Starševski čvek

In zakaj točno potrebujejo slovenski hoteli in zdravilišča HALAL certifikat?

Default avatar
Včeraj so na Tedniku pokazali, da imajo SLOVENSKE terme in hoteli halal certifikat in to pomeni, da ne strežejo alkohola in da imajo Koran v sobi.
Čakaj malo, a ne živimo več v Sloveniji?
Zakaj točno potrebujejo SLOVENSKI hoteli in zdravilišča halal certifikat?
Default avatar
Ker je denar sveta vladar!
Default avatar
Jaz pa razumem je napisal/a:
K.rbe
Default avatar
Ah, to je ena kozlarija. V resnici Arabci hodijo v Evropo na dopust ravno zaradi tega, da se lahko v miru z alkoholom nacejajo in bašejo z "drugačno", hodijo po igralnicah in počnejo vse tisto, kar jim je doma prepovedano.
Default avatar
Zato, ker muslimanski turisti tudi obiskujejo naše terme in želijo jesti halal hrano. To jim mora biti omogočeno, če se že imamo za turistično državo.
Default avatar
Ti jaz povem je napisal/a:
pa muslimanski turisti ne marajo "mešanja" moških in žensk, še manj, če re za "nevernike". Kako gre potem to skupaj? A bodo potem terme samo za njih?
Default avatar
Halal certifikat velja samo za hrano. To pomeni, da pripravljajo kak meni tudi za muslimane oz. da so sestavine po njihovem principu. Glede alkohola: še vedno ga prodajajo. Glede ločenih term: lahko kar sanjaš-še vedno bodo skupne za moške in ženske.
Default avatar
prodani hudičev bruselj diktira vse v imenu tistih iz ozadja ki hočejo uničit Evropo.
Default avatar
donsepo je napisal/a:
Zgoraj en piše, da je po sobah na voljo tudi Koran. A je Biblija tudi?
Default avatar
kaj pa koran? je napisal/a:
Ne boš verjel/a, ampak sem že dobila Sveto pismo v hotelski sobi. So pa po pravilu to hoteli višjega ranga. Korana pa res še ne.
Julija
Default avatar
donsepo je napisal/a:
V Tedniku je bilo, da imajo certifikat tudi hoteli in zdravilišča.
Default avatar
Julya je napisal/a:
Jaz v slo svetega pisma še nisem dobila. V tujini pa večinoma.
Default avatar
ne razumem je napisal/a:
Bedasto vprašanje, kot bi vprašal, zakaj kuhajo za vegije!
Default avatar
"In zakaj točno potrebujejo slovenski hoteli in zdravilišča HALAL certifikat?"

In kaj točno si ti na škodi, če ga imajo?
Default avatar
V Termah Lendava me je v sobi čakalo Sveto pismo - ali imajo vse sobe ne vem.
Default avatar
quote="donsepo"]Halal certifikat velja samo za hrano. To pomeni, da pripravljajo kak meni tudi za muslimane oz. da so sestavine po njihovem principu. Glede alkohola: še vedno ga prodajajo. Glede ločenih term: lahko kar sanjaš-še vedno bodo skupne za moške in ženske.[/quote]

Goste iz bogatih zalivskih držav v Prekmurje vabijo z novimi investicijami
V Termah Vivat v Moravskih Toplicah so na začetku leta (2015) odprli nov, ločen bazenski kompleks, v katerega so vložili dober milijon evrov. Gre za del strategije, s katero nameravajo spremeniti strukturo svojih gostov.

Če to trenutno sestavlja 70 odstotkov domačih in 30 odstotkov tujih gostov, si želijo to razmerje do leta 2016 izenačiti na 50 odstotkov tujih in 50 odstotkov domačih gostov. S svojo razširjeno ponudbo bodo še intenzivneje privabljali goste iz nemško govorečih držav, držav nekdanje Sovjetske zveze ter bogatih zalivskih držav Dubaja, Katarja in Savdske Arabije.
...
Za Nemce črna termalna voda, za arabske goste bazen, ki omogoča ločeno uporabo
...
bazenski kompleks je namenjen izključno odraslim osebam, poleg tega pa omogoča tudi ločeno uporabo za določene ciljne skupine gostov, na primer ženske iz arabskega sveta, ki se v skladu s svojo kulturo in verovanjem kopajo ločeno od moških.


http://siol.net/trendi/potovanja/kako-s ... suz-276163
Default avatar
v hrvaških termah sem zgroženo gledala napis v recepciji, kjer je točno to pisalo o halal-u in se mi je zdelo: KVA ZDEJ TO? in to hrvati ki so taki katoliki. priznam, da mi ni bilo všeč....
Default avatar
quote="donsepo"]Halal certifikat velja samo za hrano. To pomeni, da pripravljajo kak meni tudi za muslimane oz. da so sestavine po njihovem principu. Glede alkohola: še vedno ga prodajajo. Glede ločenih term: lahko kar sanjaš-še vedno bodo skupne za moške in ženske.[/quote]

Naraščajo zalivski gostje
Med gosti, katerih prisotnost v naših zdraviliščih narašča, pa so tudi t. i. zalivski gostje, predvsem iz Kuvajta, Saudske Arabije in Bahraina. "Naše prizadevanje za prisotnost zalivskih gostov poteka že štiri leta," pravi Altbauer (direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč). "V lansekm letu je bilo iz Kuvajta organiziranih pet ali šest rotacij čarterjev, letos se jih obeta vsaj sedem." Slovenijo je obiskalo okoli 300 Savdijcev in med 800 do tisoč Kuvajtčanov.


Mnogi želijo halal

Ti gostje se od ostalih razlikujejo predvsem glede hrane. Nekateri želijo halal, to je zakol in priprava mesa na poseben način. "Nekateri hoteli so že opremljeni s halal certifikatom, prav tako imamo proizvajalce, ki zagotavljajo dobavo izdelkov," pove Altbauer. Nekaterim je potrebno zaradi kulturnih značilnosti zagotoviti tudi ločeno kopanje za ženske in moške. Zanima jih tako zdravstvo in preventiva kot lepotni tretmaji. "Prihajajo na neinvazivne posege, manjše lepotne posege v smislu pomlajevanja ter v veliki meri na posebne shujševalne programe pod zdravniškim nadzorom."

http://www.zurnal24.si/manj-rusov-a-ras ... nek-250302
Default avatar
v imenu KEŠA se bodo arabcem dovolilo, da negujejo in reklamirajo svojo vero na tleh krščanske države, fino, bravo Slov. Oni svoje branijo in negujejo, mi pa po svoji veri pljuvamo, odlično, ni kaj. BRUH
Default avatar
Torej v zdraviliščih, kjer se hvalijo, da imajo halal hrano, moramo jesti to halal hrano tudi slovenski gostje? Se pravi, da moramo tudi Slovenci jesti meso živali, ki so bile ubite na nagnusen in sadističen način, z rezanjem vratu in odtekanjem krvi??? In s tem posredno podpiramo klanje živali na islamski način?

ZAKAJ???

Ne rečem, če bom šla v Egipt ali v Malezijo ali v Kuvajt, potem se bom pač prilagodila in jedla hrano, ki jo imajo tam. Ampak zakaj se moramo domačini prilagajati tujcem, njihovi tradiciji in njihovim predpisom NA NAŠEM OZEMLJU oz. V NAŠI DRŽAVI???