Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

menjam Hrvaško morje za drugo tujino..

Default avatar

brbr.ara

dragi monovci in ostali, ki dosti letujete v tujini, prosim povejte mi, kako pri bogu naj že enkrat menjamo naše vsakoletno letovanje na hrvaški obali in otokih, če pa nikjer ne najdem enakovredne ponudbe!?seveda je v naši družini, tako kot v marsikateri drugi, večni problem finance. včeraj sva z možem imela burno debato, da bi letos, če bo šlo, ali pač naslednje leto tudi mi dopustovali nekje drugje. prijatelji,znanci hodijo v grčijo,španijo,kanrski,sicilijo,korziko,malto,tunizijo, kaj pa vem kam še vse mi pa preživljamo že dooolga poletja takoj za mejo..današnje dopoldne sem presedela pri računalniku v iskanju "ugodnega" dopusta, in res ne vem če nam bo uspelo. Nimaš kaj dobit pod 1500 za družino štirih! tudi če je ugodna ponudba npr,350e ,ko vse skupaj zmnožiš in prišteješ še ostale stroške za teden dni si skoraj na dveh jurjih. naj povem da največkrat kampiramo ali najamemo ugoden apartma in nas do zdaj dopust še ni stal več kot 800e(50/dan najem,150pot in 300ostalo). V kateri državi konkretno je mogoče dobiti teden dni oddiha za vse nas za isto vsoto??JE to sploh mogoče?Dajte mi vsaj nekaj upanja ,povejte kje in kako kdaj, da bi tudi naša družina bila enakovredna ostalim,da bi si tudi mi malo ogledali svet, da ne bi otroka bila vedno tarče posmeha, vi ste pa vedno doma, nikjer še niste bili.
Default avatar

tarča posmeha?!

Tarča posmeha si, če sam tako "hočeš" oziroma stvar pogleda vsakega posameznika.

Lani sem se pogovarjala z enim mladostnikom, super dečko na sploh, tema je bila o morju in dopustu, pa mi razlaga, kako že 20 let letujejo na enem otoku, v apartmaju in da mu ne pade na pamet, da gre kam drugam. Dečko je tako opisal otok in apartma, da si zaželiš, da bi še sam letoval tam, ker je sigurno sam raj na zemlji.
Moj sin je kot najstnik nosil stara oblačila svojega očeta in stricev, ponosen do neba, ker so oblačila starejša od njega in gredo iz roda v rod. Za nova ni bilo denarja.

Kam greš na dopust je vse en glih, pomembno je, kaj imaš od tega dopusta.
Default avatar

antilopa

Že lansko leto je bila podobna tema. Dolgočasna si.
Default avatar

BTDT

antilopa je napisal/a:
Jaz sem nekaj dopustov preživel v Italiji in na Sardiniji. Odlično je bilo pa dražje tudi.
Zdaj že en čas gulim hrvaško morje.
Default avatar

antilopa

BTDT je napisal/a:
Uf, Sardinijo bi pa tudi jaz obiskala.
Default avatar

hahah haj

vem o čem govorim! tudi meni presedajo Hrvati... :-( a kaj ko nič drugega ni ceneje.
znanka je hvalila Balton, a sem si premislila, ker je pisalo da so bili eno leto ful komarji
Default avatar

recimo bila na

Norveška 18 dni, 700€, ena oseba. To je s hrano, prevozi, sladoledi. Lani.
V dvoje bi prišlo manj kot 2x700€.
Default avatar

Ne obupaj pri iskanju

Glej, ni hudič, da na katerem od grških otokov ne bi našla ugodne ponudbe, če bi le vztrajno in natančno gledala. Imaš razne first in last minute ponudbe, ni da ni. Grčija je dostikrat ugodna celo sredi največje sezone, kaj šele v pred ali po sezoni.
Pa če ste navajeni na skromno letovanje in ne iščete nekega 5* hotela... boste našli. Grški otoki so čudoviti in kdor gre enkrat tja, se vedno rad vrača.
Default avatar

BTDT

antilopa je napisal/a:
Narediva reprizo?
Default avatar

stuck

Jaz bi tudi takoj šla kam drugam kot na Hrvaško, tudi denar bi se našel, pa mož noče, zato ker so vse te destinacije precej tarča migrantov in tudi teroristov. In sem tudi obtičala na hrvaškem morju. Preden se je pa vse to začelo po svetu, so bili pa otroci še premajhni in se mi je zdelo brez veze jih vlačit po avionih in nekam daleč samo zaradi moje kaprice.
Default avatar

antilopa

BTDT je napisal/a:
Si bom nekam zabeležila. :))
Default avatar

iogusf'

Ja, vsi govorijo, kako je poceni zunaj in kako se da, v pogovoru pa potem vedno ugotoviš, da nimajo štiričlanske družine. Potem je seveda poceni, ko vse množiš s štiri, pa ne. Jaz ti iskreno povem, da bo za 1500 težka. Grčija - letalo, pozabi na to ceno. Tudi če dobiš poceni paket, boš imela še tam visoke stroške, če ne bo all. Za ta denar eventuelno Gardsko jezero, mogoče Sicilija, letalo za Sardinijo vas pride 400 evrov, trajekt verjetno nekaj podobnega, kje je še hrana in bivanje.
Tujina je za družine draga, kakorkoli obrneš.
Default avatar

jaz grem pa sama

stuck je napisal/a:

Jaz grem pa kar sama. Pa je. Imam svojo službo, plačo, zato mi ni treba spraševati, če smem it, ampak kar grem :).
Default avatar

sicilija lani

iogusf' je napisal/a:

Siclija lani:
letalo 80€
7 nočitev: cca. 110€
1 oseba.
Dve osebi: pride ceneje pri nočitvah.
Default avatar

BTDT

jaz grem pa sama je napisal/a:
Kam pa?
Default avatar

jaz grem pa kar sama

BTDT je napisal/a:

Na dopust. Potovanje.
Default avatar

takole

vse je odvisno od tega, kako se lotiš iskanja

če želiš it z agencijo, pokliči recimo 5 agencij, povej kaj bi rada in koliko denarja si pripravljena dat, pa naj ti naredijo ponudbe za recimo 3 različne (ne omenjaj jim katere) destinacije, pa boš videla kaj boš dobila.

mi sicer potujemo vedno brez agencije, na netu poiščemo avio karte in gremo tja, kjer je dobra cena, ali takrat, ko je dobra cena ... če je blizu gremo z avtom, na bookingu ali airbnbju poiščemo prenočišča in to je to ... včasih je dopust smešno nizka cena
Default avatar

BTDT

jaz grem pa kar sama je napisal/a:
Destinacija? Verjetno ne Hrvaška...
Default avatar

jaz grem pa kar sama

BTDT je napisal/a:
Ja, vsako leto druga destiniacija, a ne :). Letos bo Švedska.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net