Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Za prvomajske v Egipt

Default avatar

Anamariia

Za prvomajske bi šli z družino v Egipt, odločamo se med Sharm el Shaikom in Hurgado. Greva midva z možem, njega zanima predvsem poležavnje ob bazenu, in najina dvojčka, stara 11 let. Onadva se navdušujeta nad vsevrstnimi vodnimi športi, meni pa veliko pomeni, da mi ne bo potrebno kuhat, zato iščemo nekaj all inclusive. Radi bi šli tudi na kakšen izlet v bližini, da ne bomo cel čas samo v hotelu. Tisti, ki ste bili v Egiptu, katerega od dveh krajev priporočate? Pa tudi - kaj se vam zdi okoli varnosti v tem času. Je preveč riskantno iti dol? Mi bi šli, ker si že dlje časa želimo na take počitnice, namesto v Sloveniji ali ob hrvaški obali za prvomajske, kot smo jih preživljali do sedaj, še vseeno pa iščemo neko varno varianto. Hvala za vsakršen nasvet! :)
Default avatar

no-ja

Varnost potovanj
Odsvetujemo vsa potovanja v določene dele Egipta.

Ministrstvo slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene predele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, v mesta v delti Nila in mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said) ter obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom. Odsvetujemo vsa potovanja na severni del polotoka Sinaj. Odsvetujemo vsa nenujna potovanja na južni del polotoka Sinaj, z izjemo mesta Sharm El Sheikh z neposredno okolico.

http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva ... ika/egipt/

Vi se pa odločite. Jaz vem, da ne bi šla, pa če mi stokrat napišejo, da je Sharm varen.
Default avatar

ja-no

Egipta vsekakor ne iz varnostnih razlogov. Poglej raje malto, ciper, kanarce ali dubaj.
Default avatar

Barca

Poglej raje malo, kaj se zdaj sploh spodaj dogaja in kaj je sploh odprto (ker marsikaj je popolnoma zapuščeno).
Default avatar

Franja x

Egipt ni varen.
Default avatar

ne bi šla

Verjamem, da kar se varnosti tiče je Sharm in še predvsem Hugarda s hoteli zelo varovano. Da bo ravno takrat tam padla bomba, je možnost enaka kot kje drugje. Šla pa ne bi iz razlogov, ker so domačini zoprni. (sicer jih razumem, so revni, pa vendar...)Bila v Egiptu še takrat ko je bil turizem na najvišji ravni. Bil najlepši dopust kar sem jih imela. Potem sem šla spet tja ko so se ravno začele te revolucije in je bil drastičen osip turizma. Tudi jaz sem šla v zadnjem paketu takrat, potem se mi zdi, da nekaj časa ni bilo potovanj tja. Domačini navajeni veliko ljudi in velikih napitnin so bili grozljivo vsiljivi. Ponujali so se še za vsako najmanjšo stvar, samo ne si moral govoriti, drugače bi lahko bankrotiral. In en evro bakšiša seveda premalo. Res že moteče. Nimaš miru nikjer... Npr. voznik avtobusa, ki je potovalke metal v prtljažnik in ni od vseh dobil bakšiša je kar razmetaval, zmerjal. Če bi bil sam, ne z agencijo ( in slo vodičem zraven), te postane že kar malo strah.
Sedaj ne vem kako je, vendar turistov po moje ni zelo veliko.
Default avatar

nopđgf

Jaz bi šla absolutno na Kanarce. Kakšen Egipt! Da te morajo vojaki spremljat v mesto?
Default avatar

Ne bi šla

Sem bila pred 5 leti v Egiptu in že takrat so bili domačini izredno vsiljivi in moram reči-neprijetni.Sedaj pa absolutno ne bi šla.Zaradi varnosti.
Default avatar

ne bi sedaj šla

Nisem nek grozen panik, rada pa grem na sigurno. Dol ne deluje varno, tudi se ne ve,kdaj bo spet kaj počilo. Ne bi šla. Pojdite kam drugam. Na Kanare mogoče?
Default avatar

5..

no-ja je napisal/a:


...As a precautionary measure, we are advising against all but essential travel by air to or from Sharm el Sheikh.

We are not raising the threat level in the resort. The above advice applies only to air travel to and from Sharm el Sheikh.... https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt Still current at:20 March 2017 Updated:27 January 2017
Default avatar

ni glih

ja-no je napisal/a:
No te destinacije niso ravno primerljive. Ne kar se destinacij samih tiče ne cenovno.
Default avatar

ja-no

ni glih je napisal/a:
Odvisno komu, meni je to primerljivo predvsem z vidika temperatur ter aktvinosti, ki jih lahko počnem.

Cenovno pa je logično da ni primerljivo, v Sirijo greš lahko za 50 Eur All Inclusive, če razumeš kaj želim povedati....
Default avatar

Idite

Idite v Hurghado. Jaz grem vsako leto, pa vedno se počutim varno. Letos grem junija.
Default avatar

Sharm

Egipt je fantastičen. Vsekakor pojdite. V primerjavi s Sharmom izgleda slov. obala kot tretji svet. Izberi hotel s 5 zvezdicami , itak je vedno all inclusive, hotel, ki ima svoj coral reef. Kopanje v Sharmu, je kot plavanje v neverjetnem 30 m globokem akvariju, z neverjetno gostoto in raznolikostjo ribic, ne Tajska, Kuba, Karibi, Maldivi, Avstralija se ne morejo primerjati . V Hurgadi nismo bili, smo pa razmisljali za letos + izleti po Nilu. Če pogledaš v trip advisor, ljudje normalno potujejo, le manj turistov je. V Sharmu imajo bolnico v obliki piramide, sploh se Sharm razteza na 40 km ob obali, samo lučke povsod in palme okrašene z lučkami..zelo lepo je. Vsekakor pojdite snorklat v nacionalni park v bližini Sharma, s taxijem, brez skrbi, varovano je povsod. Če greste, lep dopust !
Default avatar

bakšiš

Sharm je napisal/a:
Vsiljivi domačini, slaba preskrba ( torej je AI lahko problem glede svežine hrane), revščina, ki trka na vrata, ker ni turistov. In manj turistov pomeni tudi osip bakšiša, torej neznosne domačine, ki rinejo vate, se grdo obnašajo, so vsiljivi. Ja, je varovanje, ampak bi to spustila, ker nočem biti na dopustu v arestu. Mogoče pa to tebe veseli. Poceni pa je, slovencelj si drugače nikoli ne bi privoščil 5 * AI v najbolj nobel hotelu, če ne bi bile cene kot so.
Default avatar

Že bila, ampak

Sem že bila in ne samo 1x, ampak trenutno v Egipt ne bi potovala. Saj so že zgoraj našteli razloge.
Default avatar

ni glih

ja-no je napisal/a:
No meni je recimo Dubaj popolnoma neprimerljiv s Kanarci. Tako glede pokrajine kot kulture življenja in tega, kaj lahko tam počneš. Tudi če finančni vidik popolnoma izpustiš.
Ciper in Malta sta pa (domnevam) precej podobni destinaciji.
Default avatar

tipi75

Anamariia je napisal/a:
Jaz bi raje šla avanturistično v Egipt v lastni režiji, ne all inclusive. ;) All inclusive je za razvajene turiste. Pravega Egipta ne spoznaš v turističnih resortih, ampak med domačini. ;)
Default avatar

tipi75

Anamariia je napisal/a:
Jaz bi raje šla avanturistično v Egipt v lastni režiji, ne all inclusive. ;) All inclusive je za razvajene turiste. Pravega Egipta ne spoznaš v turističnih resortih, ampak med domačini. ;) Pred leti sem bila s kolegico v Maroku v lastni režiji, veliko boljše potovanje, kot s turistično agencijo.
Default avatar

tipi75

Anamariia je napisal/a:

Trenutno Sharm el Shaikh ni ravno varna varianta. ;) Sta Hrvaška in Grčija bolj.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net