Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kam greste letos na dopust?

Kam greste letos na dopust?

Mišljeno je v poletnem času. Kam greste na dopust?

Mi gremo kot ponavadi v en kraj v hrvaški Istri. Vi?

Na dopust – dopust, ko res odmisliš vse in se obremenjuješ samo s tem, ali bi spil kavo zdaj ali čez pol ure in ali bi sploh kavo ali raje kaj drugega, ali bi šel na plažo zdaj ali šele jutri ali pa bi raje zlezel nazaj v posteljo, ali bi bral zdaj časopis ali knjigo, ali bi pekel pred hiši ribo na žaru ali bi šel v konobo na večerjoi… kot vsako leto v Istro.
Kje pa bo dopust še pred tem (gremo vedno za par dni še nekam drugam, ne na morje), pa še ni izbrano.

Mi obožujemo Dalmacijo. Letos gremo na enega od otočkov v zadarskem arhipelagu 🙂

nova
Uredništvo priporoča

Tudi mi, kot običajno, še ne vemo. Vsekakor pa južno od Senja.

Mogoče spet malo po Toskani ali pa še enkrat na Korziko. Mogoče se pa do junija pojavi še kakšna tretja ali četrta varianta, kdo bi vedel …
Če ni vmes kakšnih kart za letalo ali trajekt, se običajno odločiva kak teden ali dva pred odhodom, tudi odvisno od vremenske napovedi.

Norveška + malo na Švedsko. Saj bi še Finsko pa je prekratek dopust.

V začetku junija greva za približno 10 dni na Azurno obalo, malo v Provanso. Na poti nazaj se bova ustavila za dan ,dva v bližini Verone, naredila par izletov. Potem pa za en dober teden v Istro , počitek, kopanje, senca, branje….na off.
Drugi del pa bo na Hvaru en teden septembra.

Mi letos za 14 dni na en lep dalmatinski otoček:-)

Na Hrvaško, mogoče pa konc avgusta ali začetek septembra še kam drugam 🙂
Komi čakam morjeeee :)))

ni treba več načrtovat, kupili smo avtodom in se bomo odločili takrat ko bo čas za dopust. Prej pa še prvomajski, gremo proti soncu 🙂

Julij 10 dni otok Vis – Komiža.

letos na Rodos

V planu je Kuba ali Dominikanska republika.

Sardinija

Pelješac, kot že zadnjih 16 let, še prej pa kak podaljšan vikend v Istri, pa morda še kje.

V začetku leta bil en teden v Emiratih. Prvomajski teden v Švici (Alpe). Potem julij en teden na Visu (to bo v bistvu počivanje), avgust dva tedna v Franciji (par dni počitek, ostalo pa naokoli). Jeseni London.

V primarni družini smo dolgoletno imeli tisto standardno varianto – 2 tedna morja v prikolici oz. zadnja leta v apartmaju, vedno v Istri, vedno na isto vižo (zajtrk – plaža – malica na plaži – plaža – nazaj gor – zvečer sladoled – jest – karte – spat). V 15 letih sem se tega nafilala za celo življenje in sem vesela, da mi je omogočeno zdaj dopustovanje na tak način, kot ga opisujem zgoraj. Seveda pa je zato potrebno imeti dovolj financ.

14 dni.
Islandija.

tudi mi smo veliko vandrali naokrog, ker sem se kot otrok nažrla dopusta v stilu kot opisuje rumena zarja. V zadnjih letih (sem 50+) pa zopet gremo poležavat na morje, sem tako utrujena od dela in vsega in tudi zdrava ne najbolj, da nimam energije, da bi vandrala okrog. Že spakirat in potem popsravit mi je proble. Pride tako, nimaš kaj, ko se bom spet bolje počutila, jo bomo še kam mahnili naokrog.
Letos kamp na hrvaškem v avtodomu


Bila podobno pred par leti. Brez postanka v Italiji. Prekrasno. Prav škoda, da je Francija tako daleč …

Najbrž avgusta na Vis, v Komižo.

V kamp.V prikolico.Potem pa kolesarjenje, plavanje, uživanje na ležalniku, branje, pogovori, klepet s sosedi, kakšen skok v Italijo na šoping, zvečer pa na kakšen musical ali živo glasbo.
Še en mesec, pa bo mestece pod šotori zaživelo…

Razmišljamo o nakupu hiške ali apartmaja v Grčiji. Mož bo kmalu v penziji, bova lahko 6 mesecev tam, zato bo letos tam izvidnica po več krajih tistega področja.


Za spremembo: avtodom, gas, cesta, pa kar se pokaže se pokaže!

Na jadrnico, tako kot že nekaj let doslej.

V začetku maja 10 dni Mallorce, junija nekaj podljšanih vikendov na Cres in Krk, jeseni pa verjetno še 1 teden v Grčijo.
V visoki sezoni nikoli ne hodiva na morje, ker je prevelika gneča na cestah in obalah, to pa nama, glede na to, da sva upokojenca, ne ustreza.

New Report

Close