Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Carski praženec res dober

Odgovori Nova tema
Default avatar smešnoo 27 Apr 2017 17:50

Prikaži citatastrid74 napisal:
Vedno ga pripravljam v pečici. Zame je edino takšen carski praženec pravi.

V pečici? LOL

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Zartrose 27 Apr 2017 18:04

Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatastrid74 napisal:
Vedno ga pripravljam v pečici. Zame je edino takšen carski praženec pravi.

V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar smešnoo 27 Apr 2017 18:34

Prikaži citatZartrose napisal:
Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatastrid74 napisal:
Vedno ga pripravljam v pečici. Zame je edino takšen carski praženec pravi.

V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Zakaj LOL?

Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in "pomfri", ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.

In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Zartrose 27 Apr 2017 18:38

Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatZartrose napisal:
Prikaži citatsmešnoo napisal:


V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Zakaj LOL?

Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in "pomfri", ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.

In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))
Ja ja, to že. Ampak ona je napisala, da je zanjo tak taprav ;).
Avtorica pa zbira ideje, da dobi takega, ki jih je zunaj jedla. Mogoče je pa takega jedla? Hm, saj ne vemo, kaj je tisti kuhar uporabil in kako.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lorealka a 27 Apr 2017 19:45

Jaz vzamem toliko jajc kot je oseb in potem locim beljak od rumenjaka in naredim sneg. Rumenjak pa zmesam z mlekom in potem dodam moko in naredim maso brez grudic in dodam sneg, na koncu se malo mineralne vode. Specem v ponvi na olju. Dam na dobro segreto olje, potem pa znizam temperaturo plosce, da se ne zasmodi. Ce je velik, ga s kuhalnico prerezem na pol, drugace obrnem v kosu, ko je pecen ga s kuhalnico razrezem na koscke in se malo pustim, da se zapece, seveda v ponvi na stedilniku. Jaz ga potresem s kristalnim cukrom, ostali pa hocejo imet jabolcno cezano zraven. Moj je fajn puhast in oroci ga obozujejo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar astrid74 27 Apr 2017 19:50

Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatastrid74 napisal:
Vedno ga pripravljam v pečici. Zame je edino takšen carski praženec pravi.

V pečici? LOL
Apartma znaš prebrati. Napisala sem zame. Kar je zate je pa tvoja stvar.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar astrid74 27 Apr 2017 19:55

Prikaži citatZartrose napisal:
Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatastrid74 napisal:
Vedno ga pripravljam v pečici. Zame je edino takšen carski praženec pravi.

V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google "carski praženec iz pečice", dobiš kar nekaj receptov.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar astrid74 27 Apr 2017 20:06

Prikaži citatsmešnoo napisal:
Prikaži citatZartrose napisal:
Prikaži citatsmešnoo napisal:


V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Zakaj LOL?

Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in "pomfri", ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.

In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))
Hudič, a veš da pohanje tudi pripravljam v pečici. Sem za na špago privezati pa ustreliti v glavo.
Pa pomfri gre tudi v pečico odkar smo imeli infarkt v družini. Kaj pa zdaj?

Kaj je pa rotfl, pa pojma nimam.

Pri nas doma in v našem sorodstvu stare glažarke že generacije pripravljajo šmorn na takšen način.
Takšnega sem navajena jesti že celo življenje. Meni osebno bolj odgovarja ta recept, ker ne prenašam mastne hrane. Zato je zame takšen pravi. Tisti iz ponve je prema sten, pogosto zažgan.

Kaj je prav in kaj narobe pri prehrani, ga pa ni razsodnika, ki bi lahko odločil. Ker obstaja ogromno variant ene jedi.

Ti kar lolaj kolikor ti srce da. Če se tako boljše počutiš in si srečna.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar astrid74 27 Apr 2017 20:13

Prikaži citatastrid74 napisal:
Prikaži citatZartrose napisal:
Prikaži citatsmešnoo napisal:


V pečici? LOL
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google "carski praženec iz pečice", dobiš kar nekaj receptov.
Delam podobno kot v tem receptu:

https://www.kulinarika.net/recepti/2540/jajcne

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mala miška 27 Apr 2017 21:20

Prikaži citatastrid74 napisal:
Prikaži citatastrid74 napisal:
Prikaži citatZartrose napisal:
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.
Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google "carski praženec iz pečice", dobiš kar nekaj receptov.
Delam podobno kot v tem receptu:

https://www.kulinarika.net/recepti/2540/jajcne
Hvala za idejo! Bomo v kratkem poskusili. :-)

V kako veliko ponev/pekač pa zliješ maso iz recimo 3 ali 4 jajc (za 4 osebe)?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar astrid74 28 Apr 2017 04:24

V približno 30×20. Tako se lepo zapeče po tem, ko z vilicami strgam maso.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mala miška 29 Apr 2017 16:59

Prikaži citatastrid74 napisal:
V približno 30×20. Tako se lepo zapeče po tem, ko z vilicami strgam maso.
Sem včeraj naredila po tvojem receptu in sem navdušena! Zelo okusno in povsem preprosto. Predvsem pa veliko lažje naredim za večje število lačnih otroških ust naenkrat. Še enkrat hvala za idejo! :-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar šmorn 30 Apr 2017 08:42

To je vse skupaj en šmorn. Pravi carski praženec je z rozinami.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh