Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

kilometri, kako jih prevrtijo

Default avatar

km25000

Pozdravjeni,

kupila sem rabljeno vozilo staro 2 leti. Ker je imelo le 25000 km me zanima kako se ugotovi ali so bili km prevrteni nazaj. Nmareč danes na servisu mi je mehanik pokazal filtre, ki pa so bili nenormalno umazani in je zamenjal vse tri. Računalnik posegov v mašino ni zaznal.

Hvala vam za odgvovore
Default avatar

nogometas3

Glede kilometrov ne zaupam nobenemu. Zbijanje kilometrov je nacionalni šport. Mi ovčke pa kupujemo takšne avte. Potem pa se čudimo, da se nam avti kvarijo.
Default avatar

MarioO

Št. kilometrov lahko danes žal oceniš samo na podlagi obrabljenosti vozila, v kakšen stanju je volan, ročke itd...
Npr. avto z realnimi 30.000 km ima zagotovo drugačno notranjost kot vozilo s 230.000 km.
Default avatar

AlesP.

Pri mlajših vozilih težje, pri starejših pa s pomočjo spletne aplikacije -> https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/ ... ozila.html

Potrebuješ samo št. prometnega dovoljenja in registrsko in potem se ti izpišejo vsi podatki, ki so zabeleženi ob vsakem tehničnem pregledu in spremembi lastništva ter osnovni podatki o vozilu.

Opcija 2 je obisk pooblaščenega serviserja ali nekoga, ki ima veliko izkušenj z določeno blagovno znamko oziroma modelom avtomobila.
_____________
Izvršni urednik portala Avto.Over.Net