Forum.Over.Net

Starševski čvek

bivsi moz zeli nazaj- kako pravno formalno urediti

Default avatar

ddtt

uradno locena. opravila delitev premozenja. jaz sem ga izplacala iz hise. on zivi v najetem stanovanju. zeli nazaj k meni in otrokoma. hisa v kateri zivim je velika, tudi vrt. sama ne zmorem. stroski v hisi so kar visoki.
bivsi se sedaj obnasa ok, obzaluje napake iz preteklosti. pravi da me ne bo nikoli vec zapustil. velikokrat nam prihaja tudi kaj pomagat. nite jaz niti on nimava drugega partnerja. recimo da mu recem ok, lahko prides nazaj, vendar zelim biti previdna glede premozenja. kako pravno formalno uredim da ce se preseli k nam in ce ponovno kaj zasustra, da mu spet ne bo pripadala polovica (ponavljam - sem ga izplacala in to niso bili majhni denarji).
Default avatar

Gost♥

Boš šla še enkrat po isti poti??
Default avatar

samo fprašam

on si želi, on on on

kaj si pa ti želiš? še enkrat skozi vso sranje?

ej,noben ded ni tega vreden!
Default avatar

Mandolina

ddtt je napisal/a:

Za nekaj časa naj hodi samo na obiske, prijavljen pa naj bo tam, kjer je.Da se ne boš potem tolkla po glavi.Nekateri so namazani z medom, ko pa pridejo čisto blizu, pa spet pokažejo svoj čudni obraz.
Previdna bodi, nista se zaman ločila.
Default avatar

raje

Raje vzemi podnajemnika, kot pa bivšega nazaj.
Default avatar

kaktussssss

Jah, ni problema. Naj ti vrne izplačani denar, potem pa naj pride nazaj.
Pa sta spet na štartni poziciji.
Ali pa pogodba, da ob morebitnem razhodu ne zahteva nič - ampak to je lahko bolj na majavih nogah...
Default avatar

nima kaj

Če vzameš njega nazaj, je povsem enako kot če bi začela skupno življenje z nekom novim. Hiša je tvoja pred začetkom skupnega življenja, ob morebitnem razhodu bi partner lahko zahteval edino sorazmerni del morebitnega vlaganja v hišo.
Default avatar

tsj

Če že, naj pride kot najemnik, naj ima svojo sobo, naredita pogodbo, plačuje naj svoj del stroškov in to je to. Zakaj bi imel spet pravico do česa, če ne bosta spet v zvezi?
Sicer ne vem, kako se je obnašal ob delitvi premoženja. Je bil zajeban, žleht, nekompromisno zahteval polovico? V tem primeru bi premislila, če ga sploh hočem ob sebi, kljub spremenjenem obnašanju.
Default avatar

Kajjj

samo fprašam je napisal/a:

Pa saj ne govori o svojem dedku, daj preberi dobro sestavek.
Default avatar

LOL :D

Osel gre 1x na led, pravijo. Ampak res ne vem, kaj si ti, da nameravaš iti kar 2x? :D
Nesposobna biti samska?
Default avatar

tale rek drži

ga ni lepila, ki bi držal razpoko glinenega vrča, s katerim hodiš po vodo.....
Default avatar

money money

LOL :D je napisal/a:
finance so problem, beri še enkrat...
Default avatar

Yo_

On bi se rad najemnine losal, ti bi pa vrtnarja, ki bi plačeval pol stroškov, pa da vse tvoje ostane. Sta glih ta prava za skupaj.
Default avatar

jah....

nima kaj je napisal/a:
ja, sam počakaj, da spet začneta živet skupaj 24h pod eno in isto streho :)))))) Par urc na dan, je vse medeno, ko si pa spet skupaj po takih razhodih, jepa kmalu spet isto. Sploh, če so problem finance.
Default avatar

je čisto ok

tako kot je, je čisto ok. Naj kar hodi pomagat, naj lepo plačuje preživnino. boš res TI imela več, če ga boš morala spet rediti? Če ti je hiša prevelika, pa zamenjaj za manjšo.
Default avatar

ohohoh

Če ga hočeš imet, ga vzami.
sam vedi da bosta 24 ur skupi in ne po par dni, ker vem da spi že pri tebi
zato ga ne imenuj bivši, kot da gre za sam tko neki,.
Default avatar

z razbitim vrčem po vodo hoditi

Daj za božjo voljo najprej razmisli, kaj delaš. Ali ga jemlješ nazaj zaradi finančne stiske ali ker ga na smrt ljubiš še vedno in si prepričana, da te je ponovno vzljubil tudi on? Izplačala si ga z nemajhnimi denarji, zdaj pa za ogrevanje nimaš? Tega sicer ne razumem dobro, ampak naj bo.

Zapomni si: imel je za obžalovati in zakrpati zakon takrat, ko je bil še čas. Zdaj je ločen, kaj zdaj na lepem obžaluje? V prvo mu nisi verjela, če je ti je že takrat govoril, da obžaluje (verjetno je) Zakaj mu torej zdaj verjameš? Nisi napisala, koliko časa je minilo od ločitve. Je že porabil ves denar in se naveličal kuhati? Bi zato nazaj? Razmisli racionalno najprej zanj, kaj ima od tega, nato pa še zase.

Ponavadi zakon v drugo ne gre rado. Zato ker je bil dober razlog, da zakona nista držala skupaj že iz prve.

Kar se premoženja tiče, je zdaj hiša tvoja, on svoje polovice več nima. Kljub vsemu, seveda, lahko spet zahteva izplačilo za delo v hiši in okoli hiše in vlaganja, skupno življenje itd. Prav lahko da bo spet zahteval svoj delež, in ga bo tudi dobil, morda 10-20%, odvisno od vlaganja.

Na tvojem mestu bi raje hišo prodala in kupila novo ali stanovanje, kot vlekla bivšega nazaj.
Default avatar

brina.5

Kam pa je dal tist denar, ki si mu ga dala.
Ga je že zapravil ali...
Default avatar

ddtt

LOL :D je napisal/a:
ne zmorem. hisa je prevelika, otroka zelo zahtevna. en otrok ima status s posebnimi potrbami. drug puberteta . moja sluzba zahtevna in odgovorna. nimam nobene druge pomoci. mislim da sem ze izgorela, pregorela. ne zmorem vseh obveznosti sama. ce se tako nadaljuje, se lahko zgodi da se en dan sploh vec ne bom mogla vstati iz postelje.. vem da je to rizik. vendar bi poskusila, s tem, da se vnaprej pravno zavarujem pred ponovno delitvijo premozenja.
Default avatar

MHHhhhaaaahah

Evo še ena opica, ki misli da bo zdaj pa v redu.
Pa kaj je z vami ženskami...ok finančno sta omejena oba, zdaj se imata pa kar na enkrat najraje na svetu, ker znava.
Pa kaj ali vaju ni sram zaradi okolice, sorodnikov, sosedov,....otrok????!!

Pa to ni res, pol boš pa čez eno leto tukaj gor cvilila, da to je bila pa napaka??
Butara si in nič drugega...