Starševski čvek

Čudne ženske...

Default avatar
V enem letu sem šel na cca. 30 zmenkov (stare so bile med 25-32).
Na vsakem zmenku sem izpostavil vprašanje, zakaj je pač samska in v večini je bil odgovor ta, da zato, ker še ni srečala pravega. Potem pa sem vprašal kaj pa naredi, kako išče moškega, a je kdaj npr. koga ven povabila in v zvezi z vsem tem je bil odgovor ta, da tega pa ženske ne delajo. Da po navadi mora to moški povabiti žensko ven in da se jim zdi tako tudi prav. Povedano drugače, pravijo, da so pač staromodne in menijo da bi moral to narediti moški.

Kako naj jaz kot moški razumem dodano vrednost svojemu življenju (če bi imel žensko), glede na to, da imajo v glavnem vse (pod izgovorom, da so staromodne) od mene samo pričakovanja kaj bom jaz naredil zato, da se bodo njim izpolnile vse zamišljenje ideje iz otroštva.

Razumem jih, da so še pri 32 letih samske, saj praktično živijo v nekim "nenapisanih pravilih", ki obstajajo samo v njihovih glavah in ta njihova slika v glavi (kako bi nekaj moralo biti, da bi bilo prav) je več ali manj samo vir njihovih razočaranj. Ker pač tako je, ko si za svoje zadovoljstvo odvisen od drugih. Zanimivo se mi zdi, kako mogoče ženske bolj kot moški vedo kaj v življenju hočejo, a hkrati tako zelo malo naredijo za to. Sanjajo, da bo v njihov življenje prišel moški, ki bo naredil vse: povabil na zmenek, poklical po zmenku, šel na kolena, ...skratka uresničil bo vse njene zamisli in pričakovanja, brez da bi ji bi bilo treba karkoli reči ali narediti. Gre za neko vrsto žensk, ki delujejo na tako nizki ravno samozavesti in samospoštovanja, da so taka dejanja (kaj bodo drugi naredili lepega za njih) podlaga k temu, da njihova samozavest in vera vase raste. Brez moškega torej takih stvari niso zmožne sproducirati.

Zdaj pa še enkrat, kako naj jaz kot moški vidim dodano vrednost v življenju tako da imam žensko, če so ženske več ali manj že od malih nog konfigurirane na način, da imajo od moških več ali manj samo pričakovanja.

Hecno je, ko rečejo da smo moški seksisti. Seksizem je igranje vlog po spolu in ženske, s tem ko imajo že vnaprej izdealno kaj vse bi moral moški narediti, so prve v vrsti, ko se grejo seksizem.

Razumem zakaj so ženske tako razočarane v ljubezni. Tako kot so eni razočarani, ko imajo v glavi sliko kako bi moral izgledati popoln božič, popolno praznovanje, tako imajo včasih tudi ženske v glavi že vnaprej izdealno sliko kako se bo njeno ljubezensko življenje razpletlo, kako bi izgledala njena popolna poroka in potem se ne čudim da so tako razočarane, saj so v glavnem (kar se tiče odnosov) namenoma odvisne od volje moškega.

Redko katera bi rekla, če bi jo vprašal ali bi zaprosila moškega za roko, da bi to naredila. Odgovor bi bil namreč da mora to narediti moški.
Da moški, za uresničevanje njenih želja, moramo mi vse narediti.
In ta princip je nekaterim ženskam tako važen, da so raje 10 let neoženjene (ali pa gredo narazen če noče zaprositi), kot da bi pač same nekaj naredile. Pa naj še kdo reče, da ženski njen ponos ni včasih najbolj važna stvar na svetu.
Priponke

christin-hume-610U5teI5B4-unsplash.jpg
(77.8 KiB)

Default avatar
A o sebi se pa nisi nič vprašal? Npr. zakaj si ti samski in se celo bolj ukvarjaš z drugimi, namesto s sabo?
Default avatar
Sam bi bil zelo vesel, če bi tudi ženske naredile prvi korak, saj se mi v nasprotnem primeru zdi, da me ne marajo in si ne upam narediti prvega koraka, da se ne bi osmešil. Pa tudi mislim, da bi fantje znali bolj lepo zavrniti dekle, kot pa le to storijo one, saj je velikokrat grdo in me zelo prizadane, zato sem tudi nehal poskušati. Ja res je, da je danes zelo težko za fante in nas to zelo žre ter dela nesrečne. :(
Default avatar
Bogi, danes je res grozen, sploh če imaš 19 let in toooolikoooo slabih izkušenj za sabo.
Sicer si pa navaden pezde. Ne bi, da ne bi slučajno bil zavrnjen. Saj res bolje, da ne poskušaš in se še naprej smiliš sam sebi :)
Default avatar
Nikoli nisem nikogar zavrnila na grd način.

In ni nujno, da jo direktno napadeš z vprašanji: A sem ti všeč, greva na zmenek ipd. Pač povabiš najprej na kakšno pijačo, se družiš, potem pa vidiš za naprej, če misliš nadaljevat ali ne.

Prek interneta je podobno: po zmenku, če ti je punca všeč, pokličeš in povabiš, v kolikor seveda ni že ona poklicala prej. Ne vem zakaj delati tako znanost iz tega.
Default avatar
Biti s tabo na zmenku zveni kot razgovor za službo. Jih vprašaš tudi kje se vidijo čez 5 let?
Default avatar
najstnik_19 je napisal/a:
Če imaš dečko pri 19 letih letih problem, da kakšno osvojiš, kako bo pri 30, če boš samski.
Default avatar
kmečka logika je napisal/a:
No da se še jaz vključim v pogovor. Nimam težav z navezvanjem stikov in pogovorom, vendar ko vidim punco, ki mi je všeč kar ne morem povedati, kar bi rad in velikokrat izpadem smešno. Upam, da mi bo en dan uspelo, moram pa reči, da res še nisem bil deležen nesramnih zavrnitev.
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:


So moški po naaravi lovci in oni igrajo bolj aktivno vlogo v odnosu moški-ženska. Je pa tako, da se je ta vloga od seksualne revolucije vedno bolj zabrisala in aktivnost na tem področju je zaželena pri obeh spolih. Mene bi bolj skrbelo, da za tebe ni nobena primerna zgolj zaradi pomanjkanja aktivnosti na tem področju. Pa naj še kdo reče, da moški ne marajo porednic?
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:
seksizem = http://www.fran.si/iskanje?View=1&Query=seksizem
Meni ni pa nič čudnega, da so bejbe samske. Na MON-u si preberejo bedarije, ki jih pišete/jo tipi, ki greste 30x na leto na spoznavni večer, pa jih vse mine!
Default avatar
Kako si dolgovezen in dolgočasen. Ni čudno, da si sam.
Default avatar
Sej ni res pa je...
Default avatar
Če je tip res hud (beri: se zdi vreden truda, časa, energije), pa povabilo na kavo ali nekaj podobno primernega za "tipanje terena" res ni nek big deal. Če je človeka strah zavrnitve, pa postane cela znanost, ja.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:
Verjetno še nisi bil nobeni ženski, tako všeč, da bi delala korake proti tebi. Verjemi, ko je ženska zaljubljena je podobna kot moški. Kliče, vabi, hoče biti čimveč z moškim in tako naprej.......tisto, da pa ženske ne zaprosijo za poroko pa bodi brez skrbi, da ko so deset let skupaj, da marsikatera ženska vpraša svojega moškega a se bova sploh kdaj poročila.

Tako, da se mi zdi tvoj prispevek bolj poniževanje žensk in navadna prostaška provokacija.
Default avatar
Vprasaj se zakaj si ti kot popoln moski sam? Ogovarjas samske zenske da so cudne, ker ti na zmenku ne odgovorijo na vprasanja kot ti pricakujes. Tvoji zmenki so kot razgovor za sluzbo ali anketa. Sprosti se in zacni uzivat v zmenkih. Jasno da so zenske samske ce je vecina moskih takih bebcev kot si ti.
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:
Vse :)? To je šele začetek. S tem moški šele čisto malo nakaže, da želi biti v njeni družbi in takšno odločitev bo še večkrat potrdil ali ovrgel s svojim vedenjem, besedami, dejanji.
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:
Trg deklet je kakrsen je. Ali se bos prilagodil in si nasel svojo trofejo, ali pa fajtal z neprilagajanjem in trmarjenjem ter ostal sam.

Tvoja izbira :)
Default avatar
Heh, avtor, moral jih bi vprašal, če so starokopitne tudi v kuhnji, veš tisto, domača juhca pa štrudel in potica. Tam niso tako starokopitne, nč bat, hehe.
Drugač pa, tud njim ni lahko, poskusi se ti v njihovo kožo postavt, ko dobijo prvič menstruacijo, tako to je, vzami, če te hoče in ti vsaj malo odgovarja, če ne, poskušaj pri drugi. Punce s katerimi si bil na randiju se zavedajo, da imajo dosti izbire med tipi in to na žalost dosti večjo kot tipi med ženskami. Paradoks je, da se marsikater orng skuliran tip poteguje za navidezno virtualno vrhunsko bejbo, ker ženska se ne bo slikala zjutrj, ko vstane iz pojstle, ki je v reali totalno mimo, ko jo vidiš v kompletu stasom in glasom, predvsem pa karakterjem ampak spet, tega ne smeš na glas reč, ker pol še tisto minimalno šans zgubiš, ki si jih želiš, da jih maš, hehe..
Potrpežljivo, športno in ne bit besen zaradi muhastega obnašanja bejb, večina sploh nima pojma kako zgleda partnerstvo, zato nezreli odgovori od njih, s časom se vse poklopi, poraz moraš pa dostojanstveno sprejeti.
Default avatar
Upam, da se zavedas, zakaj si samski!
Kompliciras u p.m.!

Btw, sem zenska, ki je svojega na nek nacin zaprosila, sem zenska, ki mi ni bil,problem povabit moskega ven, sem zenska, ki je samozavestna in rada igra svojo igro, samostojna in nikdar ne bi bila s takim moskim, ki toliko komplicira! Na sreco sem si ze zgodaj rezervirala moskega, ki je prav tako samozavesten in samostojen, prizemljen in furava najino igro ze vec kot 20 let.
Default avatar
Aleksandeerus je napisal/a:
Iz zelo preprostega vprašanja si ustvaril ... sranje, meni se zdi škoda življenja za samo branje , verjetno podobno razmišljajo tudi tvoje nesojene nezveste. Da jim je škoda življenja namreč.