteljev, vsaj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh dobaviteljev, serviserjev in monterjev je hrvaških. Če boste naročili pivo dobite ožujsko, sicer mi je to pivo všeč vendar se mi to ne zdi primerno.
Kot slovenski gost bi 2x premislil preden bi podprl hrvaško podjetje, ki zaposluje le za določen čas in skoraj vse uvaža s hrvaške.

Lep dan vam želim.

naj se razpočijo pred tabo jim ne daj odpovedi ne take ne onake.
pa reči,da jo boš posnel,če bo preveč kdo histerijo zganjal.Vem,da ni zakonito zna pa zaležt.
mir s teboj pridni mož.

Jap, na Hrvaškem je večina teh stvari cenejša, žal tako je.

Sama trenutno delam za srbskega lastnika in tudi stalno poslušamo, kako bi jih to v Srbiji prišlo ceneje, od oblikovanja logotipa, do spletne strani, letakov, promocije … in posledično se pol stvari potem dela dol. S Hrvaško pa je še lažje, ker je v EU in velja prost pretok blaga in storitev.

Ja jebat ga, pri nas so pač take cene, kaj ste se pa silili na naš trg.

Tudi odnosi v kuhinji so katastrofalni, za minimalca, novih kuharjev pa ni in ni!

dej jih na tednik

Vprašam se zakaj vas delavce ne zastopa vaša famozna in glasna sindikalistka?

….lani smo brali v Primorskih novicah, da so se zaposleni obrnili na inšpekcijo za delo, ravno zaradi številnih kršitev delovnega prava in poraznih odnosov nadrejenih do zaposlenih

U, zelo dobra ideja! Podpiram!

To mora priti v medije – najbolj pa me je “zmotilo” dejstvo, da prodajajo hrvaško hrano. Okej, za izvajalce še razumem – ker so Hrvati res cenejši, tako kot naši, ki delajo v Avstriji – ampak hrano bi pa res lahko ponujali slovensko.

Ja tako je to ko za vodstvene in strokovne kadre sprejmejo vso sodrgo,ki se jim ponuja za mile pare. Seveda brez ustreznega znanja in se manj kulture. Potem pa primitivcijo,grozijo in izvajajo krsenja zakonov. Povej tej kozi od kadrovice,da bos primoral njene zelje in obnasanje prijaviti del.inspekciji in da bos od delodajalca zahteval financno odskodnino zaradi mobinga in sikaniranja,ki ga izvaja. Povej,da ti je svetoval odvetnik,ki te bo zastopal. Joj kaka golazen je na tem svetu. Seveda,tujec nikoli ni bil dober gospodar. To bi moralo vsem,ki prodajajo slo podjetja se kako jasno. In tudi kader za malo denarja dobis tak kot je. Ne skrbi. Izkoristi VSE in do konca kar ti pripada. Za dobre delavce se vedno najde delo bil bi pa sila neumen,da bi podlegel temu primitivizmu in se odrekel temu kar ti zakonsko pripada. Zaradi poskodbe na del.mestu pa le terjaj se odskodnino saj bi te morali imeti celo nezgodno zavarovanega. Ko ti POTECE pogodba pa na zavod ce ne bo boljsega,vsekakor ne podpisuj nobenih neumnosti. Odskodnina za mobing,sikaniranje, poskodbo in odpravnina niso za stran vrst. Kakor oni s teboj si ne zasluzijo prav nic boljsega.

tako je, ko pridejo neusmiljeni tuji lastniki kovat dobičke na slovenska tla, na slovenskih hrbtih…razprodano slovensko premoženje…še v Indiji tujec ne more kupiti nepremičnine, lahko jo le najame za 100 let… Tudi za omenjeno podjetje velja slovenska zakonodaja, kar posluži se vseh zakonskih sredstev.

[/quote]

Ha ha ha haha, dobra tale! Bil vrtnar! Intimnih frizur žensk?
Si me nasmejal :-)

Na jasn,da mora nekdo urejat te grme,roze,drevje,okolico?

Ta metropol je res ena katastrofa pomivalci delajo v isti obutvi in oblačilih s katerimi pridejo na delo, haccap?

česa nisi povedal ? Ker vidim, da so 26.4. razpisali del mesto vrtnarja, torej vedò, da te ne bo več nazaj ??

Za to, ker sem se strinjal s sporazumno odpovedjo, oni so poiskali novega, po tem pa sem se premislil, za kaj bi zdravil na svoje stroske zadevo, ki je nastala zaradi posledice dela.

Nikar odpovedi,kar pa se dogaja z nekdaj prestižnim hotelom, je pa sramota za vodstvo podjetja.
Pa ne samo kar si zapisal, tudi v Primorskih redno beremo o tem. Zadeva se ne izboljšuje.


sporazumno odpoved so ti predlagali zaradi poškodbe, kar se mi zdi neverjetno, ali so ti najprej predlagali sporazumno odpoved in je poškodba nastala potem ?

Če bi bilo tako bi mi dali odpoved, ko sem imel mesec dni poizkusne dobe.

Saj eni skoz vzdihujede o lepotah kapitalizma. Kaj zdej jamrate?

Kje je vzrok, da v podjetju ne dobijo gostinskega kadra, zlasti za delo v kuhinji?
So to pritiski šefa kuhinje, celodnevno delo?

kje v gostinstvu pa ti za minimalca delaš:
– samo med tednom
– izključno 8 ur
– v prijetnih klimatiziranih prostorih brez stresa, napornega tempa in v spoštljivih odnosih ?

Get a life. Prav je da jih ne dobijo. Dokler ne spremenijo ključnih komponent tud rezultata ne bo. In prav je tako. Brez nič ni nič. Spoštovanje je pa osnova.

Glej, vem kako poteka delo v gostinstvu. Tudi sam sem nekoč delodajalcu podobno napisal kot ti. Kaj sem dobil v odgovor – sami ste si izbrali poklic kuharja, ki zahteva tudi določena odrekanja, določene stresne situacije, naporno delo, včasih tudi pod neugodnimi pogoji (vročina, neklimatizirani pogoji).

Ravno iz razlogov, ki so omenjeni sem odšel iz gostinstva. Sedaj res delam 7 ur (več je prej izjema, kot pravilo) v klimatiziranih pogojih, večji praznični dnevi so prosti, prav tako lahko grem poleti in pozimi na dopust, kar je v gostinstvu (v večini primerov, razen v obratih družbene prehrane – bolnice, šole, vrtci, kuhinje v podjetjih) prej izjema, kot pravilo. Delam pa za malo višjo plačo od minimalne, a delo ni tako fizično naporno kot v gostinstvu in ni tako stresno kot v gostinstvu, poleg tega pa tudi urniki so od do, kar je za gostinstvo prej izjema kot pravilo. Popravi me, če se motim.

Kako je konkretno v Hotelih Metropol, a naj bi bil hotel Lucija obnovljen, klimatiziran tudi v kuhinji.

Zakaj so odnosi v kuhinji slabi, kaj je vzrok, da se ne dobi kadra?

Zakaj so odnosi v kuhinji slabi, kaj je vzrok, da se ne dobi kadra?
[/quote]

Zato ker lastniki od kuharjev zahtevajo da iz dreka ustvarijo odlični dnevni menu za cel dan!!! To je tako, kot bi u dizla natočil vodo……….pol se pa pelji če se upaš!! ……….ne mamo, hočejo “kuharje” ki ta avto porivajo, zato da se direktor vozi…..

New Report

Close