Forum.Over.Net

Starševski čvek

3 mesečni dojencek-koža-pomoc!

Default avatar

Pimi

Pozdravljeni,
Nas 3mesecni dojencek ima zelo zelo suho in pordelo kozo po celem telesu se posebaj je vidna rdecina na pregibih. Je polno dojen, pediater nam je svetoval dieto brez mleka in jajc vsaj 4 tedne da se telo ocisti alergenov. Prav tako dve kremice(negovalono in steroidno).Od tega je sedaj minilo 5 tednov in ni vidnih izboljsav. Zanima me ce je mozno, da ima alergijo na vetrovne kapljice koroskih lekarn? Mogoce je butasto vprasanje, ampak sedaj ze razmisljam o vsem mogocem. Smo bili ponovno na pregledu in pravi naj se vztrajamo z dieto. Naj se povem, da smo probali tudi hrastovo lubje, solno kopel, oblacimo ga v bombazna ohlapna oblacila(oprana brez mehcalca in 2x izprana), cez dan zaspi veckrat v majcki,da koza cim bolj diha..imamo vlazilec zraka(ker se vedno kurimo), probali so tudi z bephantenom, oljem. Ga tudi zelo srbi, predvsem trebuscek in nosi zaradi tega rokavicke, ker drugace je vse spraskano in bolece. Hvala in lep pozdrav
Default avatar

Yo_

Če je polno dojen, od kje jajca in mleko (ker tu je mišljeno živalsko mleko)?
Default avatar

Polna luna

Yo_ je napisal/a:
Mogoče pa mama ne živi samo od zraka?
Default avatar

Nenoooo

Yo_ je napisal/a:
Dej povej no kako pa je mozno, da trimesecni dojencek je jajca ?
Default avatar

Yo_

Nenoooo je napisal/a:
Zakaj to mene sprašuješ? Nisem jaz odprla teme.
Default avatar

A ne me jebat

A folk se verjame v to, da se mamina hrana pretoci v mleko?!
Default avatar

Polna luna

A ne me jebat je napisal/a:
Ja. Pretoči se. :/
Default avatar

Yo_

Kako točno se pa pretoči?
Default avatar

Nenoooo

Yo_ je napisal/a:
Default avatar

Yo_

Nenoooo je napisal/a:
Daj, citiraj tako, da se bo vedelo, kaj kdo piše.
Če sploh veš, kaj pišeš, seveda.
Default avatar

Yo_

A ne me je at je napisal/a:
Nič se ne hecam. Če bi bil otrok OK, je praktično vseeno, kaj mama je. Če je pa z otrokom kaj narobe, se pa tam stvari rešujejo. Pa ne na mon-u, menda ja imajo strokovno obravnavo?
Default avatar

Polna luna

A ne me je at je napisal/a:
En kontra primer mame, ki je porodnišnici preživela teden dni.
V porodnišnici se je nekaj ur po obroku opazno povečal jok številnih novorojenčkov mam, ki so jedle eno živilo, ki je odsvetovano doječim materam. Sestre (in mame) so imele tisto noč občutno več dela.
Dojenček mame, ki pa tega ni jedla, pa je eden brez težav.
Ostale dneve je bilo joka opazno manj. Noči so bile veliko bolj umirjene.

Zanima me, kaj naj bi po tvojem bil razlog, da so dojenčki množično jokali? Morda kakšen placebo efekt?


https://med.over.net/clanek/prehrana-dojece-matere/:
Hrana, ki ni priporočljiva

Doječe matere v prvih treh mesecih otrokovega življenja pogosto opažajo dnevna obdobja dojenčkove sitnosti. Običajno takrat najprej pomislijo, da je razlog v tem, ker so pojedle kaj takega, kar otroku ne ustreza. Vendar lahko podobna obdobja sitnosti opažamo pri različnih dojenčkih, ne glede na to, kako so hranjeni. Mati naj bo zato pozorna na svojo prehrano zlasti v primeru, če določena hrana njej sami povzroča težave (običajno v obliki vetrov), saj je precej verjetno, da bodo podobno odreagirala tudi dojenčkova prebavila. Tudi če so bili materini ali moževi predniki alergični na določeno vrsto hrane, je večja verjetnost, da tista hrana tudi otroku ne ustreza.

V primeru, da postane dojenček zelo siten po tem, ko je mati pojedla določeno vrsto hrane (zlasti z zelo močnim okusom ali zelo začinjeno) ali kadar je zaužila velike količine določene hrane ali pijače, naj nadaljuje z dojenjem, vendar naj se za nekaj dni odreče živilom, ki se ji zdijo sporna. Pri hrani, ki jo matere redno uživajo, npr. kravje mleko in mlečni izdelki, ki najpogosteje povzročajo alergične reakcije (poleg jajc, agrumov, pšenice in čokolade), pa lahko traja tudi dva ali tri tedne, da lahko izključimo dojenčkovo alergijo na ta živila.
Default avatar

Nenoooo

Yo_ je napisal/a:
A zdej si se pa na citiranje obesila... nisem jaz kriva ce mon zasteka. Jaz vem kaj pisem... samo ti se delas budalo, ker nimas argumenta s katerim bi pojasnila tvoje nesmisle. raje ti prej premisli o tem predno jih zapises...
Default avatar

Polna luna

Yo_ je napisal/a:
Direktno, kajpada. :D
Default avatar

Yo_

Ja, no, ko ena zgoraj piše... Prvi obrok, ki sem ga dobila v porodnišnici, je bila enolončnica s fižolom in grahom, pa pomaranče in grenivke za popoldansko malico :p
Default avatar

Yo_

Nenoooo je napisal/a:
Katere nesmisle? A da ne copy-past-am? Mi ni treba, dojila sem 22 mesecev in nisem ne med nosečnostjo ne med dojenjem držala nikakršne diete.
Default avatar

Dfhh

Dojencka pelji na disgnozo na bioresonanco. V eni uri ti bodo povedsli na kaj je dojencek preobcutlji brez da bi ga kakorkoli mucili z raznimi trsti.

Jaz sem to naredila pri svoji in rezultate nesla zdravnici ki je na podlagi njih nadaljno zdravila.
Default avatar

Polna luna

Yo_ je napisal/a:
Če se ti nisi in tvoj otrok ni imel težav, to ne pomeni, da je pri vseh drugih tudi tako.
Default avatar

Yo_

Polna luna je napisal/a:
Ne. to pomeni, da se išče razloge in rešitve. Pa ne na forumu.