Starševski čvek

Endokrinološka . zamuda z izvidi dva meseca!

Default avatar
14.2. sem imel testiranje na endokrinološki. Izvidov še vedno ni. Danes sem šel tja in sem dobil kopijo laboratorijskih preiskav. Gor je datum konca preiskav. 22.2.2017!!! Pa to ni več normalno, kaj zaboga dela s temi izvida tam, da mi že dva mesca ne pošlje končnega mnenja??

Kaj naj naredim?
Default avatar
Tudi sama hodim v endokrinološko ambulanto in ponavadi traja od 2-3 mesece, da dobim izvide, tako da to ni nič novega.. Tudi meni ni jasno zakaj rabijo toliko časa, da pošljejo izvide..
Default avatar
hodi tja - in ima izvide skladno z zakonom. Takoj doma.
Tako,da ali si nekdo izmišljuje zgodbice in se celo sam s seboj meni. Naka ne bo šlo.
Default avatar
Hčerka je hodila na ta oddelek na pediatrično - in ja, vsako leto se je podaljševalo. Najprej je bilo v enem tednu (super), potem čez en mesec, na koncu menda skoraj pol leta - pa rabiš izvid, ker gre za ščitnico. Potem so poslali mnenje, pa samo polovico. Ah, dobro, da ni več treba tja. Včasih so bili super, zdaj je prevzela ena zdravnica, je pa katastrofa. Osorna, zadirčna, bognedaj, da vprašaš, kako je z zdravjem tvojega otroka.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
ne izmišljuj si no, da je normalno, da zdravnik pošlje samo napol napisan izvid - ibn tebi je blo to ok - in nisi nič naredila in zdaj se še hvalisaš s tem tukaj
kakšna mama pa hipoteično v tvoji zgodbici si,d a si kar lepo odnehala in nisi vprašala nič glede zdravja otroka. Sram te bodi, in se še hvalisaš s tem. ne piši bednih lažnivih zgodbic.
In pravica do spoštovanja pacientovega časa sodi tudi v ta okvir - časapošiljanja izvida. Evo da ne boš bluzila namišljotin: zakon je jasen: predno si namišljaš svoje zgodbice, ki jih očitno sanjaš , da se to počne in da je tako kao normalno... ker ni in se ne sme početi

beri jasno - kaj piše v členu, kaj vsebuje strokovno mnenje:
18. člen
(specialistični ambulantni pregled)
(1) Pacient, ki ga je izbrani osebni zdravnik napotil na specialistični ambulantni pregled zaradi nadaljnje zdravstvene oskrbe ali pridobitve podrobnejšega strokovnega mnenja, ima pravico do pregleda v razumnem času.
(2) Strokovno mnenje poleg diagnostičnih podatkov vsebuje tudi predlog, kakšno naj bo nadaljnje zdravljenje.
(3) Pisno strokovno mnenje prejme pacient na koncu pregleda oziroma najpozneje v treh delovnih dneh po opravljenem pregledu. V nujnih primerih je treba pisno strokovno mnenje pacientu sporočiti takoj.
in še:
20. člen
(obveščenost pacienta in pojasnilna dolžnost)
(1) Pacient ima pravico, da je zaradi uresničevanja pravice do samostojnega odločanja o zdravljenju in pravice do sodelovanja v procesu zdravljenja obveščen o:
– svojem zdravstvenem stanju in verjetnem razvoju ter posledicah bolezni ali poškodbe,
– cilju, vrsti, načinu izvedbe, verjetnosti uspeha ter pričakovanih koristih in izidu predlaganega medicinskega posega oziroma predlaganega zdravljenja,
– možnih tveganjih, stranskih učinkih, negativnih posledicah in drugih neprijetnostih predlaganega medicinskega posega oziroma predlaganega zdravljenja, vključno s posledicami njegove opustitve,
– morebitnih drugih možnostih zdravljenja,
– postopkih in načinih zdravljenja, ki v Republiki Sloveniji niso dosegljivi ali niso pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
(2) Pojasnila iz prejšnjega odstavka mora zdravnik, odgovoren za zdravljenje, pojasniti pacientu v neposrednem stiku, obzirno, na pacientu razumljiv način oziroma skladno z individualnimi sposobnostmi sprejemanja informacij, v celoti in pravočasno. Za operativni ali drug medicinski poseg, povezan z večjim tveganjem ali večjo obremenitvijo, pacientu da razumljiva ustna in pisna pojasnila zdravnik, ki bo opravil medicinski poseg, če to ni možno, pa drug zdravnik, ki je usposobljen za tak medicinski poseg.
(3) Pacient ima pravico do sprotnega in podrobnega obveščanja o poteku zdravljenja ter po koncu medicinskega posega oziroma zdravljenja pravico do obveščenosti o rezultatu zdravljenja oziroma morebitnih zapletih.
(4) Pacient, ki ni sposoben odločanja o sebi, uresničuje pravice po tem členu v skladu z zmožnostmi, ki jih dopušča njegova sposobnost razumevanja.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
pa še v enem tednu ni nič super - dolžni so gha pslati v 3 dneh... kakšna mati pa si da se niti za lastnega otroka ne pobrigaš. Super so tisti, ki ti ga dajo takoj - in ne boš verjela taki so... torej so ostali neodovorni.
Default avatar
Pac ni mi jasno, da je imrlablaboratorijske izvide tam na mizi in ni sposobna spisat tega kurcevega mnenja. Pa to res ni za nikamor.
Zdaj mam ta laboratorij doma, ampak kaj ko ni koncnega mnenja od nje. Mislisl res svasta. In pol se izvidi niso ok. Se to. To pomeni, da bom se druge preiskave rabil in potem se na tisto cakal. Presnete pizde! Kje je zdaj kustrin?
Default avatar
moja sestra je napisal/a:
Persen pomirja. Če bi znala brat, bi razbrala, da sem spraševala o zdravju otroka in nazaj dobila zadirčnost. Z napol napisanim izvidom pa sem šla do otrokove pediatrinje, ker se z nekom , ki se zame in otroka ne zmeni niti toliko, da bi izdal popoln izvid v doglednem roku, ne mislim ukvarjat. HB na svetu ni samo en zdravnik. Še kakšno vprašanje?
Default avatar
Sigal31 je napisal/a:
ne provociraj s temi tvojimi izmišljotinami...
jasno je ,da so ga dolžni dati takoj po pregledu - oz. najkasneje v 3 dneh. Kaj teb ni jabnso - dolžni.... kapiš... in tvoje izmišljene zgodbice odvetnikov ne zanimajo, če še 100 niso poslali. če meni niso -. bodo odgoavrajali... pa ti nič ne pomaga ne tebi ne njim. vsak bo odgovarjal za svoje šlampasto delo.

Prvo piše pa takoj po pregledu... sicer pa odgovarjajo. Pač če se jim ne da spoštovati pravil pač bodo - direktno preko odvetnika... zdaj se pa zajebavaj in meni naprej, kako bodo ponavljali te fore kao da bo po tvoje bolj pristno zgledalo.
To ti povem,. če nek dohtar dela tako dela v nasprotju z zakonom kar o njem pove, daje nestrokoven in odgovoren za šlampasto delo in za vso škodo, ki nastane zaradi njegovih zajebancij odlašanja in malomarnega dela. Tako je... zdaj se pa lahko naprej zajebavaš in si izmišljuješ nove in nove zgodbe to pri odvetniku ne pomaga, če jih boš še 10 takih ponovil in nagovoril na to, jih bo še 10 odgovarjalo. Tako bo. če boš še 10 dohtarjev nagovoril,d a napišejo nepopolen izvid , ki ne vsebuje vseh pdatkov - bodo odgovarjali - saj so pod njim podpisani in odgvovarjajo za to - hvala bogu je vse pisano. In so dolžni sporočiti pacientu vse - in jano navesti. Skrivanje tega in delanje nasploh je ogrožujpče za pacientovo zdravje in se za to odgovarja. In verjemi bodo pred zakonom - Tako da lahko mladi zdravnici poveš,d a je lepo začela.
če se jim ljubi zajebavat s kariero pač njihova stvar.
Default avatar
Krasne specialiste? Ker namrec sem tudi jaz za otroka na pediatricni pri raznih spec. cakala precej dolgo na izvide. Klici, e-maili so sicer vedno pospesili prejem izvida.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
in potem si rekla aha a nič mi ne boste povedali, potem pa prav, potem bom pa lepo pustila otroka, če se vam ne da govorit, pa me ne bo brigalo več kaj je z mojim otorkom.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
kaj teb ni jasno -č otrokov pediater ni specialist... on je njegov os. zdravnik, ki nima spec. znanj in zato ga pošlje na spec. preglede, kjer je specialist, ki pregled opravi dolžan vse zapisati, kaj je delal, kakšne ugotovitve so,kakšni so sumi za diagnozo its...

mi poveš kaj ti lahko razlaga pediater, če v izvidu sploh ni napisano? kako ti lahko sploh kaj razloži, če specialist vsega kar je naredil in ugotovil na pregledu ne navede, ne napiše njegovih zaključkov kot specialista... nima ti os. zdravnik kaj razlagat - to je dolžan narediti specialist in jasno zapisati vse v mnenje na izvidu . prikrivanje pdatkov in ugotovitev in nezapis tega v uradni dokument je kaznivo in je zdravnik za to odgovoren.

Poleg tega - ko si že pri os. zdravnikih -ne vedo vsea in lahko tudi narobe razložijo...meni je zadnjič moj razlagal da pomeni hipoplastična žila - to da je tanka... pa dejansko ne pomeni to, ampak pomeni, da je nepopolno razvita in ne takna - kar je razlika.
In odgovorni pediatri in os. zdravniki, ki spoštujejo zdravje pacienta si ne bodo vzeli kar pravice nekaj razlagati, če vedo,d a za to nimajo znanj, ampak bodo na pacienta napotili na ustreznega specialista - ki pa je dolžen to pojasniti osebno in to tudi napisati jasno v izvidu.
Default avatar
moja sestra je napisal/a:
Za blodnje obstajajo zdravila.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
če tvoj pediater vse ve in lahko razloži - zakaj je torej sploh poslal otroka naprej? ni nobenega smisla - bi ga moral že on zdravit, če ti lahko vse razloži in pove
nadalje - kako je lahko tvoj pediater razlagal nepopolni napisani spec. izvid - a je jasnovidec, da ve kaj je je specialist ugotovil, kakšno diagnozo postavil, kakšno je njegovo strokovno mnenje ugotovitve pregled - a je jasnovidno to razbral, ker očitno na izvidu ni napisano. Čeprav je to zakonsko obvezno. torej kaj je sploh razlagal ta tvoj pediater - če na izvidu ni napisano?
Si malo izmišljuješ a ne. če si tako ravnala si neodgovorna mama in enako je neodgovoren tudi pediater, da je na pamet nekaj sklepal kar ni napisano, pa je ravno s tem namenom poslal pacienta na preiskave, da se mu napiše.

Pa še nadalje - pediater ali osebni zdravnik, če se loti razlagati pa za to nima znanja, lahko s tem pacienta zavaja, mu daje napačne informacije, kar vodi lahko v zdravstveno škodo. To niso heci. vsak zdravnik je dolžen jasno in odgovorno vse zapisati in tudi pacientu pojasniti in posredovati, sicer je odgovorne za njegovo ne zdravljenje. Ker nepojasnjevanje, nepošiljanje izvida in pošiljanje nepopolnega z manjkajočimi mnenji, diagnozami, ugotovitvami, vse sodi med neustrezno zdravljenje.
tako,da ne hvali se kar tako s takim pisanjem.
Default avatar
bvošpdđ je napisal/a:
nimam blodenj - očitno bo s teboj nekaj ne ok, saj ti pojansjujem v naslednjem postu zgoraj .
Default avatar
Sigal31 je napisal/a:
nisem jaz nič neumna - to kar pišeš se ne dogaja, ker lažeš,a li pa si ti bedak da ne ukrepaš, ker je jasno izvid morajo dati. DOlžni so ga, če poberejo denar za zdravljenje so ga dolžni dati kaj ti ne razumeš. Pa najami odvetnika in ga bodo dali.
Default avatar
moja sestra je napisal/a:
V izvidu je pisalo dovolj, da je pediatrinja dobila potrebno informacijo in zdaj vodi primer.
Specialist pa ni naredil nič drugega kot dal kri na preiskavo. Ko so po pol leta poslali izvid z diagnozo, ga nisem več rabila.
Default avatar
Prav, hvala za tvoje mnenje, zdaj se pa spelji na drugo temo pa tam serji naprej.

Kaj pa ostali, vam tudi tako dolgo posiljajo z endokrinologije?
Default avatar
Sigal31 je napisal/a:
in še vedno se to dobi, vsak zdravnik ga napiše, ker je to njegova dolžnost, in ga mora - in mora vse pojasniti, ker je to njegova dolžnost - in ja vsi ga dobijo - videno - zadnjič tudi, pri vseh v družini, pri vseh - vsi ga dobijo - tudi zunaj familije - povsod vsi ga dobijo - tako da tele tvoje izmišljotine ne pijejo vode. pa me lahko žališ kakor hočeš - ne pijejo vode. Zdarvnik je dolžan izvid z mnenjem in vsem napisati v treh dneh po pregledu najkasneje. Dolžan
Default avatar
sigala30 je napisal/a:

Tudi jaz caaakaammmmm..........
25. 1 2017 sem bila tam.
Sem klicala tja, zdravnica takoj po prejemu izvidov pogledala, le natisniti morajo sestre.
Ne vem zakaj ne???
Ni nobenega , ki bi jih preganjal naj več delajo kot da hodijo od vrat do vrat.
J*****I, bi mogle biti en čas zaposlene pri kakšnem privatniku, da bi se navadile kaj pomeni delat,!!!