Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

kako do testnega avtomobila?

Default avatar

Balea

Zdravo,
Evo, piše ženska ker mož je zaposlen od jutra do večera, jaz pa ne morem čakat, da se stvar reši sama od sebe... :) Torej, z možem kupujeva karavana zame, ne novega ker pač ni budgeta ampak rabljenega letnik 2010. Končno sva oz. sem izbrala dva favorita, ki ju je mož požegnal: Kioo ceed SW (dizel, 1.6-116KM, 2010 l.) in pa Hyundai i30 CW (dizel, 1.6-90KM, l.2010).
Nekako sem po forumih razbrala, da je oboje isti šmoren le odločit se moram v katerem je meni osebno ljubše vozit. Alora, testna vožnja za stare modele avtov...je mogoča? Kam sploh naj se obrnem, na uradne avtohiše. Kako to sploh gre? Prosim pomoč, sem pa iz Obalno-kraške regije.
Default avatar

GregaJaz

Imam isto dilemo, kupujem pa berlinga, partnerja, mogoče celo kaj v rangu C4 picasso ali pegeot 5008.

Jaz sem se kar odločil da grem do parih avtohiš, povem da bi menjal staro za staro, in da hočem testno vožnjo. Če pa niso toliko fleksibilni da mi to lahko ponudijo, mi avtomobila ne bodo prodali ;)
Default avatar

fowler91

Na avtonetu izbrskaš kakšnega primernega... če je avtohiša oz. prodajalec vozil, pač greš pogledat in ti ponavadi omogočijo kakšen krog... mislim, da nihče ne bo hud, če potem ne vzameš...
Default avatar

Balea

hvala za odgovore... kako pa recimo, da prideš v AH in si resen kupec za določen avto, ki je neregistriran a bi se rad zapeljal en krog da ga sprobaš?
Default avatar

AlesP.

Balea je napisal/a:
hvala za odgovore... kako pa recimo, da prideš v AH in si resen kupec za določen avto, ki je neregistriran a bi se rad zapeljal en krog da ga sprobaš?
Avto ne sme na cesto, če je neregistriran, ker nima urejenega obveznega zavarovanja ... temu so sicer namenjene preizkusne tablice ampak še nisem zasledil, da bi AH zaradi enega potencialnega kupca šla urejat papirologijo, ki velja samo 5 dni.

Bi še omenil, da glede na to, da gre za pravno osebo (AH), se lahko 1 mesec po nakupu uveljavlja garancija na skrite napake (zakonodaja), če se slučajno kaj pokaže.

Sam sem imel podobno izkušnjo ... avto je bil neregistriran ampak res lepo ohranjen in pred nakupom so mi naredili glavni servis. Da ga bom kupil brez testne vožnje sem se odločil zaradi uradne garancije +, ker sem bil pred tem na več različnih ogledih, na katerih sem isti model avtomobila z istim motorjem že vozil in sem takrat dobil občutek, kako se vozi ta avto, ki ga kupujem. No, po nakupu sem našel manjšo napako na voznikovih vratih, ki so jo brez ugovarjanja popravili v sklopu garancije na skrite napake.

Pri rabljenih avtomobilih pa tveganje za kakšno napako vedno obstaja ...
_____________
Izvršni urednik portala Avto.Over.Net
cron