Med.Over.Net

Psihiater odgovarja

DIagnostika ADHD pri odraslih v Sloveniji

Default avatar

ToniNov

Spoštovana,

Zanima me, kakšne so možnosti, da odrasla oseba v Sloveniji dobi diagnozo ADHD.
Kdo sploh izvaja takšno diagnostiko - ali obstajajo v Sloveniji psihiatri(nje), ki so usposobljeni(e) za diagnostiko ADHD pri odraslih?
Star sem 45+ in že skoraj deset let iščem nekoga, ki bi z imenom lahko poimenoval moje težave in mi pomagal, da jih sam ali z zunanjo pomočjo olajšam.
Narejeno je bilo že veliko preiskav in testov, tudi sam sem že preizkusil kar nekaj tez, kaj bi lahko bil moj problem.
V zadnjem času sem bral o ADHD in bil presenečen, kako močno so se opisi pokrivali z mojo simptomatiko in predvsem nad tem, kako se lahko lajša ADHD. Napotki kako lajšati ADHD s pravilno prehrano, spanjem, vadbo, prehranskimi dodatki, so se namreč skoraj popolnoma pokrivali s tem, kar sem v desetih letih ugotovil sam, da mi pomaga ali da mi škoduje.
Hvala.

Če tole bere kdo od odraslih, ki ima diagnosticiran ADHD, ga (jo) prosim, če lahko napiše, kako je prišel do diagnoze in pri kom.
Hvala.
Default avatar

Aine26

To bi pa tudi mene zanimalo, ker mi neuradno vsi govorijo da naj bi imela motnjo pozornosti, ker da imam vse znake, zadnjič mi je celo zdravnica zatrjevala, da imam očitno težave s pozornostjo že od zgodnjega otroštva, pred nekaj leti pa sem delala EEG in me je psihiatrinja opozorila, da se kaže ADD. Težava je pa v tem, da sploh nimam uradne diagnoze, ravno tako mi še ni diagnostike nihče delal in ne vem kako priti do tega glede na to, da sem stara že 26 let. Tako da če kdo ve odgovor kako priti do diagnostike v odrasli dobi, sledim.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

ali imate kakšne težave zaradi motnje pozornosti in kako se kažejo te težave? Diagnostika ADD pri odraslih je domena psihiatrov.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

kocka007

Tudi sam imam podobne probleme in ne vem kam naj se obrnem, namreč star sem 35 let in vse kolikor sem bral, vse kaže na ADHD (probleme s tem imam pa že od otroštva). Je kdo že ugotovil na koga bi se lahko obrnil s tem problemom?

Lp