Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Rim-vlak,letalo,avto?-3dni

Default avatar

kakobitja

Zamudila sva ugodno ponudbo za Rim,pa vendar,vse poti vodijo v Rim :-)
Zato bi lepo prosila tiste z izkušnjami:
- poceni letalo/vlak - cena - kako urediti
- prenočišče
-hrana
-kako se sam znajti,da si ogledaš taglavne znamenitosti v Rimu in Vatikanu,če še nikoli nisi bil tam
-v času od 26/4-29/4.
Hvala!
Default avatar

poglej

Če dobiš ugoden let iz Trsta z Alitalio, se ti to najbolj splača.

Nastanitev kje bolj v centru, pa lahko vse prehodiš. OK, je seveda dosti sprehodov, ampak glavne znamenitosti so nekako v centru, tudi do Vatikana se pride komot peš, samo pač malo več je za hodit.

Za cene zdaj ne vem in lahko predlagam samo Booking ali Airbnb, glejta pa predvsem nekje v bližini centra.
Default avatar

Ggg

Obstajal je spalni vlak za Rim. Pojdita 25.4, da bosta imela kaj od dneva. Zjutraj se pride v Rim. Po mojem bi bilo najboljše iz Trsta ali Monfalcone.
Spanje kakšen hostel za dva v sobi ali Airbnb. En dan Rima je premalo (če bi se vozila čez dan). Nočna vožnja v Trst. Brezplačno parkirišče je na Občinah pri pokopališču. Z mestnim avtobusom greste v center. Mislim, da bus 2 in 4. Proga gre ob tramvaju, ki pa ne vozi.
Lepo potovanje.
Default avatar

hjaaa

Za željene datume sta ugodno ponudbo žal najverjetneje zamudila. Preveri, če bo kaj last minute, samo ne računaj na to.

Vlak/letalo je poceni, če se ga rezervira vsaj 2-4 mesece prej. Vlak je hiter, iz Benetk si v treh urah v Rimu.

Z avtomobilom računaj ene 10 ur vožnje s postanki, tako da se ti za 3 dni ne splača.

In kot je že predhodnica napisala, hotel oz. nastanitev v centru mesta. Do vseh glavnih znamenitosti imaš podzemno, če se ti ne da hodit. Mi smo prakticirali tako, da smo šli do znamenitosti s podzemno, potem pa počasi peš nazaj mimo drugih znamenitosti do hotela.

Ker zna biti že kar gneča, ti svetujem, da kupiš karte vsaj za Vatikanske muzeje in Kolosej vnaprej preko neta, ker drugače znaš čakat tudi uro in več v vrsti. ALi pa da si tam kakšne pol ure preden zadevo odprejo.

Hrane imaš povsod dovolj. V različnih cenovnih razponih. Hrana je relativno poceni, draga je pa pijača., sploh pivo.
Default avatar

poglej

Zdaj vidim, da je let kar drag in je vlak iz Trsta cenejši. Poglejta še prevoz.org in Goopti.

Upam, da najdeta kaj pametnega.

In uživajta!
Default avatar

vlak absolutno

Mi smo šli lani z vlakom iz Milana za drobiž v Rim. Za 4 povratne karte smo dali manj kot sto €. Mislim, da je bila karta za odraslega 15 €, za otroka pa 6. Hitri vlak, ki piči 260, 280 na uro v manj kot 4 urah si v Rimu. Je pa treba karte kupit po netu in zna biti problem, ker lani ni bil omogočen nakup iz tujine. SMo prosili znance v Italiji, da so to opravili za nas. Veze so zelo dobre, preveri samo, ali gre vlak tudi iz Udin - nekateri gredo, drugi ne, vozi pa nekako na 3 ure dol in nazaj. Cene kart so zelo ugodne v zadnjih trenutkih ali pa daleč vnaprej. Vlak je nabito poln, vožnja udobna, na vlaku imaš vse, od Wi-Fi do vtičnic za 220 V. V okolici ŽP imaš dovolj hostlov, direkt z ŽP pa vozijo tudi Hop on-Hop off busi, s katerimi se pripelješ do vseh glavnih znamenitosti, lahko se pa pozabavš tudi z javnim prevozom. Mi smo bili s še dokaj majhnim otrokom, pa smo se poslužili kar te variante. Priporočam!
Default avatar

ja itak

vlak absolutno je napisal/a:
No vožnja do Milana tudi nekaj stane - časa in denarja.
Mislim, da se takole od danes na jutri kake ugodne variante ne da najt. Na bookingu (ali kje drugje) rezerviraš prenočišče, se usedeš v avto in gas, če je možno. Iz Ljubljane je slabih 800 km, kar tudi ni neka blazna razdalja, da bi se moral vmes petkrat ustavit. Edino pazit je treba, da rezerviraš prenočišče s parkingom, ker sicer zna bit problem.
Vatikanske muzeje za tako kratek obisk Rima odsvetujem, tudi če kupiš oz. rezerviraš karto vnaprej preko neta, je notri taka gneča, da nimaš nič od vsega skupaj, gre ti pa precej časa. Priporočam pohajkovanje po mestu, tudi brez vstopnin je v Rimu ogromno za videt, pojest kakšno dobro pico, spit kavico, polizat sladoled ... in si naredit plan za bolj podroben ogled naslednjič.
Po moje je najbolj ugodna varianta (če se seveda zadeve lotiš pravočasno) letalo Alitalia iz Trsta, cca 70 evrov.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net