Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Afriška država Ekvatorialna Gvineja višji BDP/pc po pariteti kupne moči kot Slovenija

Default avatar

pa arabske

Pa Arabske na najvišjih mestih.
Default avatar

890708

Sprijaznite se s tem, da bo Slovenija kmalu low income country in bo prejemala mednarodno pomoč za nerazvite.
Default avatar

40-letnik

Na MON-u je toliko jamranja, da bi človek mislil, da smo na ravni Albanije:))
Default avatar

908089

40-letnik je napisal/a:
Na MON-u je toliko jamranja, da bi človek mislil, da smo na ravni Albanije:))
Kaj Albanije. Albanija ima še visok dohodek in je relativno razvita. Zdi se, kot da smo na ravni Centralnoafriške republike, ki je na tabelah v zgornjem linku čisto na dnu (v dveh tabelah, v eni pa je nižje samo še Somalija).
Default avatar

donsepo

Sprijaznite se s tem, da niso vse Afriške države nerazvite. To, da smo mi v EU pa ne pomeni, da smo razviti, ker smo v glavah če vedno v 20. stoletju zarad našega mišljenja.
Default avatar

peter kleri

Ekvatorialna Gvineja je zadnjih 10 let učbeniški primer države, kjer BDP nima nobene veze z življenjskim standardom prebivalstva. Gre za eno najbolj skorumpiranih držav in tiranij s psihopatskim voditeljem, kjer so pred 15 leti odkrili velike zaloge nafte, kar je povzročilo ekonomski razcvet, obenem pa dober odnos voditelja z zahodnim svetom. Kljub temu, da gre za državo, kjer so ljudem teptane najbolj osnovne človekove pravice. Žal pa zarad njene majhnosti o tej državi v medijih ne slišimo skoraj nič.