Odprta kuhna – kaj vam je najbolj všeč?
Pred leti smo sli enkeat jest, pa smo ugotovili, da je brez veze, ker se guzvas tam med stanti, prakticno sam sebe postrezes in sam za samo.pospravis za konkretno ceno.
Zdaj ce smo glih ze v mestu, pa da se nam res zalusta, vzamemo kako malenkost, prigrizek, pa se to, ce ni guzve.
Mi je pa vprasljiva higiena, ker vode glih ni…
Sem bila danes. Gužva. Drago. Vzela sem kitajske rezance z rakci (t.j 5 škampovih repkov).
Bila sem v času kosila 13.30 – pa se mi zdi, da so obroki bolj kot malica.
Všeč mi je kako so okrašene nekatere stojnice in da so postavili gasilske mize in klopi kamor se lahko vsedeš.
Drugače imam pa za letos dovolj.
Men je všeč, da grem na zrak za kosilo. Poceni / drago je pa odvisno od tega kaj vzameš. Ne moreš pa pričakvat, da boš za 3 eur dobil kosilo. Če hočeš to, greš v trgovino po sendvič pa jogurt.
Tudi ne vem, zakaj bi bila čistoča problem. Je pa jasno, da je to odprta kuhinja, kar pač jasno pove, kaj pričakovat. Men je všeč. Gužva sicer je, ampak do hrane se da prit relativno hitro, potem pa itak poiščeš en primeren prostorček in poješ …
Za (pre)fine so pa kakšne bolj nobel gostilne tam okrog. Opppss, sam to pa stane….
No, ko najdem restavracijo, kjer bodo ponujali 15 različnih kuhenj, med katerimi bom lahko izbirala, sem pa jutri tam. 🙂 Meni je všeč ravno to, da lahko vzameš malo tega, malo onega. Če hočeš, se lahko naješ tudi za 5 evrov, ker imajo nekateri štanti velike porcije. Kdor se od tega ne najde, je sori, požeruh. Burito je tak, da ga ne poješ. Tudi egipčanska kuhinja ponuja ogromne porcije – prek zadost za odraslega človeka. In arabska. Malo manjša je porcija prekmurskega štanta, ampak je tudi cena na pol. Seveda ne moreš pričakovat, da boš dobil enormno porcijo teletine za 5 evrov.
Se pa res vidi, kako požrešen je folk. V restavracijah mora vse prek krožnikov gledat, drugače nimajo filinga, da so dobili dovolj za svoj denar. In vse je treba zbasat vase.
Porcije so za normalnega človeka čist dovolj za NAJEST, mogoče pa res ne za nažret.
[/quote]
No, ko najdem restavracijo, kjer bodo ponujali 15 različnih kuhenj, med katerimi bom lahko izbirala, sem pa jutri tam. 🙂 Meni je všeč ravno to, da lahko vzameš malo tega, malo onega. Če hočeš, se lahko naješ tudi za 5 evrov, ker imajo nekateri štanti velike porcije. Kdor se od tega ne najde, je sori, požeruh. Burito je tak, da ga ne poješ. Tudi egipčanska kuhinja ponuja ogromne porcije – prek zadost za odraslega človeka. In arabska. Malo manjša je porcija prekmurskega štanta, ampak je tudi cena na pol. Seveda ne moreš pričakovat, da boš dobil enormno porcijo teletine za 5 evrov.
Se pa res vidi, kako požrešen je folk. V restavracijah mora vse prek krožnikov gledat, drugače nimajo filinga, da so dobili dovolj za svoj denar. In vse je treba zbasat vase.
Ne vem kakšne so tvoje prehrambene navade, da ti ena kuhinja na en popoldan ni dovolj in da moraš zmikstati vso globalno kuhinjo, da si zadovoljna. Za nas ki ne pojemo veliko, je dovolj obisk ene restavracije na večer.
No, ko najdem restavracijo, kjer bodo ponujali 15 različnih kuhenj, med katerimi bom lahko izbirala, sem pa jutri tam. 🙂 Meni je všeč ravno to, da lahko vzameš malo tega, malo onega. Če hočeš, se lahko naješ tudi za 5 evrov, ker imajo nekateri štanti velike porcije. Kdor se od tega ne najde, je sori, požeruh. Burito je tak, da ga ne poješ. Tudi egipčanska kuhinja ponuja ogromne porcije – prek zadost za odraslega človeka. In arabska. Malo manjša je porcija prekmurskega štanta, ampak je tudi cena na pol. Seveda ne moreš pričakovat, da boš dobil enormno porcijo teletine za 5 evrov.
Se pa res vidi, kako požrešen je folk. V restavracijah mora vse prek krožnikov gledat, drugače nimajo filinga, da so dobili dovolj za svoj denar. In vse je treba zbasat vase. [/quote]
Ne vem kakšne so tvoje prehrambene navade, da ti ena kuhinja na en popoldan ni dovolj in da moraš zmikstati vso globalno kuhinjo, da si zadovoljna. Za nas ki ne pojemo veliko, je dovolj obisk ene restavracije na večer.
No, ko najdem restavracijo, kjer bodo ponujali 15 različnih kuhenj, med katerimi bom lahko izbirala, sem pa jutri tam. 🙂 Meni je všeč ravno to, da lahko vzameš malo tega, malo onega. Če hočeš, se lahko naješ tudi za 5 evrov, ker imajo nekateri štanti velike porcije. Kdor se od tega ne najde, je sori, požeruh. Burito je tak, da ga ne poješ. Tudi egipčanska kuhinja ponuja ogromne porcije – prek zadost za odraslega človeka. In arabska. Malo manjša je porcija prekmurskega štanta, ampak je tudi cena na pol. Seveda ne moreš pričakovat, da boš dobil enormno porcijo teletine za 5 evrov.
Se pa res vidi, kako požrešen je folk. V restavracijah mora vse prek krožnikov gledat, drugače nimajo filinga, da so dobili dovolj za svoj denar. In vse je treba zbasat vase. [/quote]
Ne vem kakšne so tvoje prehrambene navade, da ti ena kuhinja na en popoldan ni dovolj in da moraš zmikstati vso globalno kuhinjo, da si zadovoljna. Za nas ki ne pojemo veliko, je dovolj obisk ene restavracije na večer.[/quote]
No, ta komentar pa zmaga v kategoriji “krneki”.
Kakšen pa je po tvoje namen Odprte kuhne?[/quote]
A ti povem namen! Biznis! Zaslužek! Zato pa tisti, ki tam delajo nimajo niti odmora za malico niti solidnega wc, da o rednem umivanju rok ne govorimo! Še kaj? Da o umazaniji ne govorimo, če bi tako svinjarijo imeli gostinski lokali, bi jih inšpekcija že zdavnaj zaprla. A mislite,da so vsi tisti, ki se tam neposredno s futrom ukvarjajo, zdravi??
Malo morgen !
Kakšen pa je po tvoje namen Odprte kuhne?[/quote]
A ti povem namen! Biznis! Zaslužek! Zato pa tisti, ki tam delajo nimajo niti odmora za malico niti solidnega wc, da o rednem umivanju rok ne govorimo! Še kaj? Da o umazaniji ne govorimo, če bi tako svinjarijo imeli gostinski lokali, bi jih inšpekcija že zdavnaj zaprla. A mislite,da so vsi tisti, ki se tam neposredno s futrom ukvarjajo, zdravi??
Malo morgen ![/quote]
Za Ljubljano res ne vem, Celje pa je moderno mesto z veceji in vodo. 🙂 In glede na to, da živimo v Sloveniji, sem prepričana, da so razne imšpekcijske službe na takih dogodikih že skoraj inventar.
Neposredno s hrano se drugače ukvarjajo zaposleni v gostinskih lokalih – to je isti kader. Ali kako si to predstavljaš?
In seveda imajo tudi odmore za malico. Ti kar nekaj v prazno nabijaš.
Ve se, da je Odprta kuhna promocija dobrih gostiln. Res so se poslabšali. Če bi sedaj jedla (na trgu) jed iz določene dobre gostilne, sigurno ne bi šla tja. Zakaj? Zato, ker je narejeno zelo, zelo povprečno. Za to zelo povprečno (in še zelo malo) moraš odšteti kar precej denarja. Slaba promocija! Hočem reči, vse slabša.
Ze nekaj casa nisem bila. Od zacetka sem sla nekajkrat, poskusila kake jedi, naslednjic kaj novega, in ko je bilo tako obdelano vse, kar ne zanima, sem pocasi nehala. Spomnim se gostilne pri Kukiju ali nekaj takega. Malo naribanih jabolk v kuhanem testu s tremi ocvirki za tri evre. Dva grizljaja. Cene ni imel nikjer napisane, ko je ze postregel in povedal znesek, mi je bilo nerodno dati nazaj. Je bil pa to zadnji obisk na tistem stantu.
Po mestu je sicer kar nekaj lokalov z malo drugacno hrano, sploh na Trubarjevi, kjer lahko dobis za normalno ceno brez gnece, kar zelis.
Sem bil kar dostkrat na tem dogodku, tudi v petek, ko je bila otvoritev sem bil. Zadeva je postala pouplarna, in večina ljudi tam se poslika, da lahko potem te fotke objavi, in se hvali sem jedel to pa to…ne loči pa svinjine od govedine. V soboto je bila veliko boljša ponudba, podeželje v mestu, res kvalitetne jedi s podeželja z realnimi cenami. Popilacija pa čisto druga, tu ni selfijev.
Tudi letos, kljub dobičkom, ki ga imata lastnika, ni sanitarij, ne za obiskovalce (une pod štengami Tromostovja so za vse, ne samo za obiskovalce Odprte kuhne), ne za zaposlene. Roke si zaposlenci perejo na vodovodni pipi pred stolnico, ki je edina. Drugje vode ni.
Pred pripravljena hrana je sveža nekje do 15 ure, potem postane postana in ni več užitna.
Tisto, kar pa sproti pripravljajo pa delajo sicer z rokavicami, ampak so ves dan ene in iste.
Perejo rok ne, wok se pere pri isti pipi pred stolnico, svinjarija torej.
Inšpekcija pa nič, kot je že običaj v tejle vukoj …..
Ne vem kako je v drugih slovenskih mestih, ampak Ljubljana me ne vidi več. Do prve večje zastrupitve pozdravljeni!